Autors Tēma: No 2030. EU ir aizliegti iekšdedzes dzinēji.  (Lasīts 3266 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Mao

No 2030. EU ir aizliegti iekšdedzes dzinēji.
« : 2016. gada 12. novembris, 08:42:03 »
Nu tā arī būtu tā ziņa. Phe.

Atslēdzies Trix

Re: No 2030. EU ir aizliegti iekšdedzes dzinēji.
« Atbilde #1 : 2016. gada 12. novembris, 08:46:17 »
A viņiem ir _reālas_ alternatīvas? Vai plāns, ka 2030. gadā pasaulē būs tas viens zelta miljards, kas peldēsies naudā, bet nabagi būs izskausti?
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Mao

« Atbilde #2 : 2016. gada 12. novembris, 08:49:31 »
Nu ja - tas jau termiņš principā autoražotājiem. 14 gadi pāriet uz elektro, saspiestgaiss, ūdeņradis, malka, citas idejas. Vai brisj no EU.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2016. gada 12. novembris, 11:07:46 »
Nu ja - tas jau termiņš principā autoražotājiem. 14 gadi pāriet uz elektro, saspiestgaiss, ūdeņradis, malka, citas idejas. Vai brisj no EU.

Tas labāk "brisj", vēl jo vairāk tāpēc, ka daudzi uzskata, ka 14 gadus šitais veidojums var nenodzīvot.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 12. novembris, 11:11:29 »
... katrā ziņā vēl viens orientieris - 14 gadi, kuru laikā būtu vēlams LV "elitei" (ar nolūku rakstu pēdiņās) beidzot sākt domāt un darīt ar SAVU galvu, nevis nepārtraukti skatīties mutēs Vašingtonas un Briseles ierēdņiem.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #5 : 2016. gada 12. novembris, 11:19:56 »
Ha! Vai 2030. gadā vēl pastāvēs EU? :D

P.S. Malka jau arī iekšdedzes dzinējs, ne?

Atslēdzies Mao

« Atbilde #6 : 2016. gada 13. novembris, 08:26:14 »

P.S. Malka jau arī iekšdedzes dzinējs, ne?

Es bij domājis, kad ar vāli sit pa galvu, lai vilcējs ātrāk skrien vai nepareizi pagriezis.

Atslēdzies tex

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. novembris, 11:18:39 »
Kā aizliegti? Ražot? Tirgot? Lietot?
Vai esošos tomēr drīkstēs nolietot? Tad ap 2029. izķers :D

Ja vsp aizliegs pat lietot agrāk reģistrētos, tad tas ir autotirgotāju lobijs - tagad būtu īstais brīdis pirkt jaunu auto. Pa 13 gadiem kā reiz vēl pagūs daudzmaz nolietot.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. novembris, 11:37:49 »
Nu tā arī būtu tā ziņa. Phe.

var kādu atsauci uz pirmavotu palūgt?? citādi tā nav vis nekāda ziņa bet VMT (Viens Mao Teica)  :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. novembris, 11:44:36 »
pats atradu! :)

http://www.diena.lv/raksts/tehnologijas/zinas/vacija-rosina-visa-es-lidz-2030.-gadam-aizliegt-ar-degvielu-darbinamus-auto-14157699

Vācija rosina visā ES līdz 2030. gadam aizliegt ar degvielu darbināmus auto

Vācijas Bundesrātē nobalsots par rosinājumu Eiropas Komisijai noteikt, ka 2030. gadā Eiropas Savienībā (ES) vairs apritē nebūtu automašīnu ar iekšdedzes dzinējiem, ko darbina ar benzīnu vai dīzeļdegvielu, vēsta ārvalstu mediji.Šis balsojums pašlaik nav saistošs, tomēr tiek uzskatīts par spēcīgu signālu Eiropas vides un transporta politikas jomā, ņemot vērā arī to, ka pašā Vācijā auto industrija ir viens no galvenajiem ekonomikas spēlētājiem.

pagaidām izskatās pēc fufeļa, bet kas zina, jā... drīz vien kari nebūs par naftu, bet silikona smiltīm...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. novembris, 11:48:30 »
Starpība starp "nobalsots par rosinājumu" un " ir aizliegti" tomēr ir.

Atslēdzies tex

« Atbilde #11 : 2016. gada 16. novembris, 11:55:13 »
nu jā, ir gan starpība...
un kas ar it kā benzīna dzinējiem, kas de facto tiek tikai iedarbināti ar benzīnu, bet darbināti ar gāzi?

un kur 2030.01.01. to lūžņu kaudzi liks? Atkal būs ekoproblēma? Ja tagad visas mašīnas būtu jāizmet, da kuri šroti spētu to kaudzi uzņemt un pārstrādāt, turklāt iztirgošana detaļās atkristu - nebūs pircēju...

Turklāt vēl ir 13 gadi laika atcelt vai pagarināt termiņu ;)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 16. novembris, 12:01:50 »
drīzāk tā ir emocionāla "atbilde pasaulei" par VW izmešu skandālu - nepatika, ka folkšiem ir izmešu par daudz, nu tad klapējam to "bodīti" vispār ciet :)

nez, kur ta ņems tik daudz elektrības, lai visu to autoparku uzlādētu??  Jo Vācijai taču ir kontrplāns  līdz 2022 gadam slēgt visas atomelektrostacijas http://financenet.tvnet.lv/zinas/379387-vacija_lidz_2022gadam_slegs_visas_atomelektrostacijas

saražoto dīzeli dedzinās un ražos elektrību elektromibīļeim... hehe, agrāk vajadzēja domāt... :D :D

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2016. gada 16. novembris, 12:25:49 »
Kur naudu ņēmi?! Tumbočkā!  A elektrību? Rozetē! A rozetē kur viņa rodas?!
Da jopcik, besī ārā tas blabla par elektroauto ekoloģismu. Labi, nesmird tur, kur brauc, bet kā tiek elektrība iegūta - TECi, HESi, atomelektrostacijas - baigi ekoloģiski, ne, un dabas resursus it nemaz netērē?  Un tagad ar elektrību brauc nulle komats štrunts no autoparka, a ja pēkšņi VISS?

Atslēdzies tex

« Atbilde #14 : 2016. gada 16. novembris, 13:03:06 »
Neaizmirsīsim vēl tos lielizmēra akumulatorus, lai varētu pavilkt auto (un kuru svars jāvelk līdzi un jātērē resursi). Akumulatori ir tendēti pāris gados nolietoties... turklāt ar toksiskām sastāvdaļām. Kur tos? Teorētiski gan jau teiks, ka pārstrādāt, bet cik un kas reāli tur ir pārstrādājams un cik paliek pāri?