Autors Tēma: octas brīdina  (Lasīts 3533 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

octas brīdina
« : 2016. gada 18. oktobris, 21:14:56 »
 Pls,Jūsu komentārus un skaidrojumus,īpaši par "nokopēt reģistrācijas apliecību,un atsūtīt vecās apliecības datus"
Pirmo  reizi savā 20 ar asti gadu autoīpašnieka  stāžā saņemu tādu brīdinājumu,un nesaprotu,tas nopietni,vai? mož es vnk blonda? :thinking:
ir 2 auto manā īpašumā,nupat maksāju octu par trešo,kas nav mans. Vienam auto gan nesen noņēma līzingu,un pārrakstīja uz mani,un tagad tāda vēstule:
Uzmanību!Gadījumā, ja Jūsu transporta līdzeklim ir mainīta tā reģistrācijas apliecība, lūdzam nekavējoties par to paziņot, rakstot uz e-pastu info@octas.lv (mailto:info@octas.lv). E-pasta vēstulē jānorāda iepriekšējie transporta līdzekļa reģistrācijas dati un jāpievieno jaunās reģistrācijas apliecības kopija. Minētās informācijas nesaņemšanas gadījumā Octas.lv uzskatīs, ka transporta līdzeklim ir mainījies tā īpašnieks un atgādinājumu par polises beigu termiņu nosūtīšana automātiski tiks pārtraukta un Octas.lv neuzņemsies nekāda veida atbildību par zaudējumiem, kas radušies vai varētu rasties sakarā ar apdrošināšanas seguma spēkā neesamību konkrētajam transporta līdzeklim. Ja Jūsu transporta līdzekļa reģistrācijas apliecība nav mainījusies vai jau esat mums paziņojis par izmaiņām, lūdzam neņemt vērā šo sūtījumu! Laimīgu ceļu! Jūsu Octas.lv!
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 18. oktobris, 21:33:47 no Camma »

Atslēdzies diddly

Re: octas brīdina
« Atbilde #1 : 2016. gada 18. oktobris, 21:15:52 »
admini,pls,help!! ka iekopējas garā rindā,nevis normāls teksts!

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #2 : 2016. gada 18. oktobris, 21:24:40 »
Octas.lv ir starpnieks starp pircēju un pārdevēju - palīdz Tev atrast lētāko piedāvājumu un par to iekasē centu vai 10, nevis paši sniedz apdrošināšanas pakalpojumu. Avārijas gadījumā taču vērsīsies pie tā apdrošināšanas kantora, kam bija lētākais piedāvājums, nevis pie octas.lv, vai ne?
Būtu interesanti uzzināt, kā viņi skaidro šādas informācijas nepieciešamību? Ko viņi ar to iesāks? Es saprastu, ja prasītu iesniegt tam apdrošināšanas kantorim, no kā OCTA beigās iegādāta, bet priekš kam tādu informāciju brokerim?

Atslēdzies Camma

« Atbilde #3 : 2016. gada 18. oktobris, 21:31:27 »
Varētu būt tā, ka līzinga vāģim īpašnieks skaitās līzinga kantoris (banka?). Tad arī vāģa bojājuma gadījumā prēmiju saņems tā īpašnieks (vai kaut kā tā). Ja likumiskais īpašnieks mainās, tad arī prēmijas saņēmējs var mainīties. Es arī maksāju par vāģi, kas nav mans (senčiem). Ja kas, tad naudiņu maksās viņiem. Ja vāģi pārlikšu uz sevi un turpināšu maksāt, tad jau kompensāciju arī saņemšu es. Un apdrošināšanu būs jāpārformē. Ne?
Visus sakost!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #4 : 2016. gada 18. oktobris, 21:44:09 »
šis brīdinājums paradījās,kad nopirku octu sava"vīratēva"autiņam. kautgan,kāda šķirba-Kurš apmaksā octu,kasko? nauda ienākusi,auto dati ir.
man ir vēl viena tēma-ja man pieder 3 auto.Ar 1u no tiem,kāds,kas ne es,uztaisa avāriju. Octas pērkot visiem 3 auto,kas uz mana vārda-tā bonus malus klase tiek pazemināta,VISIEM man piederošiem auto. Maitas,apdrošinātāji! CIVILTIESISKĀ apdrošināšana notiek mašīnām,3 vai 10,cik nu man ir īpašumā,bet avarējis ir Cilvēks,kam vsp varbūt nepieder nekas...gudri,ļoti gudri...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 18. oktobris, 22:24:24 »
Nevajag savu auto dot glupam cilvēkam!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #6 : 2016. gada 18. oktobris, 22:49:00 »
Broņ,Tev tak ir bērns? glups?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #7 : 2016. gada 18. oktobris, 23:06:25 »
Varētu būt tā, ka līzinga vāģim īpašnieks skaitās līzinga kantoris (banka?). Tad arī vāģa bojājuma gadījumā prēmiju saņems tā īpašnieks (vai kaut kā tā). Ja likumiskais īpašnieks mainās, tad arī prēmijas saņēmējs var mainīties. Es arī maksāju par vāģi, kas nav mans (senčiem). Ja kas, tad naudiņu maksās viņiem. Ja vāģi pārlikšu uz sevi un turpināšu maksāt, tad jau kompensāciju arī saņemšu es. Un apdrošināšanu būs jāpārformē. Ne?
Jā, būs. Bet, pie īpašnieka maiņas, OCTA jāpārformē ir vienmēr. Tu nevari iznākt no CSDD, tikko no Pēterīša pārreģistrējusi uz sava vārda auto un braukt - Tev viņa vispirms no jauna jāapdrošina. CSDD to var izdarīt uz vietas. Kad Tu pērc no līzinga, tur tieši tas pats - mainīsi tehnisko, pirksi arī jaunu OCTA.
Te jautājums ir par ko citu - kāpēc starpnieks (octa.lv ir starpnieks, nevis apdrošinātājs), nevis pats apdrošinātājs, prasa šo te informāciju par tehniskās pases maiņu? Viņa piesaiste pasākumam ir ne vairāk, kā izmest Tev lētākos variantus, kur iegādāties to OCTA, pie cenas pierēķinot dažus centus, kas ir viņu komisija. Kad apdrošināšana iegādāta, viņu iesaiste pasākumā ir beigusies. Nav nekāda pamata, kādēļ viņiem būtu nepieciešama šāda informācija.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #8 : 2016. gada 18. oktobris, 23:11:15 »
man ir vēl viena tēma-ja man pieder 3 auto.Ar 1u no tiem,kāds,kas ne es,uztaisa avāriju. Octas pērkot visiem 3 auto,kas uz mana vārda-tā bonus malus klase tiek pazemināta,VISIEM man piederošiem auto. Maitas,apdrošinātāji! CIVILTIESISKĀ apdrošināšana notiek mašīnām,3 vai 10,cik nu man ir īpašumā,bet avarējis ir Cilvēks,kam vsp varbūt nepieder nekas...gudri,ļoti gudri...
Apdrošinātāja skatījums ir cits - ja Tu iedevi vienu savu auto cilvēkam, kas izraisīja avāriju, Tu tik pat brīvi vari viņam iedot jebkuru citu, attiecīgi, iekasē vairāk par visām - ir lielāks risks, ka Tu atkal kādu savu auto iedosi tam cilvēkam, tas atkal avarēs un viņiem atkal būs jāmaksā kādam kompensācijas. Apdrošinātājs apdrošināšanas cenu nosaka pēc riska.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2016. gada 18. oktobris, 23:13:24 »
mums mājā izraisījās diskusija par pieprasījumu-iesniegt ieprieksējās apliecības datus(a man tās vairs nav!!!)un jaunās apliecības kopiju!!!
kopš nedēļas,kā radiniecei nozaga auto,un saka,ar galiem,šis "brīdinājums"ar nosacījumiem liek domāt..

