Autors Tēma: Galvasmežģis  (Lasīts 59850 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Aste Risks

Atb: Galvasmežģis
« Atbilde #270 : 2023. gada 09. decembris, 12:25:54 »
Ok , es piegāju kā matemātikas uzdevumam nevis viktorīnai un neiedomājos ka tās domātas atbildes :D
no 1. diviem  vienādojumiem A=O-1
no 3. vienādojuma N=5-O
ieliekam Annā O-1+5-O+5-O+O-1=X
Noīsinām O un iegūstam X=8

Atslēdzies Trix

« Atbilde #271 : 2023. gada 09. decembris, 17:50:11 »
Man 2 skolnieki... "Atzīmē pareizo atbildi" ir automātiski... :D

Īstenībā es, neskatoties Astes atbildi, galvā ieguvu 10 pēc tā paša loģikas, ne risināšanas principa, ko uzrakstīju. Ieraudzīju, ka Astei ir 8 un sāku pierakstīt, lai saprastu, vai kļūdījos es vai Aste. Pierakstot es arī ieguvu 8, bet tad ieraudzīju ar 4 aizvietoto A, vispirms nodomāju, ka pārrakstīšanās, bet, redzot, ka tas aiziet risinājumā, samulsu galīgi. Tikai pusnaktī nespēju izsekot kaut kam vairāk par ā, bē, kaķis kāpa smēdē.

Bet Aste korekti un matemātiski pierakstīja to pašu, tikai bez manām literārajām mežģīnēm. :D

Labs. Gribu vēl  :rofl:
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #272 : 2024. gada 08. janvāris, 09:39:08 »
 :tea: :tea: :tea:

Skolā notiek pārbaude – klasē sēž komisija, skolotājs uzdod klasei jautājumus, taču ir noteikts, ka uz tiem ir jāatbild visiem, ne tikai gudrajiem bērniem. Bērni, kuri zina atbildi un vēlas atbildēt, paceļ roku.
Par vienas klases rezultātiem komisija ir ļoti pārsteigta, jo klasē mācās gan ļoti gudri, gan diezgan paglupi bērni, bet rokas ceļ visi, un arī visas atbildes, jautājot dažāda sekmju līmeņa bērniem, ir 100% pareizas.

Kā skolotājam tas izdevās, ja bērni cik gudri bija pirms pārbaudes, tik gudri palika arī pēc tās (atbildes nebija iezubrītas)?

Istenībā pareizā atbilde ir ar lielu robu, jo minētais veids ne vienmēr dos vajadzīgo rezultātu. Es izdomāju alternatīvu veidu, taču arī tas nedos 100% pareizas bērnu atbildes.

Tātad jautājumi:
– Kāds veids 100% pareizu atbilžu nodrošināšanai minēts oriģinālajā atbildē?
– Kāpēc tas nedarbosies 100%?
– Kāds variants ir drošāks pareizu atbilžu nodrošināšanai?
– Kāpēc arī tas nedarbosies ar 100% garantiju?

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #273 : 2024. gada 08. janvāris, 09:48:07 »
Lai saņemtu pareizu atbildi, jāuzdod pareizi formulēts un ietverošs jautājums. Viss pārējais ir filozofija par to, kā būtu, ja būtu.
Kāds bija oriģinālais skaidrojums?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #274 : 2024. gada 08. janvāris, 09:50:24 »
"Kāds bija oriģinālais skaidrojums" arī ir pirmais jautājums.

Pārējais ir piebildes pie oriģinālās atbildes, jo dotais skaidrojums nedos 100% pareizas atbildes.

Atslēdzies Aste Risks

« Atbilde #275 : 2024. gada 08. janvāris, 16:12:17 »
Cik triviāli drīkstēja būt jautājumi ?ja jautājums būs "kā tevi sauc?" visi glupie atbildēs pareizi  :mrgr:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #276 : 2024. gada 08. janvāris, 16:20:52 »
Normāla, parasta stunda, parasti jautājumi par stundas tēmu (pieņemsim, ka visās klasēs vienādi). Nav būtiski, matemātika, dabaszinības vai valoda. Sāls nav jautājumu sarežģītībā, bet tajā, kā konkrēto jautājumu uzdot bērnam, kurš zina atbildi[size=78%].[/size]

Atslēdzies daddy

« Atbilde #277 : 2024. gada 08. janvāris, 16:46:45 »
uzvelc svītru savā mīļākajā krāsā...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #278 : 2024. gada 08. janvāris, 16:48:55 »
norunāta zīme, ko rāda skolēni, kuri ir droši, ka zina pareizo atbildi? Trūkums - nav garantēts, ka viņi tiešām zina pareizi. Paliek neskaidrs, kāpēc fenomens tikai vienā klasē, ja skolotājs viens (?).
Vārdu sakot, nezinu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #279 : 2024. gada 08. janvāris, 16:49:53 »
Mazliet saputrojos, neuztvēru.

