Autors Tēma: grīdu likšana  (Lasīts 7648 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies tex

Re: grīdu likšana
« Atbilde #30 : 2016. gada 08. novembris, 08:51:24 »
Plēve, korķis ir izlīdzinošā pamatne + skaņas izolācija zem lamināta. tajā "pīrāgā" nekāda hidra nav vajadzīga. Nav tikai skaidrs, kur un kā tie pamata dēļi balstās?
broņai bija minēta arī hidra. Tapec šķita dīvains viss tas saraksts vienuviet. Parasti jau koridoros un virtuvēs neliek, kgan virtuve būtībā minimāli atpaliek no vannasistabas. Zem lamināta, protams nav jēgas, jo pie ūdensavārijas tak lamināts būs kaput ... linolejs vrb i nebūs.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2016. gada 08. novembris, 09:32:00 »
Vēlreiz pārlasīju, nesapratu īsti, kas tad jāliek starp to finieri un linoleju. Un kā pamatot? Jo man teica, ka liks pa tiešo, linoleju uz plāksnēm, tikai šķirbas aiztaisīs. Grīda ir virtuvē un koridorā.

Es arī neesmu celtnieks, bet amatieru līmenī būvēju sev vajadzīgās lietas, māju ieskaitot. Tāpēc būvēju kārtīgi, lai nav pēc dažiem gadiem jāpārbūvē :)

Linolejs pa tiešo uz finiera būs smuki pirmo pusgadu. Tad pamainīsies mitruma režīms (apkure/neapkure), un parādīsies nelīdzenumi savienojuma vietās, kur vēl pēc pusgada būs noberzumi. Kaut ko likt zem linoleja ir bezcerīgi, jo linolejs pēc būtības ir puņķi (ok, biezi) un visas mēbeļu kājiņas iespiedīsies, saspiežot pamatni. Rezultātā viss (piem virtuves virsma) sēdīsies, būs ļurkana un nelaba...

Ja nu TIK briesmīgi vajag to linoleju, tad vislabāk to klāt uz izlīdzinošā betona pamatnes (tā ir man Rīgas dzīvoklī).

VARBŪT kaut kas normāls sanāks, ja apakšā liksi 22mm OSB plāksni (tur tomēr koks vairāk nobendēts) ar spundi (salaiduma veids), plāksnes ir lielas (1.2x2.5m) un tās var izvietot tā, ka ir minimāli savienojumi (nav jau Tev tur nekāda Ermitāža). Kārtīgs latojums vai vecā grīda apakšā.

Pēdējā izvēle būtu finieris. Bet tad tas jāliek uz pamatīgām latām, ļoti bieži jāstiprina ar kārtīgām skrūvēm (nevis ķap ļap pa stūrīšiem). skrūves jāiegremdē, virsma jāšpaktelē, jāslīpē... Un protams, nekāda skraidīšana pa tādu grīdu, lēnam mierīgi ar čībiņām, tad varbūt turēsies 10 gadus :)

ļoti laba špaktele kokam (piem skrūvju caurumiem) ir Tikkurila Spakkeli Puukitti. padārga, tāpēc ja daudz vajag, jaucu klāt koka miltus (palika pāri no grīdas slīpēšanas)

Arī linolejam ir nozīme - iesaku ņemt homogēno tādu, kas visā biezumā ir ar 1 krāsu, tādam neredzēs noberzumus. Ja gribās ar rakstu, tad tads nederēs, tad vajadzēs 2slāņu, tad skaties lai augšējais slānis būtu pēc iespējas biezāks (0.7mm +). Dabīgie linoleji ir šaušalīgi dārgi.     
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 08. novembris, 09:40:48 no daddy »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #32 : 2016. gada 08. novembris, 19:40:14 »
Kas ir OSB plāksnes? Varbūt man jau tās ir?
Vispar vāks. No betona liešanas mani visu laiku atrunāja meistars. Nezinu, kāpēc. Vienīgais arguments, ka sadārdzinās, bet es tak neteicu, lai man taisa kaut kādu grīdas imitāciju.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #33 : 2016. gada 08. novembris, 20:46:49 »
Kas ir OSB plāksnes? Varbūt man jau tās ir?
OSB (Oriented Strand Board - orientētās skaidu plātnes). Gan jau esi redzējusi. Šitādas:

