Autors Tēma: apgraizīšana  (Lasīts 5239 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dip

apgraizīšana
« : 2016. gada 28. septembris, 10:58:37 »
Noskatījos izrādi "Svina garša", izlasīju pāris grāmatas, noklausījos dažas sarunas un radās jautājums par ebreju apgraizīšanu.
Vai to dara visiem ebrejiem (zēniem/vīriešiem)? Ko nozīmē šī apgraizīšana? Vai citas tautas to nedara?
Ja cauri laikmetiem notiek ebreju vajāšanas kampaņas, vai šī apgraizīšana nav kā tiešs norādījums uz tautību?

Atslēdzies daddy

Re: apgraizīšana
« Atbilde #1 : 2016. gada 28. septembris, 11:32:18 »
Apgraizīšana ir dzimumlocekļa priekšādiņas nogriešana. Musulmaņi un ebreji to dara reliģiskos nolūkos. To dara arī citas tauta Āfrikā. Iespējams kādreiz, kad bija grūtības ar personisko higiēnu, tam bija arī kāds medicīnisks pamats - lai neieviestos infekcija.

ja interesē detaļas palasi šeit https://parpautiem.wordpress.com/2015/06/29/8-interesanti-fakti-par-peni-tresais-fakts/

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2016. gada 28. septembris, 11:37:45 »
Apgraizīšana ir dzimumlocekļa priekšādiņas nogriešana. Musulmaņi un ebreji to dara reliģiskos nolūkos. To dara arī citas tauta Āfrikā. Iespējams kādreiz, kad bija grūtības ar personisko higiēnu, tam bija arī kāds medicīnisks pamats - lai neieviestos infekcija.

ja interesē detaļas palasi šeit https://parpautiem.wordpress.com/2015/06/29/8-interesanti-fakti-par-peni-tresais-fakts/
Tātad arī musulmaņi.

Atslēdzies tex

« Atbilde #3 : 2016. gada 28. septembris, 14:12:10 »
Ja tā dara musulmaņi, tad latvietim noteikti nepiedienas? Izskatās, ka musulmaņi ietekmē LV dzīvi, neko pat nedarot :D

Svina garšā tam džekam bija problēma, kuras dēļ to darīja - neatvilkās tā priekšādiņa...
Ka pēc tā atpazītu ebreju ir vnk smieklīgi. Un jā, irbijusi saskare ar apgraizītiem latviešiem, IMO, tikai pluss. Tā kā pašai šī dārguma nav, tad var droši ignorēt skatu no malas vai ne gluži malas.

Vsp man nepatika svina garša. 1. cēliens bija ok. Bet 2.... atvainojiet, nafig lv autoram jāapraud citas nācijas, kas tāpat tās ir daaaaaudz labāk (pilnīgi profesionāli pa visu rietumu pasauli) pārdevusi, ciešanas? IMO, viņam kāds par to jau maksā vai viņš cer, ka maksās (būs vairāk lasītāju, labprāt pārtulkos EN uz ASV - a tas cits tirgus...). Ja pirms izrādes apsvēru domu izlasīt grāmatu, tad pēc ...principa pēc ne kapeiku vēl nepiemetīšu tā popularizēšanai.

Atslēdzies dip

« Atbilde #4 : 2016. gada 28. septembris, 14:25:48 »
Ja tā dara musulmaņi, tad latvietim noteikti nepiedienas? Izskatās, ka musulmaņi ietekmē LV dzīvi, neko pat nedarot :D

Svina garšā tam džekam bija problēma, kuras dēļ to darīja - neatvilkās tā priekšādiņa...
Ka pēc tā atpazītu ebreju ir vnk smieklīgi. Un jā, irbijusi saskare ar apgraizītiem latviešiem, IMO, tikai pluss. Tā kā pašai šī dārguma nav, tad var droši ignorēt skatu no malas vai ne gluži malas.

Vsp man nepatika svina garša. 1. cēliens bija ok. Bet 2.... atvainojiet, nafig lv autoram jāapraud citas nācijas, kas tāpat tās ir daaaaaudz labāk (pilnīgi profesionāli pa visu rietumu pasauli) pārdevusi, ciešanas? IMO, viņam kāds par to jau maksā vai viņš cer, ka maksās (būs vairāk lasītāju, labprāt pārtulkos EN uz ASV - a tas cits tirgus...). Ja pirms izrādes apsvēru domu izlasīt grāmatu, tad pēc ...principa pēc ne kapeiku vēl nepiemetīšu tā popularizēšanai.

Jāapraud citas nācijas ciešanas? Nu - lielos vilcienos - jā. Bet tas notika Latvijā. Nemetīšu akmeņus pa labi un pa kreisi. Bet vienmēr, lasot par šo tēmu, domāju - kā rīkotos es. Glābtu? Palīdzētu? Nodotu? Uvi, atbilde man īpašu godu nedara:(

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #5 : 2016. gada 28. septembris, 14:31:17 »
neko nezinu,kas ir svina garša... bet ir savs viedoklis un pieredze.
Bija kāds tuvs cilvēks(un svarīgs cilvēks) kurš bija/ir apgraizīts(izklausās kkā stulbi) JO..viņam pirmā laulība bija ar ebrejieti..un nebija nekādu čansu viņam aprecēt šo sievieti,kamer nebija apgraiziits... diemžel šis fakts nespēja laulību glābt,kura pēc kkcik tur ilga laika izjuka...
un jaa pirmsākumi meklejami taalā senatnee, dienvidu tautās un higiēnas uzturēšanas sakarā...vēlāk aizgāja ,kā nu aizgāja...
nekāda atšķirība starp citu, sievietei nav no taa vai tas vecis tāds vai šitāds...nezinu kā vinjam pašam(nepajautāju)..jo, ja maziem berniem veic šo proceduuru(atceros,ka dzemdiibu nodaljā māminjas stājās rindā kkur lai to izveiktu jau pirmajās nedēļās)tad jau nav ar ko saliidzināt un vinji domā,ka visi tādi :) ..pieaugušam ir iespēja salīdzināt,jo vairāk,ja tas ir apzinats lēmums... bet nu,jaa nepajautāju...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 28. septembris, 14:59:39 »
Neatceros, kur, bet bija teksts par to, ka iejaukties Dieva projektā ir grēcīgi -ja tāda bijusi iecere, tad nav ko griezt kaut ko nost

Bet vēsturiski -higiēna, tāpat kā cūkas neēšana karstā klimatā, sejas aizsegšana tuksneša saulē un smiltīs un pie pustrakiem tēviņiem, atsevišķi trauki pienam utt.
Ja tauta tik stulba, ka ar vienkāršu "nedrīkst "nepietiek, tad tas jāieved reliģiskos aizliegumos

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 28. septembris, 15:10:51 »
to kautkādi ķeceri būs izdomājuši :D 

Vecajā derībā Dievs tieši pateica savai tautai - Apgraizītai jātop jūsu miesas priekšādai, un tā lai ir derības zīme starp mani un starp jums (1. Mozus).
Savukārt jaunajā derībā apgraizīšanai vairs nav nekādas nozīmes.

Kā redzam no Mellenes piemēra arī ģimenes laimi tā neietekmē :)

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2016. gada 28. septembris, 15:37:35 »
Neiedziļināšos gudrās lietās, bet man, kā seriālu skatītājai, ne reizi vien amerikāņu seriālos ir nācies dzirdēt sieviešu šausmas, ka kādam vīrietim, ar ko varone pārgulējusi, nav apgraizīts loceklis. Un tad tie jautājumi, kā tas ir un salīdzinājumi ar šarpeju :D Varbūt mēs LV tik tādi tumsoņi esam, ka neapgraizāmies? :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #9 : 2016. gada 28. septembris, 15:40:41 »
Neiedziļināšos gudrās lietās, bet man, kā seriālu skatītājai, ne reizi vien amerikāņu seriālos ir nācies dzirdēt sieviešu šausmas, ka kādam vīrietim, ar ko varone pārgulējusi, nav apgraizīts loceklis. Un tad tie jautājumi, kā tas ir un salīdzinājumi ar šarpeju :D Varbūt mēs LV tik tādi tumsoņi esam, ka neapgraizāmies? :)

Latvieši zina, kas ir ūdens. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies dip

« Atbilde #10 : 2016. gada 28. septembris, 15:45:32 »
Latvieši zina, kas ir ūdens. :D

Cerams, ka ne tikai zina, bet arī lieto.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 28. septembris, 15:50:24 »
ūdens ir vasarā, ziemā ir ledus.
par laimi nav tās ziemas tik bieži, lai būtu gals jāgriež nost... :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #12 : 2016. gada 28. septembris, 20:43:07 »

Vecajā derībā Dievs tieši pateica savai tautai - Apgraizītai jātop jūsu miesas priekšādai, un tā lai ir derības zīme starp mani un starp jums (1. Mozus).

Sanāk, ka tauta sastāvēja vien no vīriešiem..,
bet vismaz beidzot saprotu, kādēļ neizdodas man tā derība. ;)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2016. gada 28. septembris, 23:39:39 »
Apgraizītajiem dzimumloceklis paliekot nejūtīgāks, ilgāka erekcija, garāks dzimumakts, attālinātāks orgasms, sieviete apmierinātāka

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #14 : 2016. gada 29. septembris, 06:26:36 »
Taa shausminaashanaas par "sharpejiem" filmaas mani vienaadinj uzjautrina :D