Autors Tēma: Mikrouzņemuma obligātās sociālās iemaksas no 2017..  (Lasīts 3309 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies mailboxiks

Re: Mikrouzņemuma obligātās sociālās iemaksas no 2017..
« Atbilde #15 : 2017. gada 11. februāris, 17:04:44 »
Tad beigās, kā īsti  sanāk ar MU nodokli? Pagaidām, ja saprotu ir tikai mainījies procents kurš jāmaksā no 9 uz 15?

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #16 : 2017. gada 11. februāris, 17:05:56 »
Līdz apgrozījumam 7000 jāmaksā 12%, pēc tam 15.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #17 : 2017. gada 11. februāris, 19:16:54 »
Tas ir - pirmos 7000 nolaiž ar 12% un tad, ja paveicas ar darbiem maksā 15%? Tas ir uz gadu? Es domāju - apgrozījums gada laikā.
Visus sakost!

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #18 : 2017. gada 11. februāris, 19:22:15 »
Piemērojot šā likuma 6.panta pirmo daļu, 2017.gadā mikrouzņēmumu nodokļa likme mikrouzņēmuma apgrozījumam līdz 7000 euro ir 12 procenti.
Tikai šogad!
Un -

MK līdz 2017.gada 1.jūnijam iesniedz Saeimai likumprojektus, kas paredz jauna specializēta vienkāršota nodokļu regulējuma ieviešanu mazajiem uzņēmumiem un mikrouzņēmumiem, lai aizstātu mikrouzņēmumu nodokļa režīmu;

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #19 : 2017. gada 11. februāris, 21:55:42 »
Vai man vienai šķiet, ka 12-15% no APGROZĪJUMA, nevis peļņas(!), ir milzonīgi daudz?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #20 : 2017. gada 11. februāris, 22:51:06 »
Kvadra, variants labi piemērots gadījumiem, kad attaisnoto izdevumu ir tuvi nullei, bet ieņēmumi - ir. MU samaksās no apgrozījuma 12%, bet SIA - gandrīz no tās pašas summas ij 21% PVN, y 15% UIN vēl pēc tam ...
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies garozza

« Atbilde #21 : 2017. gada 12. februāris, 10:21:28 »
visiem šitiem likumiem ir viens mārķis, sajāt galvu vienkāršiem cilvēkie,, lai netaisās kaut ko darīt un lai pat nemēģina ar savām rokām un galvu pelnīt kaut cukura tiesai pie tējas. jo samudrītākjs likumns, jo veiglāk drāzt tos dažus, ka uzdrošinās kaut ko darīt. Duļķainā ūdenī viegli zvejot.
valdībai nevajag cilvēkus, kas klusi un mierīgi nodrošina sevi un savu ģimeni un iemaksā kādu nodokli valsts kasē. vajag iebaidītus un rokas nolaidušus

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #22 : 2017. gada 12. februāris, 10:38:46 »
... bet, kas priecē, kā teica mana grāmatvede, viņi tur, augšā, vēl nav sapratuši, ka tauta pagaidām ir galvas tiesu gudrāka par visiem VID, utt. Un tad ir neviltotais izbrīns par to, ka plānoto X miljonu budžetā, ieviešot nodevu par uzņēmuma auto lietošanu privātām vajadzībām, pirmā gada budžetā ieripo vien 300000, tad ir Valkas mēra A. Kraukļa palīgā saucieni, jo pilsētas iedzīvotāji, nevēloties maksāt varturu izgudroto nodevu par ceļa lietošanu apstākļos, kad EE autoīpašniekiem ir jūūūūūūtami saudzīgāks režīms un ir iespējas LV pilsoņiem braukt ar EE reģistrētu auto, pārdeklarē savu dzīvesvietu robežas otrā pusē. Tad ir vairāki tūkstoši likvidētu uzņēmumu divu mēnešu laikā ar aizdomām par to, ka kādi ~700 no tiem tieši tāpat tagad turpina darboties, tikai nodokļus maksās turpmāk jau kaut kur citur.
Lūk, šeit es esmu lepns par saviem līdzcilvēkiem. Vismaz vienā lietā kalpa gēns ir paiznīdēts - cilvēki vairs nav vakarējie, tikai muļķi to vēl nespēj un nespēj saprast.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #23 : 2017. gada 12. februāris, 19:52:01 »
Jā, Zigfrīd, šoreiz es Tev pilnīgi piekrītu. Mani arī priecē veselīgs pretestības gars un izdzīvošanas spēja. Kaut arī skumdina, ka tas jāpielieto savā(!) - it kā taču - savā valstī.
Bet par to kalpa garu, baidos, ka tik nav otrādi - tas pieaug. Pieaug, sevišķi jaunākās paaudzes, "aitisms"=stulba likumpaklausība, ko varētu raksturot ar frāzēm "jums nekas nav jādomā, jums tikai jāievēro noteikumi" un "likumpaklausība ir tikums, jāievēro jebkurš likums, lai kāds tas arī nebūtu". Padomjlaika cilvēkiem bija attiecīgs rūdījums, viņi skaidri zināja, ka avīzes pirmā lapa nav par pilnu ņemama, un arī tagad filtrē to, ko viņiem borē, un lasa starp rindām, bet jaunie - tic visam! Ganāmi un vadāmi, kā aitas... Tāds zombijs ne tikai pats bez ziepēm ļausies, bet vēl kaimiņu nostučīs.