Autors Tēma: grīdu likšana  (Lasīts 7628 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: grīdu likšana
« Atbilde #45 : 2016. gada 11. novembris, 08:56:09 »
Pag, nu tak skaidri uzrakstīju, ka man tie saplākšņi uzlikti, līdzīgi kā Kvadras bildē. Man gan teica, ka tas esot finieris. Spraugas tikšot ar kaut ko aizķepinātas. Tad es domāju, ka vajadzētu to korķa virsmu vēl uz tiem saplākšņiem un tad jau linolejs, i viss. Akceptējat? Ja nebūs labi, vismaz būs man, ko vainot..

Korķa virsmu noteikti nevajag - tai pašai būs šķirbas, ko NEVAR aizšpaktelēt, un linoleju pie tās arī nevarēs pielīmēt - korķis taču!! to var likt zem lamināta vai parketa, bet ne zem linoleja!! Linolejs rūpīgi jālīmē pa visu laukumu, neklausi tos, kas saka - tikai izrullē un viss vai līmē tikai malas un šuvju vietas 

Lai rūpīgi špaktelē tās plāksnes un ņem biezo homogēno (viendabīgo) linoleju... ta jau būs ciešami, 10-15 gadi izvilks

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #46 : 2016. gada 11. novembris, 22:38:37 »
A kas tā pa vielu bija, kas jāšpaktelē? Kā es zināšu, ka tiešām būs špaktelēts. Un ka viss līmēts, ne tikai malas, arī man būs nepārbaudāms.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #47 : 2016. gada 11. novembris, 23:06:41 »

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #48 : 2016. gada 11. novembris, 23:52:43 »
Nu nezinu. Man linolejs (biezais uz 3-4mm) smuki pielīmēts ar dubulto lenti. Istabas vidū krusts un gar malām ik pa brīdim. Ij neko stāv jau gadus 2. Es gan arī klāju, ka viens gabals uz visu istabu.
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies daddy

« Atbilde #49 : 2016. gada 14. novembris, 09:38:22 »
Tas nav homogēnais. homogēnais ir šāds piemēram http://majaplus.lv/?l=1&c=627

Tev jāskatās augsta nodilumizturības klase. Tavā piemērā "Biezums 2,6 mm, pretnodiluma slānis 0,25 mm. Svars 1,69 kg/m2. Platums 4 m. Klase 23/31."
tad lūk virtuvei (sevišķi tai vietai, kur pie plīts mīcās) un koridoram, kur notiek intensīva kustība vajadzētu "klase 41-43" un "pretnodiluma slānis 0,7 mm" vai vairāk.       

špaktele kokam šī ir gana laba https://www.k-rauta.lv/p/spakteltepe-tikkurila-spakkeli-0-5l-zarains-ozols/8bm.  Varbūt ir arī labāka, lētāka, bet es parasti šo lietoju un nesūdzos

Ideāli, ja var ieklāt visā platumā un garumā, ja linolejam nav savienojuma šķirbas

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #50 : 2016. gada 14. novembris, 20:53:13 »
Paldies, daddy, tu esi zelts.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #51 : 2016. gada 15. novembris, 09:20:31 »
es vnk daudz esmu cietis no savas muļķības un neattaisnojamas taupības, tādēļ tagad tik gudrs :D 

1996. gadā  nopirkām dzīvokli un vietām atstājām veco linoleju, vietām likām pavisam jaunu, vietām jauno uz vecā. ar naudu un laiku un saprašanu bija švaki, tāpēc, kādu varējām (redzējām) tādu pirkām.

2006. gadā sapratām, ka atkal jātaisa remonts (bērni izauga un pārstāja uz sienām zīmēt, nedaudz pārplānojām) un tad arī iedziļinājos linoleju klasēs un īpašībās, jo iepriekšējais pa 10 gadi bija vietām līdz caurumiem izberzts... un tad sapratu, ka vajag likt visizturīgāko, ar biezu pretnodiluma slāni. nekas, ja tas ir 2x dārgāks. "parasts" bija 5-8Ls/m2, "labais" 10-12...it kā liela starpība, bet uz tiem daždesmit kvadrātmetriem sanāk tikai 100-150 vairāk...kas uz kopējām remonta izmaksām ir nieks... toties pēc 10 gadiem, kā jauns, pat bez kādsa īpašas kopšanas :)