Autors Tēma: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)  (Lasīts 8593 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: Tas skaistais Zemessardzes laiks - links uz rakstu :)
« Atbilde #15 : 2016. gada 11. oktobris, 17:18:08 »
Re. kā!
Palasot to, ko Gatis tur sarakstījis, ienāca prātā tālie 90-tie. PSRS armija - sliktā! Ģedovščina valda, jaunos lauž, pazemo ... A te kas? 30 gadi pagājuši un metodes ir atgriezušās, tikai šajā gadījumā - pilnīgi legāli.  :)  Rezultāts? To laikam tagad sauc par Stokholmas sindromu. Strādāja tad, strādā arī tagad. За что боролись, на то и напоролись.

ģedovščina ir mazliet kas cits

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #16 : 2016. gada 11. oktobris, 17:26:06 »
ģedovščina ir mazliet kas cits

Un kas, lūdzu, ir ģedovščina?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #17 : 2016. gada 11. oktobris, 17:43:51 »
Re. kā!
Palasot to, ko Gatis tur sarakstījis, ienāca prātā tālie 90-tie. PSRS armija - sliktā! Ģedovščina valda, jaunos lauž, pazemo ... A te kas? 30 gadi pagājuši un metodes ir atgriezušās, tikai šajā gadījumā - pilnīgi legāli.  :)  Rezultāts? To laikam tagad sauc par Stokholmas sindromu. Strādāja tad, strādā arī tagad. За что боролись, на то и напоролись.

Var padomāt ka citu valstu armijās viens otru uzrunā ar "vai Jūs, kungs, lūdzu nebūtu tik laipns, un neizšautu pretinieka virzienā, un pēc tam, ja nav grūti, nepaskrietu līdz tam tur mežiņam"? Visur tā.

Par Ģedovščīnu gan neko Gata rakstītajā neatradu.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #18 : 2016. gada 11. oktobris, 19:16:35 »
Nu, Zigi, nu?!
Ar ģedovščinas piesaukšanu un pielīdzināšanu iebrauci taisni grāvī. Bet ja neesi bijis nevienā armijā/obligātajā militārajā dienestā/, tad kļūdīšanās piedodama.
Sākot jau ar to, ka tajā armijā, atšķirībā no šodienas, nevienam neprasīja vai viņš tur tiešām grib būt. Tāpat arī nevarēja uzrakstīt iesniegumu par turpmāko attiecību izbeigšanu ar militāro struktūru.
Šeit neviens netika ne fiziski, ne morāli pazemots.Tāpat arī....
.... aj, apnika. Īsāk sakot - jebkurai šodienas militārajai struktūrai ir minimālas līdzības ar tevis pieminēto.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #19 : 2016. gada 11. oktobris, 19:36:09 »
šo izlasot , ienācās jautājums- cik Zigiņam gadu? kko viņš te fleitē(sf) :scratch:
tālie 90ie??? sliktie??? tu neesi tur bijis vaine??? taa ir atkal tikai iepaziitā teorija??
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2016. gada 11. oktobris, 20:11:25 »
šo izlasot , ienācās jautājums- cik Zigiņam gadu? kko viņš te fleitē(sf) :scratch:
tālie 90ie??? sliktie??? tu neesi tur bijis vaine??? taa ir atkal tikai iepaziitā teorija??

Tu esi tur, 90-os bijusi?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2016. gada 11. oktobris, 20:12:11 »
Nu, Zigi, nu?!
Ar ģedovščinas piesaukšanu un pielīdzināšanu iebrauci taisni grāvī. Bet ja neesi bijis nevienā armijā/obligātajā militārajā dienestā/, tad kļūdīšanās piedodama.
Sākot jau ar to, ka tajā armijā, atšķirībā no šodienas, nevienam neprasīja vai viņš tur tiešām grib būt. Tāpat arī nevarēja uzrakstīt iesniegumu par turpmāko attiecību izbeigšanu ar militāro struktūru.
Šeit neviens netika ne fiziski, ne morāli pazemots.Tāpat arī....
.... aj, apnika. Īsāk sakot - jebkurai šodienas militārajai struktūrai ir minimālas līdzības ar tevis pieminēto.

A te kāds ir dienējis PSRS BS?

Atslēdzies Broms

« Atbilde #22 : 2016. gada 11. oktobris, 20:27:52 »

A te kāds ir dienējis PSRS BS?

