Autors Tēma: Ko iesākt ar kaimiņieni?  (Lasīts 2573 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Maruu

Ko iesākt ar kaimiņieni?
« : 2016. gada 15. oktobris, 14:20:11 »
Situācija smiekliīga, ja skatās no malas, bet risinājumu vajag reālu.
Man laukos ir radiniece. Sieviņa ap gadiem 60, veselība nav nekāda labā - ir kustību traucējumi, bet nav pavisam paraizēta. Kaimiņos viņai dzīvo vēl viena, kam ar veselību nav īsti lāgā, taču, šai kājas klausa, bet neklausa galva..
Tā nu viņas abas mitinās tā patālāk no civilizācijas un līdz šim kaut kā savā starpā ir tikušas galā. Nesen tai, kas aiz žoga, parādijās jauns niķis, kas manai radiniecei pamatīgi traucē. Kaimiņiene kaut kur ir sadabūjusi milzu lukturi un ar to naktīs spīdinās manas radinieces logos, savas zemes robežu nepārkāpjot, attiecīgi nav padzenama. Prožektors pamatīgs, biezie aizkari neko īpaši nelīdz.

Kādi varianti, ko ar to trako iesākt? Kā panākt, lai viņa pārstāj tā darīt? Derēs pilnīgi jebkādas idejas, ieskaitot absurdu, tad jau redzēsim, kas beigās nostrādās  :cool:

Atslēdzies Trix

Re: Ko iesākt ar kaimiņieni?
« Atbilde #1 : 2016. gada 15. oktobris, 15:02:55 »
Nolikt spoguli pret logu.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #2 : 2016. gada 15. oktobris, 15:50:21 »
Varbūt kaimiņiene nav iedomājušies, ka jaudīgā luktura
ieslēgšana traucē kādam naktsmieru, iespējams der aprunāties.
Vēl var mainīt guļamistabas atrašanās vietu - pati esmu tā darījusi,
kad kaimiņiem bija suns ar ieradumu visu nakti gaudot.
Vēl var ierīkot uz nakti aizveramus slēģus,
vai kādu no ārpuses ar pulti nolaižamu žalūziju, ja tantei problēmas ar staigāšanu.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #3 : 2016. gada 15. oktobris, 16:21:44 »
Runāšana nelīdz. Ir runāts. Ir pat sabļauts uz viņu, bet, kā jau cilvēkam, kam nav pilns rublis, viņai tas pielec tikai uz to brīdi. Uz dienu ir miers, tad sākas atkal. Šī nav vienīgā viņas izdarība, ir arī citas, tās gan tik ļoti netraucē.
Guļamistabas atrašanās vietu arī mainīt nevar. Šī ir vienīgā telpa mājā, kur ir normāla krāsns un šobrīd nav, kas viņai saremontētu kādu citu. Slēģi ir, tiem gan jāizdomā, kā viņa pati varētu viņus virināt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #4 : 2016. gada 15. oktobris, 16:42:44 »
Vispār jau, ja kaimiņtantei sākusies vecuma demence,
derētu informēt tuviniekus, ja tādi ir vai sociālo dienestu.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #5 : 2016. gada 15. oktobris, 17:17:08 »
Tā kaimiņiene, cik es viņu atceros, ir bijusi dīvaina, tā nebūs vecuma demence. Soci ir informēti par viņu, bet viņa neskaitās ne bīstama, ne kā tā, turklāt spējīga sevi aprūpēt, tāpēc mierīgi var dzīvot savā mājā, nevis kādā speciālā iestādē.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 15. oktobris, 19:00:04 »
Kādas iespējas ir to jaudīgo lukturi atsavināt/konfiscēt/ nahrenizēt? Varbut pie jauna luktura kādu laiku netiktu.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #7 : 2016. gada 15. oktobris, 19:24:05 »
Likumīgā ceļā nekādas, nelikumīgā, ja nu vienīgi vardarbīgi atņemot tad, kad spīdinās.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #8 : 2016. gada 15. oktobris, 19:30:24 »
Spīdināt pretī ;)
Ja nopietni, varbūt logam ieviest melnu, blīvu rullo žalūziju, platāku par loga aili,
lai pa malām nespīd. Ja vēl biezie aizkari,vajadzētu būt ok.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2016. gada 15. oktobris, 19:51:26 »
Atņemt un sadauzīt būtu visvienkāršāk.

Atslēdzies tex

« Atbilde #10 : 2016. gada 15. oktobris, 20:06:57 »
Tieši tā, vnk iemest akmeni tajā lukturī un miers.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #11 : 2016. gada 15. oktobris, 20:29:54 »
Man jau liekas, ka radiņiem jāuzrīko pie tantes talka un pa visiem jāizdomā, kā to logu naktīs pilnībā aizklāt - aizvirtņi no iekšpuses, vairākas žalūzijas vai cits kāds risinājums. Konfliktēt nejēdzīgi, kas zin, kas kaimiņienei prātā iešaujas, var vēl kļūt agresīva un pilnīgi nepieskaitāma...

Atslēdzies reno

« Atbilde #12 : 2016. gada 15. oktobris, 20:37:36 »
man jau arī liekas, ka blīva auduma ( baiks laikam) aizkari varētu līdzēt

Pašiem arī reāli pārbaudīt, varbūt tantei arī tā cauri spīdēšana bišķi rādās

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #13 : 2016. gada 15. oktobris, 20:54:13 »
man jau arī liekas, ka blīva auduma ( baiks laikam) aizkari varētu līdzēt

Pašiem arī reāli pārbaudīt, varbūt tantei arī tā cauri spīdēšana bišķi rādās
Viņai ir samta aizkari, tiem spīd cauri. Ne vairāk, kā pilsētas laternas līmenī - man tieši ir laterna pie loga, bet cilvēkam, kas pie tā nav pieradis, tas traucē.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2016. gada 15. oktobris, 21:08:25 »
nu tad piešujiet tiem samta blīvu oderi no iekšpuses (loga), neticu, ka tādam vilktu tā gaisma cauri.
Gultu sagroziet, lai nav pret logu. Bet vispār viss ir galvā -man laterna pretim logam un vienmēr turu pavērtus aizkarus, lai tieši spīd mazliet iekšā. Iestāstiet, ka tieši forši, ka istabā mazliet gaišs

sieviņa ap gadiem 60 :rat: