Autors Tēma: Džeina Eira kaming sūn!!!  (Lasīts 1937 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies hm@

Džeina Eira kaming sūn!!!
« : 2016. gada 07. novembris, 14:05:37 »
Tā tas notiek - rudenī tu, cilvēks, izlasi sezonas plānus, sapriecājies, nolem, ka nevari vien sagaidīt , un tad - pēkšņi izrādās, ka pirmizrāde jau klāt :)

15.decembrī klāt būs Džeina Eira! Un galvenajās lomās - Inga Apine un Ivo Martinsons.
cerīgi, ļoti cerīgi!
(Reiņa Suhanova režija-  tumšais zirdziņš, protams)
http://vdt.lv/lv/izrade/dzeina-eira

Atslēdzies Trix

Re: Džeina Eira kaming sūn!!!
« Atbilde #1 : 2016. gada 07. novembris, 14:30:16 »
Ivo Martinsons = Edvards Ročesters?
Ak, nē... Vai tiešām vīrišķīgu aktieru trūkst? Lisijs puikiņš... Var jau būt, ka spēlē labi, es jaunos nezinu, bet nu vizuālais galīgi garām. :( Šaubos, ka pat parūka viņu par vīrieti padarīs. :(
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies hm@

« Atbilde #2 : 2016. gada 07. novembris, 15:42:13 »
ceru, ka neliks parūku. Parūkas nekad neglābj situāciju. Labāk melnmataina elka lomā harizmātisks aktieris bez matiem, nekā ar patūciņu un uzzīmētiem rugājiem:)

« Atbilde #3 : 2016. gada 07. novembris, 16:12:40 »
Valmierā trūkst. Pat mana sirmā māmiņa jau gadiem gaužas, ka VT nav liktenīgā vīrieša ampluā piemērotu aktieru.     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 07. novembris, 16:45:47 »
Valmierā trūkst. Pat mana sirmā māmiņa jau gadiem gaužas, ka VT nav liktenīgā vīrieša ampluā piemērotu aktieru.     

Es, protams, šajā sfērā iru galīgs lajs un ne smakas nezinu no teātra aizkulisēm un aktieriem IRLā, bet pēc Valmieras mājaslapas spriežot, kāpēc ne Mārtiņš Liepa, Aigars Apinis vai Māris Bezmers? Vismaz vizuālais atbilst. Tik slikti aktieri?

Kaut kā man nav tuvs stils, kad balerīnu tēlo korpulenta smagsvara aktrise un liktenīgo vīrieti teju pusmūžā - smalka meitenīte.
Kaut kad sensenos laikos Dailē (?) vai JRT (?) bija izrāde "Rutes grāmata", kur Boasu tēloja Marina Janaus (ja nekļūdos). Nespēju pārvārīt. Tā neatbilstība nenormāli sit ārā no iejušanās izrādē.

Bet galu galā - kas ta man, man teātris nespīd vēl ilgi  un dikti. :D

Atslēdzies daddy

« Atbilde #5 : 2016. gada 07. novembris, 17:24:31 »
īstie "teātrmīļi" taču iet uz izrādi, lai redzētu nevis "tā kā grāmatā/kino etc", bet ka "var arī tā" :)  līdz ar to paveras bezgalīgas improvizācijas iespējas...

man "modernais" teātris sagādā vilšanos parasti... tāpēc eju uz klasiku operu vai baletu... ij tad jāskatās pakaļ viņiem, lai par manu naudu kādu sū.. neiesmērē... :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #6 : 2016. gada 07. novembris, 19:28:40 »
īstie "teātrmīļi" taču iet uz izrādi, lai redzētu nevis "tā kā grāmatā/kino etc", bet ka "var arī tā" :)

Zinām, zinām, modernā māksla ir arī atkritumu čupa uz postamenta. Un tie, kas pasaka atklāti, ka tie ir atkritumi, skaitās muļķi, kas neko nejēdz no mākslas. :D
OK, es off.

Atslēdzies reno

« Atbilde #7 : 2016. gada 07. novembris, 19:48:18 »
Jebkurā laikā tā māksla, kas tiek radīta patērētāju dzīves laikā, ir "modernā "māksla, vienalga, šodien vai pirms 500 gadiem.
Vienmēr ir bijusi vajadzīga zināma piepūle, lai to saprastu un varbūt lai tā varētu ar laiku iepatikties. Kaut ko pieņem , kaut ko nē un tas paliek šaurā pielūdzēju lokā vai vispār aizmirsts.
Mums savā laikā bija gandrīz vai lamuvārds pa jokam  "Tā, atkal Stravinskis", kad pa radio sāka skanēt kaut kas, uzrakstīts pēc 1900. gada. Jo tas ir smieklīgi -visās jomās būt baigi moderniem, bet mākslā mīlēt tikai to, kas ir vismaz 150 gadus vecs

Varbūt mūsdienu māksla ir ar baigiem kontekstiem, kas jāzin, lai sāktu saprast? Bet Rembranta Nakts sardzē šķiet bija kādas 20 slēptas norādes un neķītri mājieni, kurus varēja saprast tikai konteksta zinātājs

Bet par aktieriem es arī nekā nezinu :rofl:

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #8 : 2016. gada 07. novembris, 20:18:11 »
Ročesters jau grāmatā bij gana nesmuks. VDT tiešām nevaru iedomāties nevienu varoņaktieri. Visi mani varoņi novecojuši  :( Liepa nobružājies. Apinis maziņš. Bezmers- nu nē. Varbūt Jakovels- Romeo no jaunajiem - vismaz būda ir ☺

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #9 : 2016. gada 07. novembris, 20:32:10 »
Apbrīnoju cilvēkus, kuri cenšas gudri izteikties, bet izrādās, ka par "tēmu" neko nezina :) Tas nav uzbrauciens, tiešām ar interesi vēroju ;)

Iespējams, ka kaut ko nepareizi izlasīju - piedodiet  :blushing:

Izrādi labprāt redzētu, bet neesmu pārliecināta, ka šajā sezonā aizkļūšu līdz Valmierai.

Ja pareizi sapratu - Nīmanis ir komponists. Interesē rezultāts ;)

Atslēdzies hm@

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. novembris, 22:24:29 »
Liepam der raksturlomas, nevis varoņi. Bezmeru pēdējā laikā tikai komiskās lomās redzu un bez tam viņš tgd Rīgā studē. Bet vispār vdt ir viens,  kam autfits atbilst Ročesteram perfekti. Kad Mango viņu ieteica Reta lomai,  es nevarēju iztēloties. Bet tgd gadi pagājuši un viņš derētu perfekti- Kārlis Freimanis. Par aktiermeistarību gan es nevaru spriest,  bet, ja viņam dotu iespēju, gan tiktu galā! Mēs sen esam pelnījušas vienu romantisko varoni- samaitātu, melniem rugājiem noaugušu, salauztu dvēseli, skarbu un mīlošu:)

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. novembris, 22:59:40 »
Ročesters jau grāmatā bij gana nesmuks.

Tiešām? Man liekas, pati Džeina bija aprakstīta kā nesmuka, nevis Ročesters. Roku ugunī gan es par to nelikšu :)
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2016. gada 07. novembris, 23:26:27 »
Nevaru iedomāties, kā var parādīt visu Džeinu Eiru uz skatuves. Kaut arī Vējiem līdzi nevarēju iedomāties, bet bija lieliski. Nez, Džeina arī ilgs 4 stundas?
Jā, Freimanis būtu labs Ročesters. Hmmm, Apine ir ļoti smukiņa, arī neder Džeinai  :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #13 : 2016. gada 07. novembris, 23:30:09 »
Man patīk tā filma, kur parādīts Ročesters pirms Džeinas periodā ar trako sievu (kas tad vēl nebija traka), tāda noslēpumaina, erotiska filma.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #14 : 2016. gada 08. novembris, 08:34:31 »
Tiešām? Man liekas, pati Džeina bija aprakstīta kā nesmuka, nevis Ročesters. Roku ugunī gan es par to nelikšu :)

Pareizi darīsi. :) Abi bija parasta izskata cilvēki. Pēc tā laika kanoniem - ja nebiji izcili skaists, tad biji neglīts.