Autors Tēma: Nenovērtēti sīkumi  (Lasīts 915 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Nenovērtēti sīkumi
« : 2016. gada 31. oktobris, 22:15:55 »
Bieži vien cilvēks parastais (homo vulgaris) nenovertē sīkumus, ko citi ikdiena meklē un ļoti pārdzīvo, ja nevar atrast. Piemērs? Šeku jums - adatas ar lielu aci. Veciem cilvēkiem šad tad rocība neļauj iegādāt jaunu štāti vai vecā ir ļoti pierasta un ērta, bet laiks un kodes ņem savu - štāti jāpielabo. Bet adatu ar lielu aci sadabūt ir ''mišin imposible''. Nekst. Zeķes, kas nežmiegtu kāju, jo asinsrite ir švaka, kājas salst. A svabada zeķe mūk no kājas nost un čokurojas apavā. Apburtais loks. Atrast zeķi, kas vienlaikus silda, nežmiedz un nečokurojas - ''mišin imposible kvadrātā''. Dažas končas, kas diabētiķiem var līdzēt, ja sanācis insulīnu ievadīt vairāk, kā ēdienreizē apēstie cukuri spēj notērēt - apkaltusi, kabatā novārtījusies ledene var kādam izglābt dzīvību!
Ja dvēseles vibrācijas gada tumšajā laikā un Ziemassvētku noskaņās pavelk uz kaut kā laba darīšanu, ziniet - nekas nav zemē metams! Pat sīkums var kādam noderēt. Pajautājiet tuvākajā baznīcā tantukiem - tie zinās pastāstīt.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 31. oktobris, 22:26:35 no Spārka »
Visus sakost!

Atslēdzies mellene88

Re: Nenovērtēti sīkumi
« Atbilde #1 : 2016. gada 01. novembris, 01:37:51 »
Jā, par šo ir populāri iedomaties Ziemsvētkiem nākot..tad nu sarosās,tie,kas gada beigās grib uzpūkot sevi jeb arī kā saka- karmu uzkačāt :)...
Ikdienā tepat mūsu forumā ir redzams,cik dažada ir attieksme pret lietām un to,ko ar pašam nevajadzīgo dara katrs...cik cilvēku tik variantu  :happy:
bet, es nezinu..vai ir jēga speshel aicināt uz kkadu šādu darbību.Neizmet= kādam var noderēt  :scratch: protams,ja no 100a sadzird 2i, tad arii tas ir vairāk nekā nekas.
Bet vispār,tam ir jābūt kkur iekšā..tai motivācijai,kādēļ neizmest..ja tādas nav,tad tukša runa.
Fakts ir un paliek fakts,ka bieži un daudziem izmest ir vieglā,ātrāk un ērtāk.

p.s es šīs lietas nesaucu par sīkumiem,bet par salmiem :)
p.p.s laab oky pastāstīšu kur salmiem aug kājas.:)
Mana dzīves un lietu uztvere veidojās tajos senajos laikos.... nu tajos...Tātad, par savu dzīves ābeci uzskatu Ezopa fabulu krājumu..kuru lasīju, kad man bija fvz..varbūt kādi 11-12it. Un tur, tad bija fabula par ēzeli, salmiem un zeltu.(es burtiski vairs neatceros)...bet fakts paliek fakts..ka nafik ēzelim zeltu,ja ar to viņš atliks pedāļus..dodiet viņam salmus :)
es savā pratā esmu pārfrāzējusi un pielāgojusi šo fabulu neskaitāmām situācijām. Arī šai par lietu izmešanu...un jā, šī fabula man ielika pamatus tam-neko neizmet..varbuut man vai kadam tas ir salmi...bet citam-tepat aiz stūra-zelts.
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Camma

Re: Nenovērtēti sīkumi
« Atbilde #2 : 2016. gada 01. novembris, 07:52:38 »
Es šajā gadījumā nebiju domājusi izmešanu. Un karmas kačāšanu ne tik. Šie aspekti pat ne tuvu nebija prātā. Bet lai jau ir, ja tas kādam atgādinās, ka kādu sīkumu var trūcīgajam vai ne tik trūcīgajam aizstiept. Reizēm sīkie, bet noderīgie krikši var iepriecināt kaut vai kaimiņu. Nu, vai piena tanti laukos. Vasarā tās vajadzības mazāk ''kož'' - rudenī un ziemā, kad sanāk vairāk mājās sēdēšanas, tad arī sīkumi vairāk iztrūkst.
Visus sakost!