Autors Tēma: veloceliņi  (Lasīts 1345 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Luīze

veloceliņi
« : 2016. gada 09. oktobris, 12:37:42 »
Polijā izveidots veloceliņš, kas tumsā spīd.
https://www.fenikssfun.com/bildes/ritenbrauceju-celins-4674

Bildēs tas izskatās visai intriģējoši, un pie mums arī varētu ko tādu izveidot.

Atslēdzies taj

Re: veloceliņi
« Atbilde #1 : 2016. gada 09. oktobris, 12:58:05 »
Jā, varētu būt patīkami pa tādu pabraukāties, it īpaši tagad, oktobra sākumā, kad vēl nav tik auksts, bet jau agrāk satumst.

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 09. oktobris, 14:08:16 »
Jā, varētu vienu joslu Brīvības ielai katrā pusē par spīdošu veloceliņu uztaisīt :sarcasm:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #3 : 2016. gada 09. oktobris, 15:39:27 »
It kā laba doma, bet man jādomā tālāk - vai braucējam ar laiku acis nenogurst un nesašilierējas?
Un - man kā velobraucējam, melnā tumsā un cauri aizdomīgiem pakšiem braucot, nepatiktu būt TIK pamanāmam

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 09. oktobris, 20:32:20 »
Palasīju tai portālā komentus pie video "Patīkams rīta izbrauciens pa Lāčplēša ielas velojoslu." Laikmeta ainiņas, tā teikt. Pirmkārt, bez krieviem-latviešiem, pensionāriem-strādājošajiem, u.c. sabiedrības grupu pretstāvēšanām tagad ir aktuāla vēl viena - velosipēdisti-autobraucēji. Otrkārt, bez gājējiem, kuri nu jau kkā nomierinājušies (lai arī agrāk ir visādi bijis ...), ir parādījusies vēl viena kustības dalībnieku grupa, kuriem ir visas tiesības noteikumus nezināt un/vai neievērot. Kā jau noprotat, tie ir velosipēdisti, pie tam ... ja šķiet, ka gājējiem būtu bijis jānostājas velosipēdistu pusē pret autobraucējiem, tad tā nav. Ar savu uzvedību uz ietvēm jau vienas daļas gājēju apziņā viņi ir panākuši sevis asociēšanu ar apdraudējumu un pabieži - prāta trūkumu un citu neievērošanu. Ak, jā, atvainojiet, vēl motociklistus aizmirsu, bet to nav daudz, ziemās nebrauc un sekojoši - ne visai bieži gadās tikties uz ceļa ar tādiem.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #5 : 2016. gada 09. oktobris, 21:08:44 »
Allaž esmu brīnījusies par personām, kuras visur ieraudzīs, atradīs ko sliktu.
Diez kas tas ir?, neapmierinātība ar savu iekšējo “ES“, savu dzīvi?, vai kādas gremošanas sistēmas veselības problēmas?

Sorry, par offtop, bet kā “uzkrita“. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2016. gada 09. oktobris, 21:30:03 »
Diez kas tas ir?, neapmierinātība ar savu iekšējo “ES“, savu dzīvi?, vai kādas gremošanas sistēmas veselības problēmas?

Jā, viena no tādām personām ir Zigfrids! Neņemiet galvā, Zigfrids vienkārši nekādi nespēj sadzīvot ar apkārtējo īstenību, nu, ko lai dara? Tādi cilvēki ir. Nekādi nespēj saprast, kā vieni un tie paši cilvēki var vienā brīdī rakstīt tekstus tipa: "Es dzīvoju Eiropā", "Mēs esam eiropieši", "Latvieši ir attīstīta un eiropeiska tauta", "Esmu lepns būt piederīgs Eiropas kultūrai", utml., bet sadzīvē ... uzvesties kā mežoņi no dziļas provinces.  :)

Atslēdzies tuk

« Atbilde #7 : 2016. gada 09. oktobris, 21:35:17 »
Ei, nu ei, nepārspīlē? :)
Tev tiešām apkārt nav jauku tautiešu?, varbūt nepamani. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2016. gada 09. oktobris, 21:44:28 »
Ei, nu ei, nepārspīlē? :)
Tev tiešām apkārt nav jauku tautiešu?, varbūt nepamani. :)

Noteikti ir. Es runāju par vidējo aritmētisko, to biš - par kopējo tendenci, un tikai nesaki, ka tāda konfliktzona šobrīd neeksistē. Ar gājējiem arī vienu laiku bija kas līdzīgs, - vienam otram visur bija priekšroka savā prātiņā - līda uz braucamās daļas neskatoties visneiedomākajās vietās. Ar tiem tagad ir miers - aktīvākie droši vien pagulēja savu traumās, un, ja caur smadzenēm pielecis, ka CSN attiecas ne tikai uz citiem, nebija, tad pieleca caur salauztajām kājām. Un arī (tipiski) toreiz tas viss notika ar nabaga apspiesto satiksmes dalībnieku lozungiem un uzvedību. Tagad mums ir velosipēdisti ... Nu, acīmredzot, arī šeit ir jāpaiet laikam, kādam skaitam ārstēšanās kursu, lai iemācītos sevi par karaļiem neuzskatīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #9 : 2016. gada 09. oktobris, 21:55:52 »
Bet skaisti tādi spoži veloceliņi, vai tad ne?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2016. gada 09. oktobris, 22:03:18 »
Izskatās bildēs labi, nenoliedzu! Man kā zigfridam gan nav skaidra praktiskā puse. Cik tāds izmaksā? Kāds izskatīsies ziemā un pēc ziemas?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 09. oktobris, 22:51:24 »
Ārpus Rīgas Latvija ir Eiropa. Cilvēku uzvedības ziņā. Pietiekami laipni. Saprātīgi autobraucēji, kuriem netraucē "bremzēšanas ceļš", adekvāti gājēji un velobraucēji utt. Bet kas ir Rīga? Džungļi kaut kādi..

Atslēdzies Minne

« Atbilde #12 : 2016. gada 10. oktobris, 14:14:28 »

Ja tas par mani, tad neko darīt, tā nu man smadzenes iekārtotas - uzreiz arī praktisko pusi izskaitļot ;) Kritikas tur nebija, vnk praktiski spriedelējumi. Vizuāli, nenoliedzu, ļoti skaisti