Autors Tēma: Vīrieši un sievietes  (Lasīts 2803 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Vīrieši un sievietes
« : 2016. gada 30. septembris, 16:20:54 »
principā pareizi saprati - Vecajā derībā sieviete bija tāda kā piedeva, kura mūžīgi paklīst un no kuras bēdas un nelaimes vien ceļas (sākot jau ar Ievas grēkā krišanu)... Jaunā derība caur Mariju padarīja sievieti par cilvēku, līdztiesīgu vīrietim. Tas ir mūsdienu humānisma pamats.

Savukārt tautas, kuras nepieņem Jauno derību (ebreji, musulmaņi) pret sievietēm attiecas tāpat kā vecajā derībā...tāda patīkama, derīga piedeva dzīvei, kaut kas starp suni un zirgu...

Jautājumos par praksi neesmu spēcīgs, bet par teoriju ... Tas no mūsu skatupunkta ir tā, ka izturas pret sievietēm slikti. Es - par musulmaņiem. Otrais aspekts ir tāds, ka daudzkur tiek putroti cilšu likumi (tradīcijas), pret kuriem islāms nostājās jau pašā sākumā, un pats islāms. Aptuveni zinu to teorētisko bāzi attiecībā uz sievietēm. Katrā ziņā, tur nav nekā tāda, par ko es nebūtu reālajā dzīvē pārliecinājies. Jā, mūsu pieņemtie mīti par visādām vienlīdzībām un citām figņām netiek pieņemti pie viņiem, jo, taisnību sakot, tas pamatojums, saskaņā ar kuru pie mums viens vai otrs apgalvojums tiek pamatots, paraugoties reālistiski, visbiežāk ir aiz matiem pievilkts.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

Re: Vīrieši un sievietes
« Atbilde #1 : 2016. gada 30. septembris, 16:37:15 »
Konkretizēsi, kuri tie pievilktie apgalvojumi?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2016. gada 30. septembris, 17:10:46 »
piekriitu..piem.tas ,ka sievietei jābuut tikpat vienliidzigāi ,kā virietim... tas ir murgaini un absurdi. sievietei ir sava loma un viirietim  sava...pavisam cita. Vienliidziiba ir stulbums... protams es nelieku vienā katlā ar balsošanas iesiibām un spēju sevi materiāli nodrošināt utml. Bet, bāzē tomēr ir pamatšķirības..kuras ievērojot, daudzi sūdi izpaliktu.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2016. gada 30. septembris, 17:42:24 »
Netiek jaukta sabiedriski politiskā vienlīdzība ar fizisku 'vienādību'?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 30. septembris, 20:13:26 »
Konkretizēsi, kuri tie pievilktie apgalvojumi?

Viens piemērs.
Sākšu ar vienu sazvērestību teoriju. Pasvītroju, ka mana piekrišana tai ir tikai mans personiskais viedoklis un tikai mans personiskais uzskats. Katram citam ir tiesības tam nepiekrist.
Kam savulaik bija vislielākā interese nostādīt sievieti kā līdzvērtīgu vīrietim un kam ir izdevīgi, ka tas process turpinās, aizejot vēl tālāk - līdz situācijām, kad galvas lomu spēlē sievietes?
Sazvērestību teorija saka, ka tie bija tirgotāji. Kāpēc? Da tāpēc, ka vīrietis 100reizes padomās, pirkt kādu skaistu, bet ne visai noderīgu lietu, kamēr sieviete ... nu, jūs jau paši droši vien zināt ... Un, ja ir iespēja izdarīt tā, ka sievietei ir ģimenē pēdējais un svarīgākais vārds un vēl naudas maks ir viņās rokās ..., tad varēs pārdot pat vasaras gaisu auto riepām. Pirks. Uzskatāms piemērs ir kosmētikas industrija, tievēšanas industrija, skaistuma industrija. Kādus tikai (cenzēts) nepērk, pat neiedziļinoties, ir no tā krēma/losjona/vēlkautkā kāda jēga, vai nav? Un tas pats notiek ar vēlēšanām. Uzvar nevis spējīgākie, bet "skaistāk iepakotie". Nē, es nesaku, ka sievietes ir kādas briesmones vai kā citādi, - viņas vienkārši tādas ir, un tas ir jāpieņem. Tikai te rodas nākamais jautājums - kā ir pareizāk - dot viņām tiesības vēlēt vai nē? Dot viņām tiesības teikt pēdējo vārdu, vai nē? Uzticēt viņām naudas lādi, vai nē? Un sekojoši - vai šajās lietās ir vieta vienlīdzībai, vai nē?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. septembris, 20:17:36 »
Tā jau saka, esot jāatmet naivā doma, ka netā kādam ko pierādīsi, iemācīsi dzīvot vai pārliecināsi.
Arī tad, ja jautā padomu :)

Kam vaig padomu? Tev? Šņāp nost, kāmēr vēl var, dāmas būs pateicīgas.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. septembris, 20:20:39 »

