Autors Tēma: Igaunija  (Lasīts 1249 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Zigfrids

Igaunija
« : 2016. gada 03. decembris, 20:47:01 »
Igaunijas prezidents apprecēja latvieti. Bet varbūt tas ir simboliski? Varbūt tas ir tikai sākums?

Svaiga, bet nepārbaudīta informācija liecina, ka Igaunijā pašnodarbinātos neapliek ne ar kādiem nodokļiem līdz peļņai 16000 EUR gadā. T.i., tāds pašnodarbinātais var pelnīt un tērēt 16000/12= vairāk nekā 1300 EUR mēnesī. Igauņu to neuzskata par apliekamu summu. Kas notiek LV? Neapliekamā summa = 12*minimālā alga (no Jaungada - 385 EUR) =12*385=4620 EUR gadā (gandrīz 4 reizes mazāk). Un tad vēl, pat, ja neko neesi nopelnījis, jāmaksā EUR 50 gadā par tiesībām saukties par pašnodarbināto. Interesanti, kur paliks LV sīkuzņēmēji, ja viņus apliks vēl ar papildus nodokļiem? Kā jums liekas?
Un uz visādu parādnieku un kučinksu iebildēm, ka vai mums taču ārsts nebūšot vajadzīgs vai penziju negribēšoties saņemt, es gribētu jums jautāt. Kā jums liekas, vai strādājot Igaunijā, es nevarēšu apmeklēt igauņu ārstus?

Tēma ir par to, ka:
1. Vai pēc laika tie, kuri vēl nav aizbraukuši uz GB, nekļūs lielā skaitā par igauņiem?
2. Kā jums liekas, kāpēc ir tādas atšķirības attieksmē pret uzņēmējiem?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies baaciens

Re: Igaunija
« Atbilde #1 : 2016. gada 03. decembris, 21:17:13 »
Nekļūs jau gan - igauņu valoda ir sarežģīta.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #2 : 2016. gada 03. decembris, 21:21:53 »
Nekļūs jau gan - igauņu valoda ir sarežģīta.

Burtiski šodien sieva atbrauca no ciemiem pie latviešiem, kuri jau kādu laiku tirgo EE (no turienes arī informācija). Citastarpā stāsta, ka EE valodu jautājumos esot jāiespringst stingri retāk nekā pie mums. Apkalpojošā sfēra strādājot gan krieviski, gan pilnīgi noteikti - arī angliski. Igauņu valodas zināšanas obligātā kārtā esot reti.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies ragana

« Atbilde #3 : 2016. gada 04. decembris, 21:32:25 »
Tēma ir par to, ka:
1. Vai pēc laika tie, kuri vēl nav aizbraukuši uz GB, nekļūs lielā skaitā par igauņiem?
2. Kā jums liekas, kāpēc ir tādas atšķirības attieksmē pret uzņēmējiem?
1. Šaubos. Drīzāk aizbrauks uz UK.
2. IZMISĪGI vajag naudu. Šodien. Par rītdienu nav laika un gribas domāt.