Autors Tēma: Istabas augi - Broņai  (Lasīts 1702 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Istabas augi - Broņai
« : 2016. gada 15. decembris, 22:27:54 »
Sekoju reno ieteikumam - iekopt mazdārziņu uz palodzes. Bet man ir specifiskas vajadzības. Ik pa laikam kāds iedāvina kādu puķi podā, ilgāk par gadu neviena neizvelk, visbiežāk jau pēc mēneša pagalam. Tādēļ man ir lūgums, lieciet bildes ar kaktusiem vai citiem augiem, rakstiet smalkus latīniskus nosaukumus, bet tikai tiem augiem, kas pie jums izdzīvojuši bez īpašas kopšanas, t. i., laistīšana vajadzīga tikai tad, kad atceraties, reizi 3 mēnešos vai pusgadā. Mēģināšu ieviest kādu zaļumu no ieteiktajiem.

Atslēdzies mellene88

Re: Istabas augi - Broņai
« Atbilde #1 : 2016. gada 15. decembris, 22:48:47 »
nu ko tu dari ar tiem augiem,ka viņi sprāgst??? tak naf gruuti reizi pa reizei ūdens šļuku uzliet.
pastāstīšu par saviem augiem(man nav daudz),jo man vairāk ir laukā nekā iekšā to augu. faktiski...izskatās,ka man ir ļõti maz istabas augu :/ tātad man ir naudaskoki..kas tika atvesti nolauztu zariņu veidā ,no LV palikušā milzīgā naudaskoka... iestādīju katram ģim loc.savu koku..tagad izauguši jau diezgan makteni.kopšana nav vajadziiga manuprāt nekāda..ieleic zemē un viņš tur aug...ūdens jālej mazāk labāk nekā par daudz..es uzleju apmēram 1x 2ās vai 3jās ned.
tad man ir divas orhidejas( phalaenopsis)..arī neprasa nekādu ņemšanos..stāv uz palodzes un 1x 3.ned.izmērcēju ūdenī...laik pa laikam uzpilinu orhideju mēslojumu...zied ik pa laikam , bet vispar kkas viņām nepatiik pie manis,jo pēdējie ziedi viemer nobirst nevis izzied :(
un tad vēl ir bērna Nīderlandē pirktie kaktusi..pats kopj un pats audzē..arii uzlej uudeni kkad,kad atceras vai kad es atgādinu...
tagad domāju ,ka taisiishu kkādu kaktusu terāriju...jānopērk vai jātrod kkur plauktos stikla trauks...vienk tie podinji jau paliek par mazu...
bilžu man nav nevienam augam tikai bērna kkatuss kkur nobildēts,kad 1x uzziedēja...
šas pameklēšu....
tas arii viss...
ja akurāt gribējiens, tad riit pa gaisminju varu naudaskokus nobildēt, bet ,kas tad tos nezin :)
tā, nav šajā kompii arii kaktusa bilžu :/
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #2 : 2016. gada 15. decembris, 23:00:14 »
Man i 4 palmas. Juka, 2 fikusi un nezinukāsauc, bet tas tev laikam neder, ne?? Laistu reizi mēnesī apmēram, bet kārtīgi ... lieku vannā un pusdienu ik pa laikam saleju + apšpricēju lapas
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies reno

« Atbilde #3 : 2016. gada 15. decembris, 23:01:56 »
Es savu palodžu dārziņu esmu dramatiski samazinājusi, fanelopšiem pēdējā laikā pie manis vairs nepatika, nu tad -skuju taka.

Uz palodzes turēt tomēr vajag augu kas tiešām patīk un ir skaists -kāda jēga piesārņot māju ar kaut kādiem nejaušiem puķpodiem. Ja tev pēc mēneša iznīkst Holandē sapičkātie puķīši, tas ir normāli, ilgāk viņi nav paredzēti. Itkā rožu krūmiņi patiesībā ir 3 uzziedināti atsevišķi kātiņi utt. Ja kādam izdodas pieturēt ilgāk -visu cieņu, bet nekāds krāšņums tur nav gaidāms.

Man ļoti patika kādreiz audzētā dubļu palma -pods jātur dekoratīvajā podā , līdz malām ūdenī. Tas nu arī nav grūti -pa laikam papildināt, lai neizžūst

Vispār dāvināt puķpodus bez saņēmēja piekrišanas jau velk uz dzīvneiciņu dāvināšanas

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #4 : 2016. gada 15. decembris, 23:16:09 »
nujau nujau- puķupods -dzīvnieciņš... :rat: :rat:
ak es sliktaa un ļaunā.... es daudziem dāvinu podus  :cry:   

un man visi podu augi izdziivo un parceļas uz dārzu... jā arii minirozītes... tagad atkal bargine veikalos savestas uz ziemsvētkiem pa 99p.
nu kā lai nenopērk ..tāds smukums..un tagad jau zinu,ka pavsarii parcelsies uz dārzu  :yes: protams LV aukstajā ziemā izsaltu.. bet nu broņa nav LV...
ciklamenas izstādīju laukā... narcises uzziedinātās arii prom uz dobi,tā pat steidzinatās hiacintes.. visas prom  uz dārzu....sabāžu kkur zem krūmiem un viņas turpina savu dziivi.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 15. decembris, 23:47:56 »

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #6 : 2016. gada 15. decembris, 23:50:33 »
A tie phalaenopši gan man nobeidzās, tiem speciāla kopšana vajadzīga.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #7 : 2016. gada 15. decembris, 23:55:31 »
nu nee tak..maneejie veel pavisam jaunulji. vecais naudaskoks bija milzoniigs un vecss... un man pat skjiet,ka vinjam bija ziedinji bijushi...kkad vinja muuzaa.. bet nu nejau tadaa daudzumaa kaa bildee.
IG- mellenessniega

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 16. decembris, 00:06:56 »
Ko nu cepies -tie sīkpodiņi jau nevienam netraucē. Ja man atstieptu kaut kādu mājas svētību vai līdakasti, vai ko līdzīgu paliekošu, nepriecātos. Ja nebūtu speciāli lūgusi

Vienkārši ir varianti -palodze puķpodiem vai puķpodi rotā palodzi

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #9 : 2016. gada 16. decembris, 00:09:02 »
Nu man jau ar gluži gumijkokus neviens nav nesis.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #10 : 2016. gada 16. decembris, 00:39:11 »
aaa nu redz..es iedomajos ,ka runa par ziedošiem podiem... gumijkokus un palmas es arii nenesu :D

IG- mellenessniega

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #11 : 2016. gada 17. decembris, 20:46:38 »
Tātad naudas koks būs jāiegādājas. Derētu vēl kāds smuks kaktuss, kurš nav jākopj. Nav nevienam nekādu ieteikumu šajā sakarā?
Inešuk, kāds ir tavs puķu dārzs?