Tātad skolotājs uzdod jautājumu. Tie, kuri zina atbildi un vēlas atbildēt, ceļ roku.

Dīvainajā klasē pēc skolotāja jautājuma roku ceļ visi bērni, kas nozīmē, ka visi zina atbildi. Kāds sakars tad ar jautājuma formulējumu katram atsevišķam bērnam, ja jautājums ir izskanējis visai klasei?  :scratch: :?:

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #280 : 2024. gada 08. janvāris, 16:51:45 »
Trix teica:
kā konkrēto jautājumu uzdot bērnam, kurš zina atbildi.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #281 : 2024. gada 08. janvāris, 17:08:45 »
  skolotājs uzdod klasei jautājumus, taču ir noteikts, ka uz tiem ir jāatbild visiem, ne tikai gudrajiem bērniem. Bērni, kuri zina atbildi un vēlas atbildēt, paceļ roku.

Par vienas klases rezultātiem komisija ir ļoti pārsteigta, jo klasē mācās gan ļoti gudri, gan diezgan paglupi bērni, bet rokas ceļ visi, un arī visas atbildes, jautājot dažāda sekmju līmeņa bērniem, ir 100% pareizas.

Skaidrs taču, ka jautājums ir uzdots vispirms, un tikai tad skolēmi (visi) ceļ rokas, jo zina pareizās atbildes  :?:

Vai arī es kko palaižu garām?  :scratch:

Atslēdzies Trix

« Atbilde #282 : 2024. gada 08. janvāris, 17:12:10 »
Nav teikts, ka skolotājs ir viens un tas pats.

norunāta zīme, ko rāda skolēni, kuri ir droši, ka zina pareizo atbildi? Trūkums - nav garantēts, ka viņi tiešām zina pareizi. Paliek neskaidrs, kāpēc fenomens tikai vienā klasē, ja skolotājs viens (?).
Vārdu sakot, nezinu.

Principā Spārka atbildēja.

Atbildes atslēga slēpjas tajā, ka rokas ceļ visi.

Skolotājs var lūgt atbildēt tos, kuri atbildēs pareizi, jo bērniem ir noteikts, ka jāpaceļ labā roka, ja zina atbildi, bet kreisā, ja nezina atbildi.

Tā ir pareizā oriģinālā atbilde.

Bet problēma ir tajā, ka bērni var neatšķirt labo no kreisās vai sajaukt. Pat pieaugušais reizēm pasaka pagriezties pa labi, kaut domā pa kreisi.
Man bija versija, ka drošāks variants ir pacelt roku, neatraujot elkoni no galda tiem, kas nezina, un pacelt roku augstāk tiem, kas zina.

Bet jebkura no nosacītajām zīmēm nestrādā 100%, jo nav garantijas, ka bērns patiešām zina pareizo atbildi, nevis domā, ka zina un īstenībā kļūdās.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #283 : 2024. gada 08. janvāris, 17:21:39 »
Normāla, parasta stunda, parasti jautājumi par stundas tēmu (pieņemsim, ka visās klasēs vienādi). Nav būtiski, matemātika, dabaszinības vai valoda. Sāls nav jautājumu sarežģītībā, bet tajā, kā konkrēto jautājumu uzdot bērnam, kurš zina atbildi[size=78%].[/size]

Tad pēdējās rindiņas "kā" vietā jābūt "ka". Tad es arī saprotu

Atslēdzies Trix

« Atbilde #284 : 2024. gada 08. janvāris, 17:27:47 »
"Kā" nozīmē "kādā veidā zināt, kuram bērnam uzdot jautājumu".

Konstrukciju "ka ... uzdot jautājumu", savukārt, nesaprotu es.