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #10 : 2016. gada 18. oktobris, 23:19:43 »
mums mājā izraisījās diskusija par pieprasījumu-iesniegt ieprieksējās apliecības datus(a man tās vairs nav!!!)un jaunās apliecības kopiju!!!
kopš nedēļas,kā radiniecei nozaga auto,un saka,ar galiem,šis "brīdinājums"ar nosacījumiem liek domāt..
Nedod viņiem neko. Ja nu galīgi šaubas, uzzvani pašiem apdrošinātājiem (Ergo, Balta, vienalga, kas Tev tur ir) un pajautā, vai viņiem šī informācija ir nepieciešama (Prasa tieši tās pazudušās mašīnas tehnisko? Es īsti nesaprotu, taču būtībā tam nav nozīmes. Vnk, ja pazudušās, tad paliek vēl interesantāk), bet noteikti, nekādā gadījumā nedod to kaut kādiem starpniekiem. Ož pēc ziepēm.

Atslēdzies diddly

« Atbilde #11 : 2016. gada 18. oktobris, 23:28:26 »
nē,man nekas nav pazudis. vnk pirmoreiz šitāds"brīdinajums"-sūtiet vecās apl.nr.un jaunās kopiju,kas par "shit"?
salikām kopā ar radinieces pazudušo auto...jauna shēma?

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #12 : 2016. gada 19. oktobris, 00:03:13 »
nē,man nekas nav pazudis. vnk pirmoreiz šitāds"brīdinajums"-sūtiet vecās apl.nr.un jaunās kopiju,kas par "shit"?
salikām kopā ar radinieces pazudušo auto...jauna shēma?
Varbūt, ka es esmu paranojiķe, bet man liekas, ka jā. Es, protams, nepārzinu visas nianses, bet sistēmu zinu diezgan labi, un neredzu nevienu loģisku iemeslu, kāpēc starpniekam vispār būtu nepieciešama šāda informācija. Jebkurā gadījumā, ņemot vērā viņu lomu apdrošināšanas sistēmā, es neko nesūtītu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #13 : 2016. gada 19. oktobris, 07:43:09 »
Minētās informācijas nesaņemšanas gadījumā Octas.lv uzskatīs, ka transporta līdzeklim ir mainījies tā īpašnieks un atgādinājumu par polises beigu termiņu nosūtīšana automātiski tiks pārtraukta un Octas.lv neuzņemsies nekāda veida atbildību par zaudējumiem, kas radušies vai varētu rasties sakarā ar apdrošināšanas seguma spēkā neesamību konkrētajam transporta līdzeklim.
lasat arī? Vai tikai cepaties?
Te pēc būtības rakstīts, ka ja nesūtīsiet ra, tad nesutīs atgādinājumus. A tik ļoti vajag? E-CSDD tos arī var uzlikt, pie pašiem apdrošinātājiem arī. Nu nesūtiet, un nekas jums par to nebūs. Nevajag tak uzreiz pildīt visu, ko pavēles formā saka!
Ir taču arī gudriem.lv u.c. Salīdzināšanas lapas. Lai tak iet tās octas un ieskrienas...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #14 : 2016. gada 19. oktobris, 08:11:13 »
Jūs tiešām nelasāt.
Tiek aicināts atsūtīt "iepriekšējie transporta līdzekļa reģistrācijas dati un jāpievieno jaunās reģistrācijas apliecības kopija" (nevis vecās ra kopiju). Tikai tāpēc, lai Octas zinātu, kas ir aktuālais īpašnieks, kuram sūtīt atgādinājumu par polises termiņa tūlītēju izbeigšanos.
Vot beigsies Tev polise, nepamanīsi, brauksi bez, iekulsies nepatikšanās un tad lamāsi tās Octas.lv no panckām ārā - kāpēc, maitas, atgādinājumu neatsūtīja, katru gadu sūtīja, a šoreiz nē!  Es uz viņiem paļāvos, a viņi!  To viņi cenšas novērst, tas arī viss.
Pa manam, pilnīgi normāla vēstule.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. oktobris, 08:17:19 no kvadra »