Autors Tēma: Murgs ekonomikā  (Lasīts 1535 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Murgs ekonomikā
« : 2016. gada 05. oktobris, 19:34:45 »
Izlasīju virsrakstu "Ašeradens: Jārisina problēma, ka 300 000 mazkvalificētu darbinieku tuvākajā laikā nebūs vajadzīgi". Un nesaprotu - vai tas ir kas nopietni domāts?
Ja iedzīvotāju ir 1 900 000, tad darbspējīgie būs labi, ja puse - 950 000. Tad iznāk, ka vismaz trešā daļa ir mazkvalificētie? Visā kupi-prodaj ekonomikā kvalificēts skaitās tikai lielveikala īpašnieks?
Visus sakost!

tas_pats_lv

• Viesi
Re: Murgs ekonomikā
« Atbilde #1 : 2016. gada 05. oktobris, 20:16:18 »
Izlasīju virsrakstu "Ašeradens: Jārisina problēma, ka 300 000 mazkvalificētu darbinieku tuvākajā laikā nebūs vajadzīgi". Un nesaprotu - vai tas ir kas nopietni domāts?
Ja iedzīvotāju ir 1 900 000, tad darbspējīgie būs labi, ja puse - 950 000. Tad iznāk, ka vismaz trešā daļa ir mazkvalificētie? Visā kupi-prodaj ekonomikā kvalificēts skaitās tikai lielveikala īpašnieks?

Latvijas Ekonomikas ministrs runā par izglītības sistēmu, kura ražo "mazkvalificētus darbiniekus".

Citāts
zglītības komisija šodien sprieda par Latvijas darba tirgu un nākotnes izaicinājumiem.
Proti, Latvijas mazspēja ir valstiski ieprogrammēta uz 20 -30 gadiem, ja nekas nemainās. Un mēs zinām, ka izglītība Latvija ir tikai ķeksīša pēc, jo visi kam ir nauda savus bērnus sūta uz ārzemēm.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2016. gada 05. oktobris, 20:51:40 »
Es domāju, par šo var neiespringt. Kāda vēl 5% izaugsme? Ekonomikas ministra slapjie sapnīši, nekas vairāk! Vai tad pirmo reizi tādas skaistas runas dzirdam. Jau labi sen esmu sapratis, ka ... ar muti Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

tas_pats_lv

• Viesi
« Atbilde #3 : 2016. gada 05. oktobris, 20:56:28 »
Es domāju, par šo var neiespringt. Kāda vēl 5% izaugsme? Ekonomikas ministra slapjie sapnīši, nekas vairāk! Vai tad pirmo reizi tādas skaistas runas dzirdam. Jau labi sen esmu sapratis, ka ... ar muti Rīgā, ar darbiem - aizkrāsnē.
Bet tas nemaina jautājuma būtību, ko Latvijas tautsaimniecībai darīt ar 300 000 mazkvalificēto darbinieku nākamajos 30 gados :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 05. oktobris, 21:13:14 »
Bet tas nemaina jautājuma būtību, ko Latvijas tautsaimniecībai darīt ar 300 000 mazkvalificēto darbinieku nākamajos 30 gados :)

Varianti ir dažādi.
Pirmkārt, vecākais dēls šogad skolā mācās pēdējo gadu. Ir vieta valsts olimpiādē vienā no dabaszinātnēm, konkrētā disciplīna interesē un patīk, bet, kad sākas runa par darba iespējām un nākotnes perspektīvām, tad sāk likties, ka labāk tomēr stroikā ... Šobrīd drīzāk izskatās, ka lieki ir tie, ar izglītībām.
Otrs variants. Kā jau vienreiz ir noticis - uzdāvināt tos cilvēkus Eiropas attīstītākajām ekonomikām. Vienus 300000 jau atdāvināja, - atdāvinās arī otrus.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2016. gada 05. oktobris, 21:31:54 »
Kas ir "mazkvalificēts"?!
Kārtīgi ar rokām strādāt mākošs un gribošs cilvēks ir un būs pieprasīts. Jo tas dara reālu darbu. Pamēģiniet kauč kārtīgu trauku mazgātāju atrast vai pārdevēju - nav nemaz tik vienkārši, nemaz jau nerunājot par amata pratējiem, būvniekiem, piemēram. Drīzāk problēma būs ar to augstskolu produktu ar pseidoaugstākajām izglītībām, kam ir kaut kāds diploms un attiecīgas ambīcijas - jo augstākā izglītība tak! - bet patiesībā nedz ko zin, nedz māk, nedz darba devējiem tādi "menedžmenta sociālie menedžētāji", "vadības zinību zinātāji" un tml. "speciālisti" vajadzīgi. Tiem tad, saskaroties ar skaudro realitāti, neatliek nekas cits kā cept mēdijos žēlabainus rakstus a la "Jauniete ar augstāko izglītību nav Latvijai vajadzīga".

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #6 : 2016. gada 05. oktobris, 21:37:26 »
Kolēga ražotnē meklēja darbinieku ... 9(!!!!!) mēnešus. Tādu kurš nedzer, neiet ik pa 30min uz 30min pīpēt un domā par to ko dara nevis "roc ... cik tālu". Tagad priecīgs ka beidzot atradies. Skaitās mazkvalificēts darbs, bet ja pat tādam nevar atrast tad domājams tie tūkstoši ir deģenerāti un alkaholiķi kuru nu NEKO nevar
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 06. oktobris, 14:31:36 »
Kolēga ražotnē meklēja darbinieku ... 9(!!!!!) mēnešus. Tādu kurš nedzer, neiet ik pa 30min uz 30min pīpēt un domā par to ko dara nevis "roc ... cik tālu". Tagad priecīgs ka beidzot atradies. Skaitās mazkvalificēts darbs, bet ja pat tādam nevar atrast tad domājams tie tūkstoši ir deģenerāti un alkaholiķi kuru nu NEKO nevar

nu un cik tad tas kolēga maksā tam "retumam" tak ne jau 4 ciparu skaitli... tur jau tā problēma, ka nevis cilvēku nav, bet neviens par minimālo+ strādāt negrib... 

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. oktobris, 15:13:52 »
Ja cilvēkam jābrauc uz to ražotni, vismaz 1x jāpaēd kārtīgi, tad cik paliek pāri?
Es arī pie mazkvalificētiem pieskaitītu labu daļu LU produktu.  Inteliģentie bezdarbnieki vienreiz jau bija 30. gados

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 06. oktobris, 15:18:55 »
piekrītu, ka visādus ekonomistus, vadībniekus u.c. varētu pāris gadus neuzņemt/neizlaist, vai vismaz budžeta vietas šiem nogriezt... par savu naudu, lai izklaidējas kā patīk...
tad varbūt piem. datoriķos u.c. inženierzinātnēs vismaz budžeta vietas izdotos aizpildīt...