Autors Tēma: Kapu tramvajs  (Lasīts 6081 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Kapu tramvajs
« Atbilde #15 : 2016. gada 18. oktobris, 16:04:12 »
Jā daddy - tev taisnība, ka parasti nauda uzvar un tāpēc jau attiecīgie cilvēkizstrādājumi tā steidzas.Man liekas, ka gan jau FM un visur citur kur arī viņi visu ir "sakārtojuši" - bet tas nenozīmē, ka nevajag pragmātiski rīkoties.

Nu nav tā un nevar būt tā, ka LV ir viens liels astoņkājis. Mums Rīgā ir ideāla demokrātiska situācija, ka pašvaldību vada tie, kuri Saeimā ir opozīcijā un MK nav pārstāvēti. Līdz ar to valdošajai koalīcijai ir visi trumpji rokā, lai šito pašvaldības nejēdzību apturētu.

Nav jau kā ar dzelzceļa elektrifikāciju uz Ventspili, tur pavisam citas štelles...   

Atslēdzies hm@

« Atbilde #16 : 2016. gada 18. oktobris, 16:07:42 »
Daddy - par tēriņiem vēstulē arī ir pieminēts . Par to , vai tiešām vislietderīgāk ir tieši šī līnija?Ja par vadmotīvu tiek izvirzīts "Skanstes rajona savienojamība ar staciju"(ir citi taisnāki ceļi!), "lai pēc iespējas vairāk cilvēku pārkāptu no sava auto uz sabiedrisko " (wtf, priekš tam bija jāceļ Berģu "park&ride"), tad tas viss ir tikai steigā izdomāts savas pakaļas piesegšanai.

vecinja - ne jau es to izpētīju, slava nav pelnīta. Feisbukā ir Lielo Kapu draugi - grupiņa, kas pagājšgad rudenī vai vēl agrāk sāka Lielo Kapu sakopšanu organizētākā grupiņā ( pirms tam daudzi bija kopuši kādu stūrīti, kādu kapu "šefības" kārtā) un uztaisīja savu lapu arī fb. Tāpēc tad, kad pēkšņi noplūda šī info par plānu pajaukt kapus un pagrābāt naudiņas, tas sanāca kā spļāviens dvēselē un bija , kas saņemas pretsparam.  Es tikai tā- noklausījos ārkārtas sēdi un radiointerviju.

Atslēdzies hm@

« Atbilde #17 : 2016. gada 18. oktobris, 16:13:04 »
Runājot par pieminekļiem un piemiņu - pie Uzvaras pieminekļa NU grozās savos svētkos vai nē? Es īsti nezinu, tāpēc jautāju. Bet, ja gadījumā atbidle ir JĀ , tad varu pateikt, ka ne mazākā cieņa nav izrādīta pirmā Rīgas mēra Kerkoviusa un slavenākā Rīgas mēra Džordža Armitsteda kapa vietām , jā, jā Lielajos kapos.  Ja vien par cieņas izrādīšanu tagad nesauc tramvaja sliežu ievilkšanu metra attālumā no Armitsteda kapa. :)  (ja kāds domā, ka Armitsteds guldīts pie Operas, tur , kur ir piemineklis ar kungu, dāmu un sunīti, tie ir maldi:)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #18 : 2016. gada 18. oktobris, 16:44:57 »
hm@ - paldies pa rinfo - nezināju, ka FB ir tāda grupa.Un - es nenoklausījos ne sēdi, ne radiointerviju - tu tomēr nopietnāka pilsone!
daddy - tev kādas ilūzijas par mūsu MK? :banhead:

Atslēdzies hm@

« Atbilde #19 : 2016. gada 18. oktobris, 17:00:41 »
hm@ - paldies pa rinfo - nezināju, ka FB ir tāda grupa.Un - es nenoklausījos ne sēdi, ne radiointerviju - tu tomēr nopietnāka pilsone!

radiointervija ir radio arhīvā pieejama, ja izvēlas 14.dat pl.13.06 http://www.latvijasradio.lsm.lv/lv/lr/arhivs/?__uri=lv/lr/arhivs/&channel=0&d=14&m=10&page=3&y=2016

Atslēdzies Trix

« Atbilde #20 : 2016. gada 18. oktobris, 17:32:25 »
Trix autogrāfs arī stāv.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #21 : 2016. gada 18. oktobris, 18:04:25 »
Te runa ir par vērtībām acīmredzot, bet ... paskatoties no otras puses ...
Dzegužkalns ir seni kapi arī, un nez, nez vai katrs no entuziastiem ar savu auto priekšzīmīgi ignorē Buļļu ielas pašu sākumu, jo ceļš taču - pa kauliem. Tas pats - ar Senču ielas posmu no Miera ielas līdz Brīvības ... Nezinu, kā jāorganizē satiksme, lai Rīgā ceļu nebūtu pa visiem kādreiz bijušajiem apbedījumiem. Jā, un 13. janvāra iela tad arī jāslēdz! Nu, gribu redzēt! Var jau to visu darīt, ti vai nebūs kā ar karu Ukrainā? Vienā dienā delfos raksts par nabaga ukraiņiem, komentos latvji tipa gatavi pēdējo kreklu novilkt un atdot ...  :) Nākamajā dienā turpat raksts par tēmu, ka viena daļa no šiem varot pārcelties uz dzīvi LV. Oi, vajadzēja redzēt, cik zibenīgi i-neta komentētājiem mēdz mainīties nostāja par 180 grādiem!  :)
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #22 : 2016. gada 18. oktobris, 18:16:51 »
Zigfrīd, runa ir ne jau par kapiem, bet par to, ka kārtējās rebes tiek bīdītas - lēmums vēl nav pieņemts, bet viss jau notiek.
Varbūt beidzot pietiks, ne?
Pats bļaustījies, ka neviens neko nedara. Kad dara - cik var -, tad atkal slikti?

