Autors Tēma: Vēl viens dvēseles kliedziens.  (Lasīts 2989 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Vēl viens dvēseles kliedziens.
« : 2016. gada 20. novembris, 15:19:27 »
Māksliniece un aktrise Elīna Maligina savā Facebook kontā ierakstījusi savas pārdomas, jautājumus par dzimteni, cilvēkiem, kuras tai radušāās astoņpadsmitā novembra gaidās. Vēlāk arī komentāros māksliniece atbild, ka atšķirībā no sava vīra, uzņēmēja Valērija Maligina Latvijas valsts svētkos pie apģērba nesprauž valsts karodziņu.
[/size]"Vai kāds var atbildēt uz jautājumu, kas ir mūsu tauta? Vai kāds var pateikt, kamdēļ ar gurušu un liekulīgi paceltu galvu ,kur pagadās ,lauztā latviešu valodā murmina himnu?" jautā aktrise.
[/size]"Vai kāds var atbildēt kādēļ mūsu, tā saucamajai, valstij ir nepieciešamas 15 ministrijas? Kādēļ mēs liecam galvu šlāgeru priekšā un liekamies augoši inteliģencē? Kādēļ mēs noliekam talantus zem riteņiem un tad ,kad tie izgājuši reanimāciju citās zemēs, saucam tos par Latvijas lepnumu? Nafig mums nav autoritāšu?
[/size]Kāda sūda pēc nav neviena, kas piecelsies kājās un pateiks taisnību!? Latvija ir dzīva? Patiesi? Kurš vienreiz izdarīs to, kas jāizdara? Man ir kauns. Kauns par ik kustību, kuru bars šļipsaino cenšas segt ar saviem pamatskolas diplomiem. Pofig izglītība. 2+2=4!!! KURŠ MĀCIS MŪSU BĒRNUS DOMĀT???
[/size]Kam ir vajadzīga latviešu valoda, ja ir masa, kura blenž, skauž, lien viens otram pakaļā un tad ar nopūderētu degunu dzied iDIOTISKAS liekuļu slavas dziesmas?!! Latviešiem ir daudz sakāmvārdu un parunu. Mums ir "Demokrātija", ha ha ha ... STULBA VERDZĪBA UN IZLIKŠANĀS PAR TAUTAS KALPIEM. Gudras runas ar 17 kļūdām 2 teikumos. Un mums ir līderi sākot ar augšgalu)))
[/size]FUCK OFF."[/color]
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Mangusts

Re: Vēl viens dvēseles kliedziens.
« Atbilde #1 : 2016. gada 20. novembris, 15:27:23 »
 :go_go: Dzelmei karogs rokā, un uz priekšu! Citādi tā ir tāda pati neproduktīva  ņerkstēšana.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #2 : 2016. gada 20. novembris, 17:41:07 »
nu, kāds tur karogs..katram ir tiesības teikt,ko jūt un kā jūt. Nav jau uzreiz jāapstrid vai jāmāj piekrītoši ar galvu  :thinking:
es arii avretu rakstiit savas(18.nov) sajūtas..tak nedarīšu to..lai nebūtu kā sarkana lupata (kaitinoša)
 :coffee:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #3 : 2016. gada 20. novembris, 18:02:53 »
Katram ir tiesības uz savu dvēseles sāpi, bet ja tā mostas tikai 18.novembrī, tad gana liekulīgi .... Tikpat liekulīgi kā tiem, kuriem patriotisms šajā datumā pēkšņi sit augstu vilni.

Nav atšķirības starp vieniem un otriem.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #4 : 2016. gada 20. novembris, 19:21:34 »
"Aizstāvot katrs savas intereses, nezaudēsim lielo kopskatu, savu lielo mērķi - Latvijas valsti. Tieši vienprātība ir vajadzīga, lai kaut ko uzbūvētu. (..) Tādēļ nepieļausim, lai kāds mēģina nostādīt novadu pret novadu, Rīgu pret Latviju, Latviju pret Eiropu un Rietumu sabiedrotajiem," aicināja Mūrniece.
Viņa norādīja, ka šajos laikos daudzi jautās, vai Eiropai maz vēl ir nākotne, vai Rietumu demokrātijas modelis nav "apēdis" pats sevi un vai Eiropas Savienību nesaplosīs domstarpības, populisms un migrācijas krīze. Mūrniece atzina, ka globalizācijas apstākļos demokrātija kļūst arvien tehniskāka, birokrātiskāka un sausāka. "Mūsdienās vajadzīgas arvien dziļākas zināšanas, lai sagatavotu politiskus un saimnieciskus lēmumus. Pilsoņiem var rasties sajūta, ka līdzdarboties kļuvis sarežģītāk. Izprast politiskos lēmumus kļuvis grūtāk," norādīja Saeimas priekšsēdētāja.
Politiķe skaidroja, ka šīs sajūtas dēļ plaisa starp varu un sabiedrības daļu kļūst platāka. "Daudziem šķietami vieglāk ir sadzirdēt tos, kuri izsaka vienkāršotus vēstījumus, neliek iedziļināties, kuri dod pievilcīgus, lai arī nereālus solījumus. Mēs esam liecinieki tam, ka šodien populisms ir kļuvis par lētu ieroci, lai panāktu politiskas uzvaras īstermiņā. Taču tām vienmēr seko rūgta atmošanās," sacīja Mūrniece.
"Tāpēc mums savstarpēji un ar sabiedrību daudz jāsarunājas, jāstāsta patiesība un jārāda fakti. Galu galā vissvarīgākā vienmēr izrādīsies realitāte. Praktiskie sasniegumi, ko būsim panākuši kopā. Sarunāties, izskaidrot, nenoslēgties šauru interešu lokā. Šis princips vislabāk palīdz cīnīties ar dezinformāciju, baumām un populismu," akcentēja parlamenta vadītāja.
Būt informētiem sevišķi svarīgi ir pašreizējā hibrīdkara situācijā, kura centrālā sastāvdaļa ir informatīvais karš, skaidroja Saeimas priekšsēdētāja. Viņa norādīja, ka jāmācās labāk atšifrēt pret mūsu valsti un pret Rietumu vērtībām vērstos uzbrukumus.
Mūrniece pozitīvi novērtēja mūsu sasniegumus, norādot, ka Latvija aug, veidojas un kļūst aizvien skaistāka un ka novadi ar savu sakārtotību bieži vien pārspēj galvaspilsētu. Politiķe akcentēja arī bagāto kultūras dzīvi, augsti attīstītās informācijas tehnoloģijas, izcilos zinātniekus un inovatīvos ražotājus.
Saeimas priekšsēdētāja norādīja, ka cilvēki kļūst arvien neiecietīgāki pret dažādām korupcijas izpausmēm. "Sabiedrība no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja gaida skaidri definētas prioritātes, skaidri saredzamu darba rezultātu. Lai "lielās zivis" ne vien tiktu aizturētas, bet lai pietiktu prasmes arī savākt nepieciešamos pierādījumus," sacīja Mūrniece.
Viņa pozitīvi novērtēja to, ka valdībai ir plāns, kā jūtami mazināt ēnu ekonomiku un ka mūsu ekonomikas konkurētspēja un pievilcība investoru acīs ir ļoti atkarīga no tā, cik labi valstī ir sakārtota tiesu sistēma. Saeimā pašlaik tiek sperti vajadzīgie soļi maksātnespējas procesa uzlabošanai, akcentēja Saeimas priekšsēdētāja.
Viņa arī vērsa uzmanību, ka nākamgad tiks ievērojami palielināts finansējums sociālajai aizsardzībai, tajā skaitā pensijām un sociālajiem pabalstiem, un piebilda, ka sociālajai aizsardzībai mēs Latvijā atvēlam vairāk nekā trešdaļu budžeta izdevumu.
Mūrniece savā runā pievērsās arī vēsturiskajam vērtējumam, kas nākotnē tiks sniegts pašreizējo paaudžu darbam. "Pēc dažiem gadu desmitiem vērtēs mūs. Vai pratām pastāvēt par savu valsti? Vai pratām rast vienprātību svarīgākajos jautājumos? Ko paveicām, lai nākotne būtu labāka, lai ar mums varētu lepoties? Mēs esam tie, ka pašlaik ved Latviju uz simtgadi!" akcentēja Saeimas priekšsēdētāja.
"Tikai kopā ar Latviju mēs kļūstam par cilvēkiem, kas veido vēsturi, tagadni un nākotni. Latvijas valsts nevar pastāvēt bez mums. Mēs to veidojam. Un Latvija veido mūs. Darīsim Latviju mūžīgu! Dievs, svētī Latviju!" runas noslēgumā sacīja Mūrniece.
Kā ziņots, šodien tiek svinēta Latvijas Republikas 98 gadu jubileja. Latvijas Republika tika proklamēta 1918.gada 18.novembrī plkst.16 Otrajā pilsētas teātrī, tagadējā Latvijas Nacionālajā teātrī.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2016. gada 20. novembris, 19:22:32 »
...šim, acīmredzot, bija jāveido LV pilsoņiem tās 18. novembra sajūtas, par kurām še ir runa.
Nu, ko, tīri noderīgi palasīties LV galma galvenās nacionālistes skatījumu! Priekš manis skaidrs vēstījums ir tas, ka nacionālisms un lepnums par savu valsti ... veidojas no tā, ka mēs visi kopā (vienoti) protam vislabāk par visiem uz pasaules ielīst bez ziepēm vietā, kur saule neiespīd visādiem dzērušiem britiem, kuri galvaspilsētas centra makdonaldos piekauj mūsu 20+ gadu vecos jauniešus. Paldies Mūrniecei, - beidzot tapa skaidrāka VL! ideoloģiskā nostāja saistībā ar "rietumu vērtībām" un LV nākotni.
Otrkārt, kundze runas sākumā skaisti stāsta, ka šodien populisms esot ārkārtīgi populārs kļuvis ... it kā sūkstas par to ...  :rofl: :rofl: :rofl: Bet - bingooooooooo! - izlasiet runas noslēgumu! Ha, ha, haaaaaaaaa, - viens vienīgs populisms, y vairāk nekāāāāāāā!  :facepalm:
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. novembris, 19:29:38 no Zigfrids »

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #6 : 2016. gada 20. novembris, 19:40:29 »
Katram ir tiesības uz savu dvēseles sāpi, bet ja tā mostas tikai 18.novembrī, tad gana liekulīgi .... Tikpat liekulīgi kā tiem, kuriem patriotisms šajā datumā pēkšņi sit augstu vilni.

Nav atšķirības starp vieniem un otriem.

Oi, Baacien! Vēl takšu mums ir pavasara talkas! Šeit, kur es dzīvoju, simptomātiski, ka visu gadu ir tādi, kuri degunu no savām privātmājām ārā nerādīs, bet pavasara talkas laikā greizi lūr uz tiem, kuri nenāk atkritumus vākt vai ko citu vēl tur darīt. Zigfrids pieturas pie principa, ka jādara pa druskai ir visu gadu (ja vajag), y uz nākošajiem baļķa nešanas pasākumiem visticamāk neiešu.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #7 : 2016. gada 20. novembris, 20:30:15 »
Neuzskaitīšu visus pasākumus, kuros daži mostas ....

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #8 : 2016. gada 20. novembris, 20:34:24 »
Mani vairāk pārsteidza S.Veinbergas atmoda TVnetā. Visu gadu viss bija slikti, šķērsām un galīgi garām, tagad tomēr izrādās esam malači. Diez nestartēs kādā pašvaldībā?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2016. gada 20. novembris, 20:52:47 »
Ha, ha. Nevilšus pēc Aģenta teksta ienāca prātā ... Par mirējiem - labu vai neko!

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #10 : 2016. gada 20. novembris, 22:04:17 »
Tavs pozitīvais piedāvājums ir kāds? ZZS? SC? Vienotība? KPV Kaimiņš? Kāpēc?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #11 : 2016. gada 20. novembris, 23:04:44 »
Tavs pozitīvais piedāvājums ir kāds? ZZS? SC? Vienotība? KPV Kaimiņš? Kāpēc?

Šobrīd, iespējams, jā, - Kaimiņš, jo ... vēl nav parādījis savu impotenci. Uz vieniem četriem gadiem. Vairāk par 4 gadiem - nevienam. Pēc tam - kaut vai Māras zeme vai antiglobālisti. Un arī - 4 gadi (1 sasaukums) uzticības kredīta, y pēc tam - bez žēlastības - vēstures miskastē (nevis partijas nosaukumu (kulīti), bet - visus uzvārdus no tā saraksta (vēžus)). Vienīgais veids, kā piespiest domāt, ko darīt tos 4 gadus, nevis gudri muldēt. Vot, kad mūsu politiķi sajutīsies kā prezervatīvi aptiekas plauktā, tad moš y valstī kas sakārtoties kādreiz sāks.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #12 : 2016. gada 20. novembris, 23:07:37 »
... ja viss mūsu nacionālisms ir nosaucams citā vārdā - rusofobija (nevis PAR savējiem, bet - PRET krieviem un Krieviju), tad, atvainojiet, tā ir nabadzības apliecība. Ja vēl komplektā nāk klāt akla "rietumu vērtību" pielūgšana, tad par tādiem nacionālistiem varu teikt tikai vienu ... kārkluvācieši un švauksti.

Atslēdzies kuulaps

« Atbilde #13 : 2016. gada 21. novembris, 00:38:54 »
es varu piebilst vien vienu - ko visi, kuri kliedz "ir kauns", ir darījuši, lai nebūtu kauns? Un cik ļoti tie sakrīt ar tiem, kuri neredz, ka, lai arī mūsu valstī nav lielu fabriku, kurās, veicot vienu mehānisku darbību, var pelnīt normālu naudu, pie mums tomēr ir ražošana, kas uzņēmumiem ļauj pat ziedot lielas summas tam, kuram ar mūsu maksātajiem nodokļiem nepietiek? Un es 18. novembri svinu, jo novērtēju, ka man IR sava valsts, kurā es varu runāt savā valodā - cik daudz ir tautu, kurām nav tādas privilēģijas - sava valsts, sava himna, cik daudz ir to, kuri baidās pat sev atzīties, ko domā par savu valdību un tās valdīšanas veidu.

Atslēdzies reno