Autors Tēma: kad stādīt sīpolpuķes?  (Lasīts 4670 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies danu

Re: kad staadiit siipolpukjes?
« Atbilde #15 : 2014. gada 20. novembris, 12:27:25 »
Tāaaks, šo tēmu biju palaidusi garām... :confused: ...  Vai sapratu pareizi- VISAS sīpolpuķes ir jāizrok (kad?) , un tad uz rudeņa pusi atkal jāiestāda??
Kreimenes , tak, ar sīpolpuķes...laukos tās ir savairojušās nepamanāmā vietā- aiz šķūnīša, gribētos tās drusku "iznest " priekšplānā. Kad?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #16 : 2014. gada 20. novembris, 12:29:23 »
Es 18.novembrī agri no rīta stādīju tulpes. Kas tur sanāks, redzēšu pavasarī. :smile:

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #17 : 2014. gada 20. novembris, 12:31:21 »
Man 18.11. arī gribējās stādīt. Labi, ka neizdarīju, jo dienas laikā sīcis visas dobes izrakņāja. Moš neiestā'ditās tulpes var uz pavasara pusi iebāzt podos ar zemi līdžigi kā ir lieleviekalos? Kāds ir tā darījis?

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #18 : 2014. gada 20. novembris, 12:38:42 »
Esmu staadiijusi podos pavasarii, nekas neizauga :(

Atslēdzies ragana

« Atbilde #19 : 2014. gada 20. novembris, 12:41:10 »
Piaf, labāk jau šodien, pirms piektdien solītā sala.
Man 18.11. arī gribējās stādīt. Labi, ka neizdarīju, jo dienas laikā sīcis visas dobes izrakņāja. Moš neiestā'ditās tulpes var uz pavasara pusi iebāzt podos ar zemi līdžigi kā ir lieleviekalos? Kāds ir tā darījis?

viesmiiliigs

• Viesi
« Atbilde #20 : 2014. gada 20. novembris, 12:46:25 »
Bāc... es mājās esmu ap 19:00... pa tumsu un aukstumu. fck.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #21 : 2014. gada 20. novembris, 12:47:26 »
Nu tad jau būs jāgriež šķēlītēs un uz pannas virsū. Ceru, ka jiftīgs nav.

daddy

• Viesi
« Atbilde #22 : 2014. gada 20. novembris, 12:57:27 »
Tulpes un narcises mierīgi var stādīt rudenī un ziemā, ja vien zeme ir  atkususi. Jebkurā gadīojumā labāk to ir izdarīt rudenī nevis pavasarī.
Ja liek podiņos un tur istabā, tad viņas smuki vai ne tik smuki izzied, bet aistājējsīpols nekāds labs neizveidojas.
Lai viņa atkal ziedētu viņai vismaz 1 gads vai pat 2 ir dārzā jāaug. 

daddy

• Viesi
« Atbilde #23 : 2014. gada 20. novembris, 13:07:40 »
protams, ir sīpolpuķes, piem gladiolas, lilijas, frēzijas u.c. puķes dālijas, kuras jāstāda tikai pavasarī, ja stādīs rudenī, viņas būs pagalam!

Labvēlis

• Viesi
« Atbilde #24 : 2014. gada 20. novembris, 13:37:33 »
Stādīt sīpolpuķes var visu gadu :)

Atslēdzies diddly

« Atbilde #25 : 2014. gada 20. novembris, 14:17:27 »
 podā iestādīt varot,bet sīpoliem vienalga esot jāiziet aukstumkūre. Meģināju pagājušo rudeni-saliku lielos podos,apbēru ar zemi,lapām,noliku pie mājas sienas,zem sola. Kkad janvārī ienesu iekšā,sākumā vnk tumšā vietā,vēlāk pie loga,smuki uzziedēja. Var taisīt mix-narcises,muskares,tuples. Var ierakt podus zemē,tā lai var izraut laukā,bargā salā neierakti varbūt caursals... (es gan neesmu dārzniece,lasīju Ievas dārzā sitos padomus)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #26 : 2014. gada 20. novembris, 14:38:41 »
Manos laukos tulpes un narcises gadiem neviens ārā nerok, ja tikai nav vēlēšanās tās pārdislocēt citā vietā vai atjaunināt - bagātināt augsni, padalīt.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #27 : 2014. gada 20. novembris, 16:38:31 »
tādēļ arī pārgāju uz podošanu -gadiem neizraktās tulpes saiet dziļumā un vispār vairs nevar izrakt.
J -tortes kaste bija no plastmasas,neesmu jau dumja kartona kasti zemē likt

Pēdējās iestādīju 18.
Esmu ierakusi tā, lai martā var nest iekšā un plaucēt.Ja godīgi -baigā klapata.

Atslēdzies Tille

« Atbilde #28 : 2014. gada 21. novembris, 12:52:34 »
Tāaaks, šo tēmu biju palaidusi garām... :confused: ...  Vai sapratu pareizi- VISAS sīpolpuķes ir jāizrok (kad?) , un tad uz rudeņa pusi atkal jāiestāda??
Kreimenes , tak, ar sīpolpuķes...laukos tās ir savairojušās nepamanāmā vietā- aiz šķūnīša, gribētos tās drusku "iznest " priekšplānā. Kad?

Kreimenēm ir gumi, ne sīpoli, bet man liekas, ka viņas kā nezāles - vng, kad ierok, aug kā trakas.

Atslēdzies danu

« Atbilde #29 : 2014. gada 21. novembris, 20:59:57 »
Paldies,Tille! Tā arī darīšu- ar lāpstu kādu čupiņu izrakšu, un jaunajā vietā ielikšu, lai zied un smaržo!  :happy: