Autors Tēma: Tāpat vien .... par budžetu  (Lasīts 1393 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies olgucis

Tāpat vien .... par budžetu
« : 2016. gada 16. decembris, 20:47:50 »
 :coffee: ... nu es te atkal? par veco labo līdztautiešu grūto likteni. Par to miljonu eiro lidināšanu  no vienas budžeta šķirbas uz otru.  Atceraties to sākumu? Kad rūpju pārņemti valsts vīri vienā balsī sāka skandināt par sūro pensionāru likteni, kuriem tuvākajā desmitgadē draud briesmas , jo nav parūpējušies par pietiekami kuplu mazbērnu pulku kuri šamiem nodrošinās cienīgas vecumdienas. Ne tie nodokļus pietiekami lielus maksājuši, ne parūpējušies par demogrāfisko sprādzienu. Līdz ar to, nav izvēles un visiem, kas pie siles palikuši, spaidu kārtā būs jāmaksā valsts labā sociālās iemaksas..
      Tautieši pierasti pukstēja, saķēra galvas, rakstīja darbiniekiem brīdinājumus par atlaišanu -  pēc mēneša jau būs jaunais gads. Pie visa vainīgie pensionāri turēja muti, jo savlaicīgi nav vairojušies pietiekami aktīvi. Grāmatveži lauž galvas, kā un kādā veidā grāmatot mistiskus nodokļus, dalīt pa darba devēja un darba ņēmēja daļām un... kur tādu naudu ņemt, jo nauda no debesīm nekrīt un katrs euro ir jānopelna. Tātad jāpārskata cenas... un tas uz gada beigām - vāks! Internets informē, ka  papildus problēmas skars tos, pie kā darbinieks ir pirmais reģistrējies. Kurš gan tagad to atceras!  Te parādās žurnāls Bilance- kas pārbaida visus pagalam - tur ar melnu uz balta rakstīts- ka maksās par visiem un gan jau budžets reiz atmaksās atpakaļ. Grāmatveži šokā - vadība ģībonī. Vids un arī citi( jau maksas konsultanti) sarīko seminārus, iekasē smuku naudiņu un skaidro pēdējo versiju - visi atviegloti nopūšas - spēkā paliek pirmā versija!
       Un tad pēdējā fāze. Likuma grozījumus izlasa Kučinskis, un informē tautu, ka viņš ir citas valsts politikas piekritējs -budžeta šķirbas nedrīkst lāpīt no sociāliem maksājumiem, pietiek ar to, ka piežmiedz mikrouzņēmumus. Tas ar garantiju piesegs šķirbu budžetā. Valsts atkal šokā!  Pensionāriem vairs neviens nepārmet tikumīgu dzīves veidu, nodokļu konsultanti vāc materiālus jaunam semināram, tautieši čukstās, ