Autors Tēma: Bezē rulete ar zemenēm  (Lasīts 801 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

Bezē rulete ar zemenēm
« : 2016. gada 22. jūnijs, 11:59:47 »
Pārkopēju recepti no linka, lai nepazūd, ja nu kas. :)

auutors: reno
Datums:   03.06.2009 20:20

ko darīt ar pāri palikušajiem olbaltumiem,kad dzeltenumi izlietoti citiem gardumiem?
Atbilde –jācep olabaltumu bezē rulete at putukrējuma un zemeņu pildījumu!
Diemžēl  es netiku pie zemenēm, bet vēlme kaut ko cept  bija beidzot radusies. Tādēļ zemeņu vietā ir savārīti rabarberi,bet zemenes noteikti ir 100% labākas.
4 olu baltumi
175 g cukurs
1 Ēk kukurūzas(kartupeļu) milti
1 Ēk citrona sula
1 Ek  vaniļas ekstrakts(vai van. cukurs)
2 Ēk pūdercukurs
400g zemenes
200g putukrēj.
6 porcijas
Cepampapīru viegli ieeļļo, plīts -160”
Sakuļ olbaltumu stingrās putās,pakāpeniski pievieno ½ cukura,citrona sulu,miltus,van. ekstraktu.Izklāj uz cepampapīra ,cep 25 min,lai virsa stingra.Izņem no krāsns, mazliet padzesē,tad izliek uz papīra ,kas apkaisīts ar pūdercukuru,atdzesē pilnīgi.
Tālāk rakstīšu par zemenēm .Dažas atstāj dekorēšanai, pārējās saspaida,mazliet samaisa ar cukuru.Putukrējumu sakuļ stingri ar otru1/2 cukura, iecilā ogas.Uzklāj uz bezē plāksnestā,lai 2 cm no malām brīvi un uzmanīgi ar papīra palīdzību sarullē.Pārliek uz šķīvja,apkaisa,dekorē.
Es jau sen uz šo kūku skatījos,šodien nolēmu izmēģināt,jo šaubījos par sarullēšanu.Tomēr izdevās labi, neskatoties uz zemeņu un cepampapīra trūkumu!  Izmantots jaunais/vecais šķīvis, iegādāts slavenajā Parīzes veco lietu tirgū

Atslēdzies reno

Re: Re: Bezē rulete ar zemenēm
« Atbilde #1 : 2016. gada 22. jūnijs, 12:06:18 »
Jāēd tūlīt, jo putukrējums un zemenes sulojas un bezē arī
Es gatavojos pēc Jāņiem ar tāducienāt savu  japāņu ciemiņieti, tad ziņošu

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. jūlijs, 14:05:45 »
kolēģe, kas šādu māk cept, reiz teica - viņa nevarētu uz darbu atvest un mūs pacienā pat arī, ja no rīta izceptu. Jo sakrītas un paliek pē.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #3 : 2016. gada 03. jūlijs, 16:40:48 »
par ruleti,un bezē man ir savs viedoklis-manā bērnībā omīte strādāja konditorejā. un skaidrs,ka mājā nāca vienmēr ar kko saldu.tad nu tā rulete bija-plāns biskvīts,tad bezē kārtiņa,un sviesta krēms ar skābu zapti. šodien es saprotu,ka nenovērtēju,kādi labumi man tika.
ja es taisītu-tad pamats biskvīta,bezē sadrupināts,vai kā receptē,bet ne galvenais,kas satur kopā,un ogas,kādas nu sezonā.