Autors Tēma: īsa pamācība ārzemniekiem kā lamāties krieviski  (Lasīts 3167 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tuk

Re: īsa pamācība ārzemniekiem kā lamāties krieviski
« Atbilde #15 : 2016. gada 19. oktobris, 17:13:20 »
Folklora, folklora...

Pieslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2016. gada 19. oktobris, 19:44:28 »
Nuja. Kāds folks, tāda ļera...
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #17 : 2016. gada 19. oktobris, 20:51:24 »
Atcerējos, kā bērns to “folkloru“ pirmajā klasē no skolas atnesa :)
Tukkungs centās bērna sapratnes līmenī izskaidrot “folkloras“ vārdu nozīmi un
kādēļ, mēs tādus zinām, bet tomēr nelietojam. :) Jautrība.
Sīks saprata un akceptēja mūsu attieksmi. :)

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #18 : 2016. gada 19. oktobris, 21:35:20 »
Oi, atceros, kā es pati, pavisam sīka knīpa, no pagalma krievu puikām saklausījusies, klāju ar tiem vārdiem tā, ka šodien ausis būtu novītušas. Pēc tam man pamazām pieleca, ka laikam tie vārdi kaut kādi ne īsti labi ir. Bet, ko viņi katrs patiesībā nozīmē, to tik vēl pēc gadiem sapratu  :)   

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #19 : 2016. gada 19. oktobris, 21:48:32 »
Atceros epizodi - mēs ar klases biedreni (aptuveni 2.- 3.klase) braucam ar laivu, līdzi paķērušas paralēlklases kaimiņpuikas. Tad vienā līkumā ieprasāmies - tā un tā, mums ir apnicis, ka jūs lietojat vārdiņus, ko mēs nesaprotam. Tūlīt un tagad izskaidrojiet!
Puikas mulsa un sarka, un skaidroja, cik jau nu paši bija sapratuši.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #20 : 2016. gada 20. oktobris, 08:19:27 »
Es principā nelamājos, bet ja tomēr, tad pieklājīgi. BET... man tā kā Pavlova sunim ir izveidojies reflekss - kā atveru e-klasi, tā saku f..k, turklāt vairākas reizes. Bērns gan aizrāda, ka tā teikt nav pieklājīgi, bet es neko sev nevaru padarīt - kā e-klase, tā atkal f..k. :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #21 : 2016. gada 20. oktobris, 09:09:49 »
Es principā nelamājos, bet ja tomēr, tad pieklājīgi. BET... man tā kā Pavlova sunim ir izveidojies reflekss - kā atveru e-klasi, tā saku f..k, turklāt vairākas reizes. Bērns gan aizrāda, ka tā teikt nav pieklājīgi, bet es neko sev nevaru padarīt - kā e-klase, tā atkal f..k. :D

kas Tevi tur tā uzbudina?? :) ja atzīmes, tad drīzāk derētu shit!

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #22 : 2016. gada 20. oktobris, 10:11:46 »
kas Tevi tur tā uzbudina?? :) ja atzīmes, tad drīzāk derētu shit!

Kā skolotājas, tak jau izglītotas personas, kas ieguvušas augstāko pedagoģisko izglītību, spēj vienā teikumā ielaist 3 gramatiskas un vēl tikpat stila kļūdas...
Neskatījos atzīmes, bet kādi mājasdarbi uzdoti.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #23 : 2016. gada 20. oktobris, 16:04:43 »
Mana paaudze jau no bērnības krievu valodu apguva diezgan labi, es arī no gadiem 8 jau pietiekami labi runāju krieviski ar attiec.tautības pagalma bērniem. Vienreiz, kad  spēlējām "kartupeļus", krietni vecāks krievu puika sadusmojās par kaut ko uz mani un nolamājās: "matj tvoju za nogu!" Aizgāju mājās un mammai pilnīgā nopietnībā teicu: "Vitaļiks taisās tevi paraut aiz kājas".
Ne saistībā ar krievu valodu, bet mans dēls 5 gadu vecumā, kad kaut kādā sakarā pa TV tika pieminēts vārds "sex", pajautāja: "mammu, vai sex tas ir seši?" Acīmredzot, sajauca ar vārdu six - bērnudārzā tobrīd atsevišķus vārdiņus bija sākuši mācīt arī anglski. Atbildēju noraidoši, bet nelikās pareizi sākt iztirzāt bērnam viņa vecumā, ko nozīmē "sex". ;)

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #24 : 2016. gada 20. oktobris, 17:07:18 »
Man sagribējās šeit piebilst tikai šo.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies tuk

« Atbilde #25 : 2016. gada 20. oktobris, 18:43:23 »
Mana paaudze jau no bērnības krievu valodu apguva diezgan labi, es arī no gadiem 8 jau pietiekami labi runāju krieviski ar attiec.tautības pagalma bērniem. Vienreiz, kad  spēlējām "kartupeļus", krietni vecāks krievu puika sadusmojās par kaut ko uz mani un nolamājās: "matj tvoju za nogu!" Aizgāju mājās un mammai pilnīgā nopietnībā teicu: "Vitaļiks taisās tevi paraut aiz kājas".
Ne saistībā ar krievu valodu, bet mans dēls 5 gadu vecumā, kad kaut kādā sakarā pa TV tika pieminēts vārds "sex", pajautāja: "mammu, vai sex tas ir seši?" Acīmredzot, sajauca ar vārdu six - bērnudārzā tobrīd atsevišķus vārdiņus bija sākuši mācīt arī anglski. Atbildēju noraidoši, bet nelikās pareizi sākt iztirzāt bērnam viņa vecumā, ko nozīmē "sex". ;)

Nesapratu, kas gan tur slikts, ja 5gadīgam pārtulkotu. Sex taču ir dzimums.