Autors Tēma: Dārzeņu sautējumi -apmaināmies ar pieredzi  (Lasīts 2025 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Dārzeņu sautējumi -apmaināmies ar pieredzi
« : 2016. gada 04. novembris, 11:50:25 »
Gribētos izdzirdēt pieredzi, kādus dārzeņu sautējumus gatavojat (bet šajā sezonā mani vairāk interesē no LV rudens -ziemas sezonā pieejamajiem dārzeņiem, kā kartup., burkāni,  kāļi. rāceņi, utml.  Un vienalga, vai ar gaļu gatavojat vai bez.
Es parasti gatavoju ar gaļu un šajā sezonā biežāk: kartup., burkāni, sv.kāposti, selerijas sakne, cūkgaļa, garšvielas. Vai tas pats ar vistas gaļu un/vai bez kāpostiem. Bet gribētos citādus variantus!
(Un vai kāds gatavo sautējumu, kura sastāvā tiek sautēti arī skābie kāposti? Neesmu mēģinājusi, bet vrb derētu.)

Atslēdzies reno

Re: Dārzeņu sautējumi -apmaināmies ar pieredzi
« Atbilde #1 : 2016. gada 04. novembris, 12:09:21 »
Nezinu, vai to var saukt par sautējumu, jo būs biezzupa ar jauno kombainu.
Kolrābis, ķirbis, puķkāposts, selerija mazā buljonā vārās. Burkānu nepieliku, kartupelis arī nebūs
Patiesībā visādas paliekas no ledusskapja. Biezzupai pa virsu būs šampinjoni, varbūt sacepināts sīpols

kolrābim garša tāda pati kā puķkāpostam.Ā, un beigās pēc vienas recpetes -sasutināts ābols. Varbūt

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2016. gada 04. novembris, 12:25:44 »
Paldies par ideju par kolrābi. Esmu tādu kādreiz salātos rīvējusi, bet sautējumā neienāca prātā izmantot.
Gaidīsim vēl pieredzi.

Atslēdzies itta

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. novembris, 12:32:22 »
Man ljoti garso, kabacis, burkaans, tomaats, paprika, siipols, kiploks, riisi, galja un reizeem seenes ar... ko apcep ko taa :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #4 : 2016. gada 04. novembris, 12:46:32 »
Man ljoti garso, kabacis, burkaans, tomaats, paprika, siipols, kiploks, riisi, galja un reizeem seenes ar... ko apcep ko taa :)
Ittiņ, kabači toč nav pieejami ziemas sezonā - Tavs sautējums tāds vairāk vasarīgs, bet paldies. :)

Atslēdzies ragana

« Atbilde #5 : 2016. gada 04. novembris, 13:59:22 »
Vai var saukt par sautējumu, nezinu.
Kartupeļi, burkāni, sīpoli, ķiploki, paprika, kāds baklažāna gabaliņš, ja ir, ķirbis, brokolis, seleriju sakne (var arī kātus), fenhelis. Visu sagriež paprāvos gabalos, viegli apsāla un appiparo, ieber cepamtraukā, kam var uzlikt vāku vai arī var kārtīgi aiztaisīt ar foliju, pārlej pāri saldo krējumu un cep kādu 11/2 h cepeškrāsnī pie 170C. Tad vāku nost, apmaisa visu kārtīgi un grila režīmā līdz dārzeņi smuki brūni. Ēd kopā ar gaļu vai zivi (vai biezpienu).

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 04. novembris, 14:07:40 »
Raganai tas tiešām ir sautējums, man vnk vārīti dārzeņi

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #7 : 2016. gada 04. novembris, 14:42:17 »
Bet vispār, ja tā padomā, sautējums nozīmē SAUTĒTU ēdienu, ne tā ? :)  Protams, ka var pirms tam apcept.
Bet raganas gadījumā sanāk dārzeņu sacepums. :) Bet galvenais, ka garšīgi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 04. novembris, 15:45:13 »
tad jātvaicē tajā sietiņā? Kas vispār ir "sautēts" ?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #9 : 2016. gada 04. novembris, 16:09:58 »
Ar sautēšanu (sutināšanu) es saprotu vārīšanu nelielā šķidruma daudzumā.

Atslēdzies reno

« Atbilde #10 : 2016. gada 04. novembris, 16:14:03 »
nu tad man bija tvaicēti dārzeņi pēc tam sablenderēti biezzupā

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #11 : 2016. gada 04. novembris, 16:40:38 »
tad jātvaicē tajā sietiņā? Kas vispār ir "sautēts" ?
reno, kur es runāju par tvaicētu ?? :) Es runāju par sautētu. Vismaz kā mani mācīja jaunībā, tad sautēts nozīmē vispirms produktus apcept un tad pasutināt nelielā taukvielu daudzumā, kam pievienots nedaudz ūdens. Nesanāk tā nekāda vārīšana, ja visi produkti nav pārklāti ar ūdeni. Bet arī sautējot es skatos, lai tie dārzeņi neizšķīst.
Da vienalga faktiski,  - nav jau tik lielas nozīmes definīcijām, mani vairāk interesēja, kādus dārzeņus Jūs gatavojat tāda veida ēdienos.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2016. gada 04. novembris, 16:45:34 »
Un sutinot katls vai panna obligāti pārsegti ar vāku. Vismaz es tā daru.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #13 : 2016. gada 04. novembris, 17:02:10 »
arii no NEsauteetiem daarzenjiem, bet mees nesen iecieniijaam shaadu:
videejs hokaido kjirbis, paprika, kartoshka, kabacis (nez mums te visu sezonu tirgojas) ... visu sagriezj apmeeram vienaados gabalos  + garshai: saals, pipars, timiaans, kjiploks, tuch ellja + balzamiko. Peec izveeles saldaa chilli meerce. Shitam maisiijumam pievieno paaris kumosa gabalinjos sagrieztas pikantas desinjas (mees peerkam ar pipariem, LV varbuut kkas liidziigs mednieku desinjaam) .... visu sajauc, saber cepamtraukaa un uz 180°C + ventilators cepina apmeeram 35-40min.
Pasniedz kopaa ar kjiploku/gurkju meerci ..... marineets gurkjis (sagriezts vai sariiveets) + kreejums + majo + kjiploks + dilles + tuch saals
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies itta

« Atbilde #14 : 2016. gada 04. novembris, 18:28:09 »
Ittiņ, kabači toč nav pieejami ziemas sezonā - Tavs sautējums tāds vairāk vasarīgs, bet paldies. :)
Man gan ir :), no daarza un liidz pat janvaarim :)
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...