Autors Tēma: dvēseļu ceļojums  (Lasīts 2680 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Re: dvēseļu ceļojums
« Atbilde #15 : 2016. gada 15. oktobris, 22:20:12 »
Zinātnieki toties pēta un cenšas noskaidrot, nevis kā ticīgie - klausās basņu, māj ar galvu un pat jautājumi nerodas.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #16 : 2016. gada 15. oktobris, 22:23:53 »
Tur jau tā lieta, ka jautājumi tieši rodas.
Zinātnieki jau savas basņas bij sacerējuši. Gan par sprādzienu, gan evolūciju. Bet, līdzko sāc jautāt, tā ir pļurkt.

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #17 : 2016. gada 15. oktobris, 22:23:53 »
Nav instrumentu, kā pierādīt, bet jau zina, ka ir... basņa jeb tukša runa

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #18 : 2016. gada 15. oktobris, 22:27:13 »
Kas ir?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #19 : 2016. gada 15. oktobris, 22:34:01 »
Nav instrumentu, kā pierādīt, bet jau zina, ka ir... basņa jeb tukša runa

Zina, ka ir, jo daudz kas ir pretrunā iepriekš izpētītajam un pierādītajām lietām. Ir lietas, ko nevar pierādīt ar to, ko pēc loģikas būtu jāpierāda. Bet nevar, nedarbojas tās metodes.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2016. gada 15. oktobris, 22:56:12 »
2+2=4   tā ir realitāte, balstīta uz zinātni
2+2=5    tā ir ticība

A kurš teica, ka uz skaitļu taisnes skaitlīšiem ir jāatrodas vienam no otra vienādos attālumos katrā ziņā un vienmēr?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2016. gada 15. oktobris, 23:02:36 »
Cits jautājums ir par cilvēka kā būtnes ar savu jutekļu komplektu spējām uztvert to, kas mums īstenībā apkārt ir. Par zinātniekiem - tai skaitā. Ja auto lidot nevar, tad ir vienalga - vai tas ir moskvičs, opel vai bentley - pa gaisu nelidos bez spārniem tik un tā. Tāpat ar cilvēkiem - ja nav tās astotās vai desmitās sajūtas orgānu no dabas, tad būs lietas, kuras neatklās ne sētnieks, ne skolotājs, ne visgudrākais no visiem ģēnijiem.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #22 : 2017. gada 03. jūlijs, 09:13:18 »
Matērijas un enerģijas mijiedarbība patiesībā ir tik ļoti neizskaidrojama, ka mūsu fiziskā būtība, kas apveltīta ar tādu enerģētisko fenomenu kā prāts, pat pie vislabākās gribas nespēj izprast pat pašus eksistences pamatus, kur nu vēl runāt par detaļām. Lai cik mēs neizvirzītu teorijas, tās vienlaikus šķiet gan patiesas, gan absurdas. Šķirtne starp it kā fizisko pasauli un enerģijas izplatījumu pastāv un vienlaikus nepastāv. Jēgas meklējumi ir bezcerīgi. Paliek ticība. Ticība kaut kam, pie kam katrs savu ticību izjūt citādi. Dīvaini, bet zaudējot kādu no fiziskās vides, enerģētiski ar viņu joprojām jūties saistīts, bet tad sevi jāpieķer pie domas, ka fiziski tomēr nav kam vairs piezvanīt un parunāt.