Dienēju tajā laikā, kad bija Latvijas armijas zīmotnes, reglaments un pakāpes, bet daļa virsnieku, kuri bija nomainījuši tikai formas, joprojām domāja, ka nekas nav mainījies un ir tā pati psrs armija.

Un pietiekoši zinu arī psrs armijas virtuvi.

Tāpēc vēlreiz saku, ka rakstā no ģedovščinas nav ne smakas.
Ja Tu to uzskati par ģedovščinu, tad Tavs info avots būs kaut ko šķībi sastāstījis :)

Atslēdzies Camma

« Atbilde #23 : 2016. gada 11. oktobris, 20:39:39 »
Jā, ģedovščina rakstā minēta nav. Uz sanitāro daļu pie smukām māsiņām ar tulznām uz pleznām nevienam pat sapņos nerādījās, aptina sagrabējušus autus, iemāva cietos kirzovikos un ar 30 kg uzkabi plettēja pa barhaniem +45 grādu svelmē.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 11. oktobris, 20:50:41 no Camma »
Visus sakost!

Atslēdzies Mao

« Atbilde #24 : 2016. gada 11. oktobris, 22:10:44 »
Vispār speciāli Zigim vajadzētu nolasīt garo morāli un es nolasīšu, bet ne tagad. Tagad tieši par komandieru un instruktoru pazemojošajām metodēm. Es, kā vispār nedresējams tipiņš, ar domāju, ka ar to komandēšanu būs ziepes un tribunāls par zilu acu dalīšanu pa kreisi un pa labi pielavīsies uz plikas vietas. Brēc dažs instruktors kā ģērēts, nešpetni un pendeli ar var dabūt, šaubu nav, ir bijuši arī fiziski nogurdinoši sodi par piemēram neapēstas maizītes nomešanu zemē. Bet tur galvenā fiška ir tāda, ka precīza (robotizēta) komandu vai atstrādātu soļu izpilde glābj tavu kolēģu dzīvības. Kaut vai sekojošā jauniņo, neiedresēto, kļūda uz vērtēšanu. Atkāpjoties ar kustību un uguni, bēgošais vēl neuzsācis (nenoslēpies, nesācis šaut) segšanu jau noziņo "sedzu", nu tipa lai ātrāk kolēģi tiek ārā no elles un sūdi ir klāt - kolēģi paklausot mūk, segšana nav uzsākta un visi beigti. Lūk to tad arī dresē - sistēmu, lai izdzīvotu. Tāpat es paļaujos, ka kolēģis ir iedresēts, ja norunāts, šaut 4 sekundes, nevis - "vai man dieniņ, man jāpadomā, ka tik lode nenoķer". Man neder, ka viņš pieņem lēmumu "a es ko, rižijs?". Un otrādi. Karš ir kā mežonīgi strauja ansambļa deja, pietiek vienam izlekt un sākas asinspirts. A atstrādājot līdz monotonai vemšanai katru zīmējumu, var iziet sveikā visa nodaļa. Nomirt par godu, kā pēdējais muļķis muļķim par nožēlu neviens nav sataisījies, nožmiegt mello tūkstoti lai slava, gan. Kad sevi pierādīs "lūdzu-paldies" metode, to ieviesīsim momentāli.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #25 : 2016. gada 11. oktobris, 23:00:59 »
neko nesapratu no šī Mao texta,bet bija jāsaprot,ka raksta Gatis tjipa Mao? :thinking:

Atslēdzies Minne

« Atbilde #26 : 2016. gada 11. oktobris, 23:03:52 »
neko nesapratu no šī Mao texta,bet bija jāsaprot,ka raksta Gatis tjipa Mao? :thinking:

Nē, bet abi - gan Gatis, gan Mao tur ir uzturējušies/uzturas

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #27 : 2016. gada 11. oktobris, 23:03:57 »
Es atkal gaidīju, kad atnāks Mao un saliks punktus uz i.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2016. gada 11. oktobris, 23:05:21 »
Es atkal gaidīju, kad atnāks Mao un saliks punktus uz i.

Kur Tev tie I?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #29 : 2016. gada 11. oktobris, 23:09:22 »
Vismaz man - vsjo jasno.

Bet Zigītis izrādījās absolūts zaļknābis.