Autors Tēma: Puteņa biļetes - uz ko attiecas?  (Lasīts 1802 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Trix

Puteņa biļetes - uz ko attiecas?
« : 2016. gada 29. novembris, 21:14:59 »
Ja mana mašīna stāv garāžā un es iekāpju tramvajā - ar mašīnas tehnisko braucu par velti? Tā?
Aber kas notiek ar bērniem? Viņi pieder pie mašīnā neiekāpušajiem un brauc uz tās pašas tehniskās rēķina par velti, vai tiek uzskatīts, ka bērniem, lai arī kopā ar vecākiem, kuri atstājuši mašinu mājās un brauc par velti, ir jāmaksā par biļeti? Jo viņiem taču katram savas tehniskās nav...
Kurš zina, kā ir realitātē?

Labi, šoreiz jautājums atbira, jo stūrgalvīgajam aunam tika nolikts priekšā likums par to, ka pirmsskolas vecuma bērni tik un tā nemaksā par braucienu.

Bet jautājums būs akūts nākamajā ziemā - ja Ušaks nebūs ekspirējies ar visām putina biļetēm -, jo brīvbiļete ir tikai Rīgas skolēniem, taču nepienākas pārējās Latvijas skolēniem.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 29. novembris, 21:27:26 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies baaciens

Re: Puteņa biļetes - uz ko attiecas?
« Atbilde #1 : 2016. gada 29. novembris, 21:43:42 »
Cik esmu pētījusi šo jautājumu, tad saprotu, ka puteņa biļete tikai tam, kuram tehniskā. Itogo, pat ja braucēji divi ....vai nu viens apvainojies, vai nafig tās puteņa biļetes.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #2 : 2016. gada 29. novembris, 21:47:29 »
Jautājums ir par ārpusrīgas skolniekiem.
Tātad par pilnu cenu?
Nekur neatradu šo uzrakstītā veidā.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #3 : 2016. gada 29. novembris, 23:43:04 »
Vai tās biļetes tomēr nav darba dienās?? Lai ar auto uz darbu centrā nebrauc??  Un faktiski domātas TIKAI PIEAUGUŠAJIEM??
Ja tā, tad ko nerīgas skolēns dienas laikā nav skolā - nerīgā, bet brauc uz rīgu??
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2016. gada 29. novembris, 23:57:50 »
Arī tā saprotu, ka tās "puteņa biļetes" attiecas tikai uz RA uzrādītāju

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 30. novembris, 00:46:51 »
Oi, da nu jāsāk skaidrot, ka, piemēram, pasi neizdod svētdienā Līgatnē un adekvāti specifiski medicīnas pakalpojumi [piemēram, ortodontija un ortopēdija] bērniem nav atrodami Ikšķilē?...

Ja nu vēl kāds nav pamanījis, tad Rīga ir galvaspilsēta, kuras funkcijas nevar 100% pildīt neviena cita pilsēta, un liela daļa pakalpojumu, tostarp nepieciešami, ir saņemami tikai Rīgā. Bet tas, kāpēc mani interesē sabiedriskais transports, tomēr būs mana personiskā darīšana.

Jautājums bija par to, vai šis bonuss ir pieejams ģimenei ar bērniem - kurus ar mašīnu ved par to pašu naudu, ko vecākus, un gaisu šī viena mašīna piesmirdina tieši tikpat vienam braucējam, cik četriem. Ja Rīgas nepiesmirdināšana man izmaksā dārgāk, nekā piesmirdināšana, tad pofig par rīdzinieku deguniem.

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #6 : 2016. gada 30. novembris, 02:26:26 »
Attiecas tikai uz autovadītāju, t.i. vienu pilngadīgu personu.

https://pasvaldiba.riga.lv/LV/PostingData/News/2016/11/tresdien-30-novembri-autovaditaji-sabiedrisko-transportu-riga-vares-izmntot-bez-maksas.htm?Date=30.11.2016&Category=16 

(...) Par braukšanai sabiedriskajā transportā derīgu dokumentu tiek uzskatīta vieglā transportlīdzekļa reģistrācijas apliecība (...) Šo iespēju var izmantot jebkura pilngadīga persona, autovadītāja apliecībai nav obligāti jābūt līdzi (...)

Zem raksta ir arī tel. nr. - vari joka pēc uzzvanīt.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #7 : 2016. gada 30. novembris, 03:37:54 »
Paldiess! :)

Atslēdzies Mao

« Atbilde #8 : 2016. gada 30. novembris, 09:42:52 »
Tiek gatavoti noteikumu papildinājumi - drīkstēšot viens vīrietis uzrādot RA līdzi piķpaunā vest bez maksas vienu sievieti, ja sieviete sēdēs pret vīrieša kustības virzienu. Rēkt nedrīkstēs.

PiPec tēmai.

fin