Viens piemērs.
Sākšu ar vienu sazvērestību teoriju. Pasvītroju, ka mana piekrišana tai ir tikai mans personiskais viedoklis un tikai mans personiskais uzskats. Katram citam ir tiesības tam nepiekrist.
Kam savulaik bija vislielākā interese nostādīt sievieti kā līdzvērtīgu vīrietim un kam ir izdevīgi, ka tas process turpinās, aizejot vēl tālāk - līdz situācijām, kad galvas lomu spēlē sievietes?
Sazvērestību teorija saka, ka tie bija tirgotāji. Kāpēc? Da tāpēc, ka vīrietis 100reizes padomās, pirkt kādu skaistu, bet ne visai noderīgu lietu, kamēr sieviete ... nu, jūs jau paši droši vien zināt ... Un, ja ir iespēja izdarīt tā, ka sievietei ir ģimenē pēdējais un svarīgākais vārds un vēl naudas maks ir viņās rokās ..., tad varēs pārdot pat vasaras gaisu auto riepām. Pirks. Uzskatāms piemērs ir kosmētikas industrija, tievēšanas industrija, skaistuma industrija. Kādus tikai (cenzēts) nepērk, pat neiedziļinoties, ir no tā krēma/losjona/vēlkautkā kāda jēga, vai nav? Un tas pats notiek ar vēlēšanām. Uzvar nevis spējīgākie, bet "skaistāk iepakotie". Nē, es nesaku, ka sievietes ir kādas briesmones vai kā citādi, - viņas vienkārši tādas ir, un tas ir jāpieņem. Tikai te rodas nākamais jautājums - kā ir pareizāk - dot viņām tiesības vēlēt vai nē? Dot viņām tiesības teikt pēdējo vārdu, vai nē? Uzticēt viņām naudas lādi, vai nē? Un sekojoši - vai šajās lietās ir vieta vienlīdzībai, vai nē?

Ak Tu mans... . Uci puci.... . Rrrrrr..., ka piespiestu pīe krūtīm, ka samīļotu.... . Še bezakaholiskais spainis viskautkā!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. septembris, 20:21:01 »
... savulaik esmu lasījis par ASV armijas gaitām Afganistānā un Irākā. Sākotnējais amīšu pieņēmums ir, ka sievietes spēj līdzvērtīgi vīriešiem pildīt kaujas uzdevumus. Ja var ticēt tam, ko toreiz lasīju, puiši ļoti nelabprāt uzdevumos esot ņēmuši līdzi sieviešu kārtas militārpersonas, jo reālās krīzes situācijās esot izpaudusies emocionālā nestabilitāte - sākušās histērijas, panikas lēkmes, utt., kas radījis papildus problēmas bīstamās situācijās, - papildus tam, ka jāatšaudās, vēl jāvāķī dienesta biedrene, kura kļuvusi manāmi neadekvāta.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. septembris, 20:22:22 »
piekriitu..piem.tas ,ka sievietei jābuut tikpat vienliidzigāi ,kā virietim... tas ir murgaini un absurdi. sievietei ir sava loma un viirietim  sava...pavisam cita. Vienliidziiba ir stulbums... protams es nelieku vienā katlā ar balsošanas iesiibām un spēju sevi materiāli nodrošināt utml. Bet, bāzē tomēr ir pamatšķirības..kuras ievērojot, daudzi sūdi izpaliktu.

Vienlīdzība ir komunisms! Vispirms visi dod visu visiem un tad jau būs.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 30. septembris, 20:40:16 »
A tirgotāji, kas?, vīrieši!!!, ka tik izvilināt naudu no dāmām... 

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2016. gada 30. septembris, 22:29:04 »
runājot par neērtiem jautājumiem, uzskatu, ka ne uz katru jautājumu ir jāatbild, jo kā zināms - viens muļķis var jautāt vairāk, nekā 10 gudrie atbildēt... :)

Atbildes meklējošie ir muļķi?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. septembris, 22:37:57 »
Katram cilvēkam citā vecumā pienāk tas brīdis, kad viņš sevi sāk uzskatīt par gana labu un pārāk gudru, lai turpinātu uzdot jautājumus. No tā ir atkarīgs arī tas, uz cik jautājumiem viņš savā dzīvē atradīs atbildes. Un pēc tam - uz cik jautājumiem spēs jēdzīgi un argumentēti atbildēt saviem bērniem (ja tādi būs)?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2016. gada 30. septembris, 22:41:30 »
... un galu galā, šīs taču ir tikai diskusijas, ne? Minimālais IQ taču nav reglamentēts, lai šeit parunātu?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #13 : 2016. gada 30. septembris, 22:45:11 »
It kā nav, bet ir novērota tendence mēģināt celt daža laba IQ ;)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #14 : 2016. gada 30. septembris, 22:45:14 »
A tirgotāji, kas?, vīrieši!!!, ka tik izvilināt naudu no dāmām...

A kas vīriešus veda uz bērnudārzu?