Autors Tēma: Beztēma par kaķiem  (Lasīts 39173 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies kvadra

Atb: Beztēma par kaķiem
« Atbilde #255 : 2024. gada 21. februāris, 17:13:08 »
Kaķis nevar iemācīties, ka jāguļ kājgalī, ja katru reizi tur viņu aizkratītu?
Iemācās gan, ja vien saimnieks spēj tiktāl nocietināt sirdi, lai konsekventi pastāvētu uz šo prasību  :mrgr:

Manējais savulaik gribēja a)gulēt virsū uz krūtīm, apgrūtinādams elpošanu: b) gulēt blakus uz spilvena, piebāzis degunu pie manējā, ar ūsām kutinādams, pūzdams elpu degunā un murrādams kā traktors. Un, pat ja es spētu samierināties ar šīm neērtībām, tad nespēju samierināties ar galveno - jebkurā brī'dī viņš pēc hvz kādas kaķa loģikas, kā dzelts, varēja pēkšņi pielekt augšā un mesties kaut kur prom, ar nagainām ķepām pārskriedams man pār ģīmi. Ne, ne, tā tā lieta neies! Tad nu tapa bez žēlastības nolikts izvēles priekšā - vai nu kājgalis vai ej kur gribi.  Iemācījās un gulēja kājgalī rāms. Pat uz sava paklājiņa.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #256 : 2024. gada 22. februāris, 15:05:23 »
Pēc jautājumiem uzreiz var redzēt, kuram IR kaķis, un kuram - NAV. :)
Nu, reti gadās arī kāds padumāks kaķu dzimtas pārstāvis. No manējiem neviens nav bizojis pāri ģīmim. Toties ir daudzi, kuri uzrāpo virsū un iekārtojas gulēt uz sāna, muguras vai vēdera, šamam ka tik divkājim virsū. Savukārt cits guļ tikai kājgalī, bet noteikti pa vidu! Domino-Herkuless izrādījies dīvaini jauks arī šajā ziņā - nolien gar maliņu un smuki čuč.
Visus sakost!

Atslēdzies Camma

« Atbilde #257 : 2024. gada 25. februāris, 15:27:42 »
Tā kā velk uz pavasara pusi, aiz loga viens (!) sniegpulkstenis uzziedējis un lielīgi griež trīsdaivaino zvanu pret pavasara saulīti.
Protams, ka uzreiz redzami visi ziemā sakrātie putekļi un netīrumi, jāsteidz tīrīt un šrubēt, cik spēj turēt nagi. Virtuves plauktā mākslinieciskā nekārtībā sakrājušies burciņu vāki, vecās kastītes galīgi izpluinījušās un prasās uz nomaiņu. Paņemu kasti un nevaru saprast, kā plastmasas maisīņš tik gleznaini saplucinājies? Jooomajo! Tur vesela peļu ģimene! Paps, mamma un čupa ar pelēniem. Punktiņa platām acīm skatās uz visu šito peļu bagātību, piegrūž degunu un... turpina blenzt. Rauju Rūdi no ērtās gulēšanas mīkstajā krāslā un nesu pie peļuspieta. ''Ā. Kādi smuki bērniņi.'' Un noliekās turpat pie kastes ar baranciņā saliktām ķepiņām...
Vot, bļin, pacifisti! Zīlītes nomedīs un aprīs, bet šito peļu midzeni uzskata par savējiem - nu mājdzīvnieki takšu!

p.s. Zosis saka, ka ziema beigusies. Šon tāds palielāks kāsis aizplanderēja pāri galvai, savi 200 gabali.
Visus sakost!

