Autors Tēma: Kārtības maģija  (Lasīts 6625 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Kārtības maģija
« Atbilde #30 : 2016. gada 07. decembris, 23:09:14 »
Nomade, ne jau par to pusminūti jautājums. Es neprotu neko, tāpēc man tiešām viss jāpērk. Bet gribētu kā Trix, nu vismaz kaut ko prast ar savām rokām uztaisīt. Es pat biksēm rāvējslēdzēju neprotu iešūt, jāmeklē darbnīca, kur sašūs. Bet tiem, kas neko neprot, tiešām nav jēgas tādās kastēs kaut kādas lietas turēt.

Atslēdzies reno

« Atbilde #31 : 2016. gada 07. decembris, 23:10:12 »
trix -tas labi, ka kastītēs, tad jau viss kārtībā. Tikai neievies  " Nekur nederīgi diegu galiņi" . Tāda vienam onkulim esot bijusi, starp pārējām simt.

Atslēdzies dille

« Atbilde #32 : 2016. gada 08. decembris, 09:57:21 »
Tikai dieva dēļ -tos zīmējumus nesāc glabāt, vai arī ar ļoooti lielu atlasi.
Ai, tieši bērnu zīmējumi ir tik jauki un patiesi. Visādas apsveikumu kartītes nolikvidēju, bet starp tām atradu zīmējumu un otrā pusē vēstulīti no meitas bērnības : mammīt, es tevi tā mīlu!
šīs lietas gan man gribas saglabāt. Uz mazas papīra lapiņas reiz bija burvīgs zīmējums - eglīte un tad neveiklas rociņas zīmētas meitenītes pie eglītes, kā jau bērni zīmē, lielām acīm. Un tās meitenes tur izskatījās tik fantastiski dusmīgas, bieži domāju, kur tā lapiņa pazuda, žēl. Vēl man aiz stikla skaista dāvana - radu meitenīte man uzzīmēja dzimšanas dienā - es tur stāvu ziliem matiem, vienkārši super :)

Trix - neviens taču nenoliedz, ka pagatavot ko paša rokām ir forši. Vēl labāk, ja izejvielas Tev sašķirotas, saliktas pa noteiktām kastēm. Trakāk ir, ja skapjaugšā kaut kas nobāzts nebaltai dienai, gadus 20 nav cilāts un pašam aizmirsies :)
Laukos esmu centusies saglabāt kaut cik vienotu, senlaicīgu un man tīkamu stilu. Tās lietas atnāca pašas, nekas nav pirkts. Vecajā darbā no pagrabiem meta laukā dažādus krēslus, daži bija vismaz gadus 50-60 veci, ar vīru salabojām, notīrījām, nobeicējām. Vairākus esmu pārvilkusi par jaunu - secināju, nav sarežģīti. Tante atdeva šausmīgi smagu un noskretušu lauku skapi un tas pēc mūsu atjaunošanas ir goda vietā.

Atslēdzies dille

« Atbilde #33 : 2016. gada 08. decembris, 10:07:11 »
Broņ, bet vienmēr taču var iemācīties :)
Vīratēvs man ir feins cilvēks, kurš visu māk, bet vīram bērnībā ļāvis tikai padot skrūvgriezi, neko neļāvis pašam darīt.
Kad vīrs remontēja lauku mājiņu, vēlāk atbrauc vīratēvs un brīnās - nu, kā gan tu mācēji? Vīrs toreiz dusmīgi atcirta - paskatījos mākošam pakaļā un iemācījos!

Biju kādā 7. klasē, kad mamma tā slavēja māsīcu, visu ko viņa protot, i šūt, i adīt. Man tas ķērās pie sirds, aizgāju uz šūšanas pulciņu, sākumā bija dusma, ka nekas nesanāk, bet ar laiku - ne vainas.
Daudz ko var vienkārši iemācīties no grāmatām, nepieciešama tikai interese.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #34 : 2016. gada 09. decembris, 22:37:23 »
Broņ- nu patiesi. :facepalm: .tikko čatā iepukstēji ,ka nav nekā interesanta ko palasīt tēmās... tai pat laikā raksti,ka neko nemāki...
vot nelūri serijāļus ,bet ņem youtubi un mācies,kko
domā visi par profiņiem piedzimuši??? man domāt neviens. es no youtubes mācījos gan kā UK radiatorus atgaisot, gan kā pogcaurumu taisīt un lampai abažūru apmainīt utt.
bērnam manam nav pacietības ..nu neko daudz nav... bet interese ir par viskko... vakardien saka ,ka klasē puiks kkads tur, lokot papīra lidmašīnas kā profiņš..saka - uzloki man arī.
stāstu,ka nemāku. oky veram vaļā youtubi..pirmo lidmašīnu nopukst ,ka esot inpossible salocīt...salocīju es...10x stādinot un tinot atpakalj... parādīju ka possibly gan :)(nuu mazliet pašķība sanāca ...tikai)
šodien ,kamēr es pie tēva slimnīcā... sīkais uzlocījis 6as !!!! dažādas lidmašīnas..katru savādāku,lepns kā pāvs.. tagad raksta visām virsū nosaukumus un zīmē karogus.
 Tākā... vajag interesi un gribēšanu.. nevis puksti,ka nemāki...
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Trix

« Atbilde #35 : 2016. gada 11. decembris, 20:42:53 »
Tikai neievies  " Nekur nederīgi diegu galiņi" . Tāda vienam onkulim esot bijusi, starp pārējām simt.

Ja atradīsies diegu galiņi, ieviesīšu. :D
Tādus var sagraižņāt pavisam sīki un sabērt uz līmes pārklātas dzīvnieka figūriņas. Būtu jāsanāk feinam skarbalzvēram. Aplikācija tipa. :)
Kad nebūs, ko darīt, pamēģināšu. Par ideju - paldies. :D
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #36 : 2016. gada 11. decembris, 21:12:17 »
tikai iekomentēšu,par to krājumu pārvaldīšanu.
ja viss glīši pa kārbām salikts un aplīmēts ar piederību,jauki.
bet nez,vai ikdienas vācējiem,krājējiem tam paliek laiks.
un tad ir tā,ka ITKĀ meklējot konkrēto pozīciju,viss tiek pārcilāts,izvēdināts,atmiņas restaurētas,kādi nieki samīļoti,un meklējamais  neatrasts.. vai ja-atrasts,tad bez sajūsmas.
krājumi,kā dzīve,kā elpot,kā atmiņas.

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2016. gada 12. decembris, 11:50:49 »
man tieši pašlaik restaurēšanas stadija -kleitas, kuras tomēr nesviežu prom -kaut vai lai palielītos ar kādreizējo 36-38 izmēru
humpalās iegūts indiešu sari kādi 5 m garš
dāvana -no Taizemes atvests dīvains audums zaļgans ar lotosiem ieaustiem -toreiz teicu, ka varētu kādu zīdu, ieguvu cietu brokātīgu
utt
ārprāts
vēl -priekšautiņš no 1929. gada, dažas tamborētas kleitiņas un jaciņas no 1954  -1988. gadiem

Atslēdzies diddly

« Atbilde #38 : 2016. gada 12. decembris, 16:48:18 »
Reno,liekas ,uzprasīšos ciemos,smukumus aplūkot,un varbūt kādus savus aŗchīva dārgumus likvidēt(nav vīna smaiļika)

Atslēdzies reno

« Atbilde #39 : 2016. gada 12. decembris, 18:46:12 »
tusiņš ar pārģērbšanos -sari, tautastērps, daži pakistāņu izpērļotie, gara tumši zila mežģīņu no humpalām un... mana kāzu kleita, mežģīnes princešu stilā :go_go: :spicglaze: :shampis: :party:

kaut kāda mikroskopiska izmēra zīda blūzīte ar nošuvītēm, podziņas puszirņa lielumā,  piedurknes ar cauro vīli iešūtas

Atslēdzies diddly

« Atbilde #40 : 2016. gada 12. decembris, 19:40:05 »
man ir pilnīgi jaunas 2 austriešu dirndl lina klietas,1 svārki,ar tamborētu mežģīni. ja 20 gadi ir vintage,tad 3 garas vakarkleitas arī,2 brokāta,1a asinsarkana samta(visas man labi der,un izskatās labak,kā pirms 20 gadiem)
 :shampis:
Eiropā karnevālošana ir kad? februārī... :go_go:

Atslēdzies diddly

« Atbilde #41 : 2016. gada 12. decembris, 19:42:19 »
ak,jā, vienu garo brokāta kleitu pagājusoziemu apgreidoju ar uzliekamu ņieburu,tūtveida piedurknēm,un virssvārkiem-viduskaiku ballei pilī.