Autors Tēma: mājās cepta rupjmaize  (Lasīts 1931 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

mājās cepta rupjmaize
« : 2016. gada 19. novembris, 11:28:01 »
http://www.garsigalatvija.lv/ierauga-rupjmaize-ar-seklinam/

Tagad varu ar pilnu pārliecību ieteikt, šorīt sākām ēst otro cepienu. Galvenais -nekāda mīcīšana, mīklu samaisa un ieliek formā rūgt. Process gan aizņem 2 dienas: ieraugs man sasaldēts, tātad atkausēju un atdzīvinu ar siltu ūdeni un papildus miltiem. Visu dienu rūgst, vakarā cepu, otrā rītā var ēst.
Es sēklas sevišķi daudz nelieku, piestā saberztas ķimenes, koriandru un apgrauzdētas saulespuķu. Rudzu milti parastie, no veikala.

Šoreiz vīrs protams nevarēja noturēties, nesācis eksperimentēt. Pielika arī iesalu,bet nav slikti, maize ļoti tumši, sulīgi brūna.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 19. novembris, 11:49:23 no Camma »

Atslēdzies Mangusts

Re: mājās cepta rupjmaize
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. novembris, 12:04:14 »
Par maizes cepšanas izmēģināšanu, vienalga kādas, domāju jau labu laiku, bet tā arī klāt neesmu pieķērusies.  Turklāt te vēl ieraugs vajadzīgs, un vislabāk, manuprāt, ja to arī varētu pati sagatavot. Katrā ziņā senču recepšu maiņai man krājumā nav. :)
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. novembris, 12:25:14 »
tad tev ar mani jāmēģina sarunāt - :rofl:

Ieraugu jau arī pats var mājās uztaisīt, bet smalks vairākdienu process, nedrīkst aizmirst

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. novembris, 15:00:53 »
Ierauga recepti nepamanīju?

Atslēdzies reno

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. novembris, 17:45:12 »
tā jāmeklē kaut kur citur, vai "pie galda" nebija likta

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 20. novembris, 12:52:47 »
kamēr kaut kas vēl atlicis:

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2016. gada 21. novembris, 14:12:13 »
Super! Man patīk struktūra, ka tāda poraina. Garša kāda, kā ar skābumu? Es jau arī sen domāju par maizes cepšanu...

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 21. novembris, 16:42:10 »
Garša ir klasiska rupjmaize un tiešām ļoti laba. Skābumu var arī regulēt ar pieliekamā cukura daudzumu.
Man iedāvātais ieraugs diezgan ilgi nostāvēja saldētavā, bet tagad laikam cepšu vienā laidā

Atslēdzies reno

« Atbilde #9 : 2017. gada 13. janvāris, 10:25:48 »
Rupjmaizes cepšana turpinās, un sāku piešauties -vairāk sāli, mazāk cukuru, dažādotas garšvielas utt. Tagad galvenais -nopirkt 2 vienādas garenās keksa formas, vai otru tādu, kā ir, jo vienu cept neracionāli.

Galvenais pluss -tīri rudzu milti un ļoti sātīga, nav kā tās veikala pufīgās graudumaizes. Un, kā jau rakstīju, process ļoti vienkāršs un fiziski nav grūts, jo nav jāmīca