Atslēdzies tuk

« Atbilde #258 : 2024. gada 25. februāris, 15:40:07 »
Šausmas! Virtuvē?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #259 : 2024. gada 25. februāris, 15:49:34 »
Tu piedāvāji kaķiem peļu ģimeni nogalināt?  :scratch:

Atslēdzies tuk

« Atbilde #260 : 2024. gada 25. februāris, 15:51:13 »
Varbūt kā pusdienu maltīti...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #261 : 2024. gada 25. februāris, 16:47:52 »
Šausmas par slepkavīgiem nodomiemFaint
Latvieši reiz dziedāja ''Velc pelīte saldu miegu...'' :thinking:
No virtuves būtu aiztransportējusi, mātes ar bērniem cenšos nenogalināt, spētu galējā gadījumā iemidzināt ar veco labo ēteri.

Atslēdzies sanda

« Atbilde #262 : 2024. gada 25. februāris, 18:28:23 »

Manuprāt pelīte dziedāja vēl kādu variantu, senām dziesmām variantu daudz :rofl:

Velc, pelīte, saldu miegu
Mazajāmi bērniņam,
Caur rijiņu, caur klētiņu,
Caur lodziņa šķirbiņām.

Klusītemi, lēnitemi,
Lai kaķītis nesadzird,
Kad kaķītis sadzirdēsi,
Novilks tavu kažociņ'.

Savilkusi saldu miegu,
Liec šūpuļa pagalvī,
Ielien pati aliņai,
Lai kaķītis nedabuj'.

II.variants:
Velc, pelīte, saldu miegu
Mazajami runcītim,
Savilkusi, sanesusi,
Guli pati pagalvī.

Kad runcītis pamodīsies,
Gardi, gardi laizīsies.
Ej, pelīte, paklausiesi,
Sauc runcīti azaidā.

Briku braku noganīšu,
Ko ēdīsim aizdarā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #263 : 2024. gada 25. februāris, 21:14:18 »
Jūs nopietni? Savā mājā pret pelēm būtu jāizturas kā pret mājdzīvniekiem? Lai aug un vairojas?

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #264 : 2024. gada 25. februāris, 22:54:47 »
Nuu jebkuru nogalināšanu mūsmājās izslēdza mazais puiks, tiklīdz iemācījās runāt-. Viņa vienīgais arguments- viņi tikai cenšas izdzīvot (jeb arī- vini cenšas pabarot savus bērnus).  :?: Un jā, es nesu laukā visus zirneklus etc..par pelītēm nerunājot.

Aa blin, bērnam neredzot iznīcinu kailgliemežus...(sirdī dur..bet es tam turos pretī)... šitie ir sērga (lai piedod man gliemežu Dievs)
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies tuk

« Atbilde #265 : 2024. gada 25. februāris, 23:22:06 »
Var jau jūsmot un dziedāt dziesmiņas, kamēr bērns ar grauzēju pārnēsāto leptospirozi nav saslimis...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #266 : 2024. gada 25. februāris, 23:22:49 »
Manā mājā tāda situācija nav iespējama, kaķene sen būtu nomedījusi.
Laikam nestu ārā patālāk ar visu midziņu, nosiltinātu, varbūt tā nav mājas pele bet kāda no strupastēm, tās veido kamoliņu.
Nereti no 2 ļaunumiem jāizvēlas mazākais :(
Leptospiroze man zināma, Camma nav saķērusi, pieaugušiem lielai daļai antivielas, bērniem jāiemāca mazgāt rokas, to var dabūt pat mežā, bet visas leptospiru seroformas nav kaitīgas.

« Pēdējās izmaiņas: 2024. gada 25. februāris, 23:38:08 no sanda »

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #267 : 2024. gada 26. februāris, 15:15:00 »
Pele vai žurka?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #268 : 2024. gada 26. februāris, 15:21:05 »
Pēc proporcijām pele. Žurkai lielāks deguns un proporcionāli mazākas acis. Un aste resnāka.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies daddy

« Atbilde #269 : 2024. gada 26. februāris, 16:33:27 »

Pele vai žurka?

žurka tipiskā! :) lielas plānas ausis, brūna krāsa, balts vēders

mājas pele ir skaidāka, pelēka, lauku pele... nu lasiet pašas: peļu dzimta - Muridae, incl. Cricetidae - Latvijas daba

Strupastes vispār patizlas, PAT es varu noķert  :murmur: