Autors Tēma: Precēties vai neprecēties  (Lasīts 18906 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies daddy

Re: Precēties vai neprecēties
« Atbilde #45 : 2016. gada 08. novembris, 15:02:21 »
manuprāt var būt dažādi attiecību modeļi (un ir gan labie gan sliktie piemēri), tomēr tradicionālais attiecību modelis ar precēšanos joprojām ir vispopulārākais, pat ņemot vērā, ka 50% laulību tiek šķirtas (bet droši vien 30% tiek noslēgtas vēlreiz).

Un nevajag par laulības priekšrocībām un trūkumiem spriest tikai esot reproduktīvajā vecumā, vai pašreizējā labklājības laikā...tāds ieildzis miers jau 72 gadus, kas šai teritorijai ir visai neparasti, ja paskatamies vēsturē...

mani abi vectēvi bija precējušies, gan 2x, jo abiem pirmās sievas tika priekšlaikus aizsauktas no šīs pasaules
mans tēvs ir precējies
es esmu precējies
mans dēls ir precējies
un arī mazdēliem ieteikšu precēties.

jo mūsu ģimenes vīrieši māk gan uzņemties atbildību, gan atrast sev tīkamas sievietes.

Atslēdzies tex

« Atbilde #46 : 2016. gada 08. novembris, 15:35:31 »
Daddy atbilde tomēr ir vadīties no iepriekšējo paaudžu pieredzes savas dzimtās ģimenes ietvaros.

Tomēr mūsdienu paaudze ir pirmā, kam ir pieejama informācija, ka var būt arī citi modeļi, un pašam izvēlēties sev piemērotāko. Agrāk pieredzi, par to, kādai jābūt ģimenei vnk mantoja - to, kā bija pašu bērnībā un kā darīja un bija pieņemts vecākiem, to atkārtoja. Arī tad, aj vecāku ģimenes nebija, ne labas, ne psiholoģiski veselīgas u.t.t. - tā vnk bija vienīgā pieredze. Retos gadījumos gudrākie kkur izceļojās, izciemojās vai izlēma vnk darīt pretēji saviem vecākiem.
Svarīgāk par visu taču bija, ko teiks kaimiņi un kā tas izskatīsies - t.i. pārspīlēti pakļauties "sabiedrības normām". A tagad kaimiņus pat nepazīstam - ja viņi apsprāgtu, būtu pilnīgi poooo, ok, līdz kamēr smaka nesāktu traucēt...

Jā, patriarhātā sieviete biaj neaizsargātāka. Tagad sievietes arī strādā, pelna, vin''am pieder īpašumi, nu jau pašas arī spēj vadīt auto, t.i. pārvietoties, kur pašas vēlas u.t.t.
Daudzas lietas, kas agrāk bija nepieciešamība, de facto vairs nav.
un ir plašākas izvēles iespējas un pieejama info.
Līdz ar to, loģiski, ka vēlme (vajadzības nav) pēc ierobežojošiem faktoriem mazinās.
OK, love līdz ausīm varētu būt izņēmums...

Vēl ir tas populārais škiršanās izteiciens, ka mēs vnk attīstamies dažādos tempos un pēc kāda laiciņa katrs esam citā līmenī. Te atkal pie vainas ārpasaule un visa kā pieejamība un kā to izmanto.
Agrāk, kad abi attīstīja 1 lauku saimniecību, bija vienkāršāk, jo attīstāmais objekts kopīgs. Tagad katram sava karjera un hobiji (ok, vrb kkas pārklājas).

Atslēdzies Mao

« Atbilde #47 : 2016. gada 08. novembris, 15:58:38 »
Es
A Tu sieviete, jeb  vai vīriets?

telefons JEB tālrunis! Acis asiņo.
S.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 08. novembris, 16:01:58 no Spārka »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #48 : 2016. gada 08. novembris, 20:01:27 »
Nevis Tas Pats LV jāliek skabūzī, bet Mao. Par mūžīgo ņerkstēšanu par un ap sievietēm.

Atslēdzies Mao

« Atbilde #49 : 2016. gada 08. novembris, 20:52:41 »
S volkami žitj, po volčji vitj...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #50 : 2016. gada 08. novembris, 20:53:49 »
A Tu sieviete, jeb  vai vīriets?

telefons JEB tālrunis! Acis asiņo.
S.

:sad_smiley:

Atslēdzies Mao

« Atbilde #51 : 2016. gada 08. novembris, 21:15:58 »
Nevis Tas Pats LV jāliek skabūzī, bet Mao. Par mūžīgo ņerkstēšanu par un ap sievietēm.

Tā būs mazākuma diskriminācija, plus vēl pēc dzimuma pazīmes....

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #52 : 2016. gada 08. novembris, 21:20:13 »
Ā, tagad attiecīgā dzimuma pazīme ir nemitīga gauduļošana par pretējo dzimumu?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #53 : 2016. gada 08. novembris, 21:31:21 »
Ā, tagad attiecīgā dzimuma pazīme ir nemitīga gauduļošana par pretējo dzimumu?

Kā Tu šito saliki kopā?

Ā, kā vēlos, tā interpretēju?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #54 : 2016. gada 08. novembris, 21:49:39 »
Kas tur ko nesalikt? Mums, sievietēm, loģiskā domāšana ir stiprā puse. Paskat, kādus Trix uzdevumus risina.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #55 : 2016. gada 08. novembris, 22:00:25 »
Sievietes atkal status quo aizsargā?  :rofl:
Nu, lai aizsargā.  :rofl:
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #56 : 2016. gada 08. novembris, 22:06:01 »
Pret sieviešu loģiku tādi Mao ir bezspēcīgi. Labāk klusē kaktiņā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #57 : 2016. gada 08. novembris, 22:07:31 »
Kāda loģika? Kurā vietā?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #58 : 2016. gada 08. novembris, 22:10:38 »
Un kurā vietā tā gauduļošana ir?
Katrai precei ir vismaz divi raksturlielumi - cena un vērtība patērētāju acīs. Kāpēc negrib precēties? Tā paša vienkāršā iemesla pēc, kāpēc nepērk preces, kuru cena jūtami pārsniedz to vērtību ... Vot y viss - tik vienkārši.
Faktu konstatāciju, jā, var nosaukt arī par gauduļošanu. Lai nu tā būtu.  :)

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #59 : 2016. gada 08. novembris, 22:27:44 »
Zigfrīd, par to nav runas. Tur viss skaidrs. Bet tie, kas neprec tak tiešā tekstā tā nesaka, ka preci neņem, jo nav tā vērta. Tieši otrādi, dzied saldas serenādes par to, ka viņiem viss vislabākajā kārtībā.

Par Mao gauduļošanu sieviešjautājumos visos iespējamos veidos nelauzi galvu, tas te visiem pierasts, vairs pat neklapējam ar ausīm.