Atslēdzies tex

« Atbilde #23 : 2016. gada 18. oktobris, 18:29:47 »
Tramvajs neies uz kapiem, bet gan uz Skanstes ielu, cik sapratu. Un sab.trans.kustība Skanstes ielā tiešām štruntīga -ja nemaldos, tikai 24.autobuss kursē.
Tie, kas dzīvo un/vai strādā Skanstes apkārtnē, pārsvarā sabtransu nelieto (vai lieto tik reti, ka tas 24.buss tiks galā) ;)
RD rīgu bankrotā jau ir iedzinuši. Tas ir izzagšanas projekts.
Vrb tomēr vispirms ziemeļu šķērsojumu pār daugavu? Ja tam tramvajam otrs gals būtu Imantā, nevis spaidītos iekšā centrā, tad vēl varētu saprast.
Vai pieticīgākus tramvaju projektus?

Atslēdzies tex

« Atbilde #24 : 2016. gada 18. oktobris, 18:34:06 »
njā, kaut kāds āķis tur ir... ok, 70 mio naudiņas jāapgūst, 30 no budžeta jāpiemet... bet kāpēc TIEŠI tur, tas jautājums ??!
fondi jau naudu dotu vienalga, arī ja būvētu citur to tramvaju... mistika. KNAB šitas būtu jāskata.
Kādam pareizajam tur ir ļooooti vērtīgs īpašums, ko "atsavināt" - protams, par summu, par kādu neviens to nepirktu brīvā tirgū?

... aaa AB bankas zemes? ;)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #25 : 2016. gada 18. oktobris, 18:39:55 »
Tiem i-netā vāktajiem parakstiem ir kāds labums?
Vai tik nav šitā:
http://www.cehs.lv/myballs/

Atslēdzies hm@

« Atbilde #26 : 2016. gada 18. oktobris, 18:45:28 »
Jā , b.Amerikam netīšām ibtervijā paspruka arī īpašnieka vārds. Tas gan nebija noslēpums. Un gan jau arī citi ir, kam VAJAG uzreiz šo projektu apstiprināt.
Zigfrīd, heitot mēs vatam jeb ko, tur diži prāta nevajagb lai pajautātu - kāp€c viņi nedara šo, nedara to, nav iesnieguši tur vai šur. Pateicība pienākas tiem , kas dara jel ko. Un tiem, kas atbalsta kaut ar parakstu, ja jau reiz ir iekārtots tā, ka ņem vērā tikai moteikta skaita parakstītu stopzīmi

Atslēdzies hm@

« Atbilde #27 : 2016. gada 18. oktobris, 19:22:56 »
Tiem i-netā vāktajiem parakstiem ir kāds labums?
Ir labums. Ja arī augstāk stāvošas personas noignirē, tad šis skaitlis ir iemesls turpmākai sarunai, kāpēc noignorēja.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #28 : 2016. gada 18. oktobris, 21:12:51 »
Par naudas dalīšanām, kāsšanām, izkrāpšanām, muhļiem - tas kā parasti, tur viss skaidrs. Liela, villaina roka ar aplauztiem, melniem nagiem...
Kasu pakausi par ko citu. Par ''svētuma zaimošanu'' un ''tramvajs brauks pāri kauliem''. Cik tālu sniedzas svētuma sajūta? 2 paaudzes? 4 paaudzes? 10 paaudzes? Cik no jums zina, kas ir zem JŪSU mājas? Vai zināt, kur jūsu pusdienu burkāns audzis? Vai nav kādam vecam kapulaukam traktors 150 reizes pāri nobraucis un jūsu pašu senākiem senčiem kaulus samalis labā kalcija un fosfora mēslojumā priekš jūsu tomātiem vai kāpostiem?
Ārprāts! Camma bezdieve, nekas tai pļuškai nav svēts!
Nav gan, taisnība. Dabā neviena vāvere, neviens lācis, neviens alnis nesēro par savu sugasbrāļu mirstīgajām atliekām.
Atgriežamies turpat, kur bijām ar ceļmalu kapiņkopējiem - pie pārspīlētas nekrofīlijas. Kāpēc jāpielūdz pīšļus? Cilvēks ir godājams dzīvs. Kad miris - tad godājam viņa darbu pēdas, savas atmiņas.
Pie pašreizējās populācijas pieauguma tendences pēc 200-300 gadiem Eiropas pilsētu iedzīvotājus vedīs apglabāt uz... uz... nezinu, moš uz Sibīriju vai Sahāru. Un tad pienāks laiks, kad štabelēs debesskrāpjos kā daudzstāvu autonovietnēs. Pēc gadiem 500 uz mīļās Zemītes būs dažas taciņas dzīvajiem, pārējais - viens vienīgs ''svētais kapulauks''.
No bioloģijas viedokļa tas ir ahūni nepareizi.
Visus sakost!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #29 : 2016. gada 18. oktobris, 22:04:44 »
Nav gan, taisnība. Dabā neviena vāvere, neviens lācis, neviens alnis nesēro par savu sugasbrāļu mirstīgajām atliekām.
Sēro. Par mirušajiem mazuļiem sēro. Tiesa, ne paaudzēm, bet sēro. Īpaši tas novērojams augstāk attīstītiem zīdītājiem un primātiem. Par amēbām šoreiz tā kā nerunāsim.

Pēc 200-300 gadiem Eiropā klīdīs izdzīvojušo bariņi, un karos savā starpā par pārtiku. Ar atlikušajiem dzelzs nažiem, mietiem un pārējo atjaunojamo ieroču arsenālu - lokiem, lingām un akmeņiem.