Autors Tēma: Aktualitāte. Mazais bizness un nodokļi u.c.  (Lasīts 12169 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Aktualitāte. Mazais bizness un nodokļi u.c.
« : 2016. gada 16. novembris, 10:17:01 »
Njus, es arī sāku piedomāt pie pārvietošanās uz Igauniju. Uzņēmumiski. Nafig visu šito bardaku, kas nekādi nekļūst labāks.
Nez, te var palūgt kādu konsultāciju par ''globālām'' nodokļu atšķirībām Igaunijā un LV? Ir kāds zinošs? Kā pēčāk ar pensijām? Nodokļus maksā tur, pilsonība šejienes - kā tas iet kopā? Ir taču cilvēki, kuri strādā ārzemju uzņēmumos, dzīvodami šeit...

Vismaz viens pazīstams sīkuzņēmējs - datorists jau ir prom Igaunijā. Neesmu saticis, y nezinu, kā šam tur iet?
Uz inbox pastu man jau trešais piedāvājums aiziet uz semināru par EE nodokļu sistēmu vakar atnāca. Painteresējies!
Pašam ar vietējiem ķēdessuņiem pēdējā laikā maz sanācis kontaktēt, y kamēr liks mieru, pats ar' netaisīšu kādas straujas kustības. Bet, nu par pārējo šeit mans mērs arī ir tuvs pilnam, - viens solis atpakaļ 90-os attieksmē pret sevi, y ļoti ticams, ka aiztīšos arī pats.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Spārka

Re: Aktualitāte. Mazais bizness un nodokļi u.c.
« Atbilde #1 : 2016. gada 16. novembris, 10:39:04 »
Nocirpu tēmas attīstījumu.
Bāciens aizsāka par VID nekaunību.
Vēl mums ir jaunā norma par obligāto sociālo apdrošināšanu 97 Eur no galviņas, neraugoties, cik nostrādāts un nopelnīts, pat, ja apgrozījuma firmai tai mēnesī nav bijis.
Un vēl visādas jaukas (ne)būšanas.

Un par Cammas un Zigfrīda minēto mazie uzņēmēji šobrīd pastiprināti interesējas.

Atslēdzies tex

« Atbilde #2 : 2016. gada 16. novembris, 11:17:30 »
Nodokļus maksā tur, pilsonība šejienes - kā tas iet kopā? Ir taču cilvēki, kuri strādā ārzemju uzņēmumos, dzīvodami šeit...
Nezinu, bet gan jau kkas tiks vai jau ir izdomāts, lai tas neietu krastā :)
Noteikti būs jābūt reģistračijas adresei reģistrācijas valstī, bet to gan jau varētu sarunāt/lēti noīrēt, ja nemaz fiziski nelieto.

Un kāpeč igauniju, nevis somiju, piemēram? Tur vēl labāka socsistēma...

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #3 : 2016. gada 16. novembris, 11:48:33 »
Nū, es rakstu čupām rēķinus igauņu firmām, par to, ko man pasūta skaidrā latviešu valodā :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 16. novembris, 12:12:51 »
Nezinu, bet gan jau kkas tiks vai jau ir izdomāts, lai tas neietu krastā :)
Noteikti būs jābūt reģistračijas adresei reģistrācijas valstī, bet to gan jau varētu sarunāt/lēti noīrēt, ja nemaz fiziski nelieto.

Un kāpeč igauniju, nevis somiju, piemēram? Tur vēl labāka socsistēma...

Atkal iespēja nopelnīt. Nopirkt māju kkur Iklā (uzreiz aiz Ainažiem), y par salīdzinoši nelielām naudiņām gadā piereģistrēt tai mājā visu LV mazo uzņēmējdarbību. Pie viena var tur noorganizēt autokursus latviešu valodā ar sekojošu Igaunijas autovad. apliecību saņemšanu svinīgā atmosfērā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2016. gada 16. novembris, 12:13:45 »
... gribētu redzēt, kā ierēdnīši spertu gaisā zemi, ja kkas tāds tiešām notiktu.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2016. gada 16. novembris, 12:54:15 »
Pat veselu māju nevajag, pietiktu ar bēniņu dzīvoklīti, akm ir atsevišāk adrese (dz.numurs mājā) vai tml. Tas varētu pat darboties kādu laiku. Līdz kko neizdomās. Kā ar citās valstīs reģistrētiem auto, ka rezidents nedrīkst ilgāk kā dažas dienas pa LV utt. Bet autokursus arī Rīgā varētu pasniegt pēc EE noteikumiem, diez va išie būtiski atšķiras. Tik atšķirīgās nianses pieminēt.BET, vai EE CSDD ekvivalentā eksāmens tomēr nenotiek igauņu valodā? - Tas varētu nopietni sarežģīt nokārtošanu...

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2016. gada 16. novembris, 22:24:34 »
Vai kāds ir papētījis atšķirību starp EST un LT?

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. novembris, 22:29:09 »
Tomēr nožēlojami, mūsu valsts pārvaldei, ka tie, kuri vēlās strādāt godīgi un maksāt nodokļus, meklē iespējas, lai maksātu citā valstī .... 

Tā mēs ejam uz Latvijai 100 ....  :blushing: :big_hug:

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #9 : 2016. gada 16. novembris, 22:31:36 »
Latvijai 100. Asociāciju var būt daudz, viena no tām- gudrās galvas, kuras nav paguvušas lidostā izslēgt gaismu.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #10 : 2016. gada 17. novembris, 10:12:52 »
Teikšu tā. Man šeit patīk dzīvot, - esmu pieradis - klimats apmierina, daba - patīk, lai arī "LV - 100" ir pa lielam vienaldzīgs. Neesmu nekāds patriots, bet vietu mainīt tomēr labprāt negribētu. Arī pārcelt savu uzņēmumu ... nu, no laba prāta negribētos.
Vot, esmu izdomājies krustu šķērsu, bet vai kādam ir idejas, ko, izņemot esošās varas nomērdēšanu bez budžeta ieņēmumiem cerībā, ka varbūt tad ... varbūt tad beidzot sāks kaut mazliet domāt par valsts attīstību, nevis par silto krēslu, kurās savas ierēdņu pakaļas sildīt, ko vēl varētu darīt, lai beidzot ... rastos kaut vai cerība nākotnē būt lepnam par to, ka esmu piederīgs šai teritorijai?
Vot, iesaku padalīties.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #11 : 2016. gada 17. novembris, 10:19:03 »
ko, izņemot esošās varas nomērdēšanu bez budžeta ieņēmumiem cerībā, ka varbūt tad ... varbūt tad beidzot sāks kaut mazliet domāt par valsts attīstību, nevis par silto krēslu, kurās savas ierēdņu pakaļas sildīt

Cilvēki nosprāgs pirmie. Tiem kas parazitē, tiem ir pietiekami iekrājumi un iespējas piespiest beigto zirgu pavilkties vēl metru un pēc tam pārstrādāt desās. Beigtajam zirgam iespēju nav. Jo arī no beigtā zirga piedzīs nodokli par gulēšanu uz ceļa, turklāt piedzīs kopā ar tiesu izdevumiem un procentiem par nesamaksāšanu laikā.

ko vēl varētu darīt, lai beidzot ... rastos kaut vai cerība nākotnē būt lepnam par to, ka esmu piederīgs šai teritorijai?
Vot, iesaku padalīties.
To apzīmē ar "pastāvošās iekārtas apvērsuma mēģinājumu" un soda.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2016. gada 17. novembris, 10:29:05 »
Nepiedzīs, iespējams, jo ... ja budžetā naudas nav, bet kādiem 10 tūkstošiem gribas turpināt parazitēt, bet Trix nauda bankas kontā uzkavējas vien īsu brīdi (tāpat, kā daudziem citiem), to biš - neierodoties pie Tevis mājās, budžetā nekas neienāks, tad mūsu "lieliskajā" valstī pirmos atlaidīs kurus? Protams, apakšniekus! Vispirms - skolotājus (šobrīd tas jau notiek), pēc tam - vēl kādu, y līdz ciema policijas iecirknim jaunās vēsmas nonāks. Sekojoši, pienāks tāds brīdis, kad vienīgais, kurš policijas formā pie Tevis varēs atbraukt, būs Ķuzis vai Grišins (pārspīlēju, protams), bet katrā ziņā, ar to grūtības būs. VID arī - jau tagad ir mazspējīgs ... Tā kā, ja vēl cilvēki pretoties reāli sāks, tad ... vai nu hunta, vai arī ... nosacīta brīvība.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #13 : 2016. gada 17. novembris, 10:30:56 »
Tu zini, bet, nabadzībai pieaugot, var pienākt brīdis, kad atrasties cietumā būs nevis sods, bet pat zināms bonuss. Vienu brīdi 2008. gadā uz to pusi jau sāka iet ... Un ko tad kungi darīs?  :)

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2016. gada 17. novembris, 10:37:22 »
Trix nauda, ienākot bankas kontā, tiek "aizturēta" nodokļu nomaksai. Neaizmirsti, ka bankas svilpo ne jau iedzīvotājku stabulē.
Un diez vai tu gribētu "bonusā" uzturēties cietumā, kamēr tavi bērni "bonusā" paviesotos bērnunamā. Ņemot vērā vecāku atrašanos ieslodzījumā par nodokļu nemaksāšanu, secinājums - vecākiem naudas bērnu uzturēšanai nav. Nenovērtē par zemu juvenilo justīciju. Te ir vēl neapgūti resursi budžeta papildināšanai.

19xx. gadā streiklauži bija pārsvarā tie, kam mājās pāris mutes ēst prasīja. Vienam, bez bērniem, ar pieaugušiem bērniem, protams, viegli lidot.
Es visu atceros, Ričard...