Autors Tēma: Zeķu adīšana  (Lasīts 4647 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Zeķu adīšana
« : 2014. gada 27. oktobris, 22:10:59 »
Saņēmu pasūtījumu uzadīt siltas (vilnas?) zeķes. Staigāšanai pa istabu. Sen neesmu to darījusi. Man ir balta parastā vilnas dzija, baidos , ka no padomju laikiem vēl.

Bet no šādas dzijas ātri izdilst šļūcot pa grīdu. Kas jauns zeķu adīšanā , varbūt ir kāda cita silta dzija?

Atslēdzies Emīlija

Re: Zeķu adīšana
« Atbilde #1 : 2014. gada 27. oktobris, 22:14:51 »
pareizi mazgāta un normāli savērpta vilna nemaz tik ātri neizdilst. un vēl papēdi dubultadījumā...

mūžīgs jau nav nekas...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #2 : 2014. gada 27. oktobris, 22:15:53 »
Senāk tad papēdim un pēdai piejauca sintētikas pavedienu.. Sen neesmu neko adījusi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #3 : 2014. gada 27. oktobris, 22:19:47 »
Negribas jau skriet uz bodi. Atradu vienu fici mohēras, nu kaut kas tāds ļoti spalvains un mīksts, birkas nav. Varētu to piejaukt asajai , baltajai vilnai, bet izturīgs laikam nebūs?

A kā to sintētiku, tikai pēdai, 2 adatām? nesaprotu.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #4 : 2014. gada 27. oktobris, 22:20:13 »
Cik peedejaa laikaa esmu adiijusi, peerku efektdziju, kas taa arii markjeera kaa dzija zekjeem. Neesmu bijusi tik uzmaniiga vai ieintereseeta, lai atcereetos sastaavu. Laikam vilna kopaa ar akrilu.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #5 : 2014. gada 27. oktobris, 22:22:28 »

A kā to sintētiku, tikai pēdai, 2 adatām? nesaprotu

nuja, pietin klāt. visam mohēru, a papēdim vel to sintētiku, kautko tievu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2014. gada 27. oktobris, 22:28:17 »
Agraak, kad bija tikai peleekaa lauku dzija, tinu klaat a la sniedzinju - 2 papeezha adataam un purngalam visaam 4 adataam

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #7 : 2014. gada 27. oktobris, 22:41:24 »
Man kaut kāda taupības lēkme uznākusi. Uz bodi neiešu, mēģināšu no tā kas mājā. Ja es baigi iespringtu, tad varbūt pat to sniedziņu atrastu - tā ir tāda staipīga, nepārraujama dzija?

Atslēdzies Antuanete

« Atbilde #8 : 2014. gada 27. oktobris, 23:01:13 »
Pūka, jā, tas pats sniedziņš vien būs, ja balta un drusku staipīga. Sniedziņu tagad ar uguni jāmeklē, vienubrīd bija Centrāltirgū pie dzijas tantītēm, bet sen neesmu tur bijusi. Ja mājās ir, tad jāliek tik klāt papēdim un purngalam - vienkārši paņem klāt vienu pavedienu.

Mohēru pa māju šļūcamajām zeķēm es netērētu, tā lai paliek cimdiņiem vai šallītēm. Kājām tieši labi, ka vilna drusku kņudina, būs siltāk :)

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #9 : 2014. gada 27. oktobris, 23:08:26 »
tikai nesmaidiet.... bet savā laikā mēs ārā metamās zeķes ar šķērēm spirālveidīgi no augšas uz leju sašķērējām vienā garā pavedienā, kādas 1.5 cm platā strēmelē, ja tādu  lenti pastiepj , viņa sarullējās - smuks  diedziņš sanāk- vai aizstāt to "sniedziņu", pie tam gana izturīgs priekš pēdas ...
Tā iepatikās, ka vēlāk, skuķi kaut kādus tepiķus no tādiem tamborēja. Tādi amizanti sanāca ;o))

Atslēdzies ragana

« Atbilde #10 : 2014. gada 28. oktobris, 09:04:07 »
Par šito buča.  :kiss: I prātā neienāca.
tikai nesmaidiet.... bet savā laikā mēs ārā metamās zeķes ar šķērēm spirālveidīgi no augšas uz leju sašķērējām vienā garā pavedienā, kādas 1.5 cm platā strēmelē, ja tādu  lenti pastiepj , viņa sarullējās - smuks  diedziņš sanāk- vai aizstāt to "sniedziņu", pie tam gana izturīgs priekš pēdas ...
Tā iepatikās, ka vēlāk, skuķi kaut kādus tepiķus no tādiem tamborēja. Tādi amizanti sanāca ;o))

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #11 : 2014. gada 28. oktobris, 09:08:03 »
Nu var jau jebkādu izturīgāku diegu pieadīt klāt - kaut vai kādu jēdzīgu kokvilnas pavedienu, būs saturīgāk.
P.S. Es pati gan vairs zeķes tikai no zeķu dzijām adu (un tās nav efektdzijas, ja kas). Normāls sastāvs ir 75 procenti vilnas, 25 sintētika, bet tāpat ražotāji ir daudzi un dažādi - kvalitāte ir dažāda, apmēram jāzina, kuras ņemt.Ir dažāda resnuma. Ja vajag riktīgi siltās, adu klāt kidmohēru.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #12 : 2014. gada 28. oktobris, 09:28:47 »

eu bet šitā ir izcila doma, ja to elastīgo sniedziņu nevar dabūt... tievi sagriezt zeķbikses (samiegojusies nezkāpēc uzvizualizēju vilnas zeķes sagriešanu no Olguča stāstītā... hihi), un pietīt papēždaļai

Atslēdzies Trix

« Atbilde #13 : 2014. gada 28. oktobris, 09:52:47 »
Es adu papēžus un pirkstgalus no spec. zeķu dzijas. Pērku Santā(?) uz Matīsa ielas. Nekāda vilna vai vilna ar diedziņu netur manu zeķplēsi. Darba un laika žēl, ja pēc nedēļas jau jālāpa. Laikam ir kā Fiasko saka - 75 vilna un 25% sintētika (akrils?) - nav nevienas šiltes. Tur ir vesels plaukts, meitenes parādīs.

Var likt klāt parasto spolīšu diegu. Tad, ja izplīst, vismaz paliek redeles, pa kurām "ieadīt" jaunu dziju.

Man ekonostils - noplēstām tantiņzeķēm noārdu, kas ārdāms (pēdas vidus), kātiem adu klāt papēdi no specenes, pēdas daļā to, kas palicis no oriģināla un visu citu, kas pa rokai, pirkstu galu atkal no specenes. Kas trāpījās pa rokai, nobildēju. Par krāsām neizteikšos, - ko tantuks iesācis, to mēģinu turpināt, lai nav galīgas šausmas. Šīm pirkstgals pamaz pieadīts, reāli vajag tik daudz, lai stāvot uz pirkstgaliem, jāstāv uz specdzijas.

Mr Trix nesūdzas, ka saltu.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
« Pēdējās izmaiņas: 2014. gada 28. oktobris, 09:55:21 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #14 : 2014. gada 28. oktobris, 09:58:58 »
Bāaac, apsolos tik lielas bildes vairs nelikt! Tur tak galu neredz (vismaz uz laptopa).  :faint:
Piedodiet!!!
Es visu atceros, Ričard...