Autors Tēma: Vislielākais skaitlis pirms bezgalības  (Lasīts 4223 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Vislielākais skaitlis pirms bezgalības
« : 2016. gada 06. decembris, 19:48:48 »
Sešgadīga bērna jautājums - kāds skaitlis ir pirms bezgalības, kāds ir vislielākais skaitlis, nu labi, kad vairs neko nevar saskaitīt, saka - bezgalīgs. Bet kas ir pats lielākais skaitlis, ko var saskaitīt. Piemēram, vajadzētu saskaitīt visas pasaules naudu. Cik tālu var aizskaitīt?
Visi var piedalīties ar savām versijām, sevišķi gaidīti tādi gudrinieki kā Tex un Daddy.

Atslēdzies Mao

Re: Vislielākais skaitlis pirms bezgalības
« Atbilde #1 : 2016. gada 06. decembris, 19:51:15 »
Ha.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #2 : 2016. gada 06. decembris, 19:55:15 »
Krievi sen jau izdomājuši šādu daudzumu apzīmējumus....
Visus sakost!

Atslēdzies surikāts

« Atbilde #3 : 2016. gada 06. decembris, 20:00:18 »
Nav tāda skaitļa. Jo bezgalība nav skaitlis, tas ir abstrakts jēdziens. Tas nav "pēdējais skaitlis". Jebkuram skaitlim vienmēr var pieskaitīt vēl vienu. Tāpēc nevar teikt, ka "vairs neko nevar saskaitīt" - saskaitīt var visu.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #4 : 2016. gada 06. decembris, 20:08:02 »
Camm, vai man to teikt bērnam?
Surikāt, konkrētāk. Kādu lielāko skaitli tu zini?

Atslēdzies reno

« Atbilde #5 : 2016. gada 06. decembris, 20:11:01 »
priekšpēdējo skaitli

Atslēdzies Broms

« Atbilde #6 : 2016. gada 06. decembris, 21:13:24 »
Pieskait'it vienu var vienmēr. Tik cik ilgi...

Дохуя-это сколько?
- Иди вдоль рельсов и считай шпалы. Когда досчитаеш до заебало -это будет как раз половина.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2016. gada 06. decembris, 22:26:12 »
Kāds tam sakars ar programmēšanu? Atbildiet man uz vienkāršu jautājumu. Man jau pašai kļūst interesanti.

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #9 : 2016. gada 06. decembris, 22:29:08 »
Sabiezināsim krāsas (iepīsim otru nezināmo)-

vislielākais skaitlis pirms bezgalības = bezgalība - vismazākais pozitīvais skaitlis pēc nulles

Atslēdzies Trix

« Atbilde #10 : 2016. gada 07. decembris, 07:50:13 »
Tur tak atbilde ir jau pašā vārdā - bezgalība tāpēc ir bezgalība, ka bez-galība, ka gala nav - tu skaiti, skaiti, skaiti pa vienam klāt - bezgalīgi, visu laiku. Nav tāda pēdējā skaitļa pirms. Saskaiti 97, 98, 99, un te sākas simts - jauna pakāpe. 999, un sākas tūkstotis. Tad miljons, miljards, triljons, kvadriljons utt. [es nezinu, kas ir tālāk, tad jāmeklē enciklopēdijā, pēc loģikas - pentijlons, sekstiljons...]. Tu vari pierakstīt visu istabu ar ciparu virkni - arī tas būs skaitlis. Nosaukuma, ticamākais, tam nav, bet tas ir skaitlis ilgi pirms bezgalības. Un vienmēr tam milzu garajam skaitlim var pieskaitīt vienu.

Līdzīgi kā pa apli tu vari braukt mūžīgi - viens aplis, divi, trīs, desmit, simts utt. Bezgalīgi, jo vienmēr var nobraukt vēl vienu apli.
Kaut kad tev apniks un tu negribēsi braukt tālāk - tāpat kaut kad cilvēki tālāk neskaita - jo tik milzīgiem skaitļiem tā īsti pielietojuma un jēgas nav. Bet tāpat kā tu vari nobraukt vēl vienu apli, lai arī negribas, tāpat var pieskaitīt vēl vienu ciparu jau tā lielajam skaitlim.

Kā teica mans sešgadnieks, skatoties pulkstenī - nulle un astoņi ir bezgalība. Pārējie cipari ir ar galiem.

Ha. Citēju:

ar 3 nullēm - tūkstotis;
6 - miljons;
9 - miljards;
12 - triljons;
15 - kvadriljons;
18 - kvintiljons;
21 - sekstiljons;
24 - septiljons;
27 - oktiljons;
30 - nontiljons;
33 - deciljons;
36 - undeciljons;
39 - duodeciljons;
42 - trideciljons;
45 - kvartdeciljons;
48 - kvintdeciljons;
51 - seksdeciljons;
54 - septdeciljons;
57 - oktdeciljons;
60 - nondeciljons;
100 - gugls (googol);
gugls - guglplekss

"Universs kabatā" (laikam), tāda maza grāmatiņa, bet dikti laba:)
(c) fLoksis no SAPa.
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 07. decembris, 08:06:11 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ragana

« Atbilde #11 : 2016. gada 07. decembris, 08:28:11 »
Surikāts jau pareizi teica. Es gan nezinu, kā to ieskaidrot sešgadniekam, bet mēģini pastāstāstīt, ka bezgalība nav skaitlis, tādēļ nevajag pat sākt ar to ko darīt .
Jēziņ, traki. :faint:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #12 : 2016. gada 07. decembris, 09:12:38 »
Krievi sen jau izdomājuši šādu daudzumu apzīmējumus....

Apzīmējums ir viena lieta, cita lieta, kā šādu skaitli iegūt, vai vismaz priekšstatu par to. :)

Pieņemsim, ka skaitli, tuvu bezgalībai, apzīmē ar DH. tad lūk, vajag ņemt un skaitīt zvaigznes debesīs, akmentiņus jūras krastā, sliežu gulšņus u.c. līdz uznāk ZB. un ir zināms, ka ZB ir trešā daļa no DH :)   

Sešgadniekam mana atbilde 1:1 nederēs, būs jāadaptē, bet 12gadniekam būs pašā laikā! :)

PS tad kad izlasīju līdz galam, tad ievēroju, ka Broms jau bija padalījies ar metodiku :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #13 : 2016. gada 07. decembris, 10:02:28 »
Labāk uzprasi, kam viņam to skaitli vajag, gan jau kaut kāda maģiskā domāšana no muļķikiem, tipa, ja būs  vislielākais skaitlis zināms, tad būs superpoveris.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2016. gada 07. decembris, 20:57:03 »
Trix, superizsmeļoša atbilde. Tādus skaitļu nosaukumus nezināju. Bērnam nemaz nenosaukšu, a to visu laiku man liks šito skaitīt.