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #34 : 2016. gada 08. novembris, 20:48:09 »
Nu man līdzīgas. Ne tik smuki nolakotas.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #35 : 2016. gada 09. novembris, 09:09:58 »
āa, tad jau ir uz pareizo pusi vismaz :)

redzi no betona liešanas-neliešanas nemaz tā nevar atrunāt. No tā taču mainās grīdas augstums!! nu labi + - 1 cm starpību ar priekšnamu/koridoru, kas nu Tev tur ir nemanīsi, bet + - 3 cm jau būs ir jūtami!! kāpsi savā dzīvoklī kā bedrē, vai otrādi... it kā sīkums, bet tas kas projektēja, tam tas bija jāņem vērā! un tas jāņem vērā arī tam, kurš būvē!

Atslēdzies tex

« Atbilde #36 : 2016. gada 09. novembris, 10:02:37 »
Nu paga, tās latas un osb plāksnes tak arī aizņem augstumu. Turklāt nevāju. Betonu varētu ieliet arī seklāk (ja kādā telpā jau nav ieliets un jāpieskaņojas augstumam).
Betonu liet dārgāk par latam vaētu būt tikai tad, ja tas "meistars" to grasās darīt ar spainīti.
Izmeklējos krustu šķērsu - lētākā un ātrākā pamatne panelenē ir Estrich betons.
Ja vajag 6+ cm augstumu, tad apakšā var pašaut putuplastu (vieglāks arī- betons tomēr ir tonnas) un tad kādus 5cm betonu.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #37 : 2016. gada 09. novembris, 10:43:45 »
piekrītu, ka linoleja grīdai tas būtu lētākais un labākais risinājums - putuplasts + betons, uz tā pašizlīdzinošā masa un linolejs
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 09. novembris, 11:13:55 no daddy »

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #38 : 2016. gada 09. novembris, 13:07:50 »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #39 : 2016. gada 09. novembris, 13:22:34 »
http://prof.lv/lv/buvmateriali/buvmateriali/siltumizolacijas-materiali/putuplasts-putupolistirols?gclid=CLff75_Dm9ACFarpcgodyPMA7A
siltuma trubas neliek, salej izlīdzinošo un flīzes pa virsu

Ar izlīdzinošo vien nekas labs nebūs - izlīdzinošo vairāk par 2 cm nav jēgas liet, jo viņš dārgs, maita. Mazāk par 1 cm arī nevar, jo tad nekas tur neizlīdzināsies. Izdevīgāk ir apakšā kaukādu piem. keramzītbetonu, cik nu vajag un tad 1-1.5cm izlīdzinošo virsū

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #40 : 2016. gada 09. novembris, 20:58:18 »
Beigts ar jums te var palikt. Katrs savu metodi liela, te nedzēris nesapratīsi, kā rīkoties.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #41 : 2016. gada 10. novembris, 09:12:59 »
tāpēc, ka Tu klusē kā partizāns! :) 
grīdas platība, dzīvoklis vai māja, apakšas pārsegumu/vecā grīda... vislabāk uzaicini SF komisiju, ielej mums... ātri vien vislabāko risinājumu dabūsi...un arī lētāk sanāks, nekā visu pārtaisīt... :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #42 : 2016. gada 10. novembris, 21:50:37 »
Pag, nu tak skaidri uzrakstīju, ka man tie saplākšņi uzlikti, līdzīgi kā Kvadras bildē. Man gan teica, ka tas esot finieris. Spraugas tikšot ar kaut ko aizķepinātas. Tad es domāju, ka vajadzētu to korķa virsmu vēl uz tiem saplākšņiem un tad jau linolejs, i viss. Akceptējat? Ja nebūs labi, vismaz būs man, ko vainot..
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 10. novembris, 21:55:56 no Broņa »

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #43 : 2016. gada 10. novembris, 22:19:19 »
Plēs visu nost. Pērc  cementu un sāc jaukt keramzītbetonu. Un būs labi.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #44 : 2016. gada 10. novembris, 22:38:07 »
Ka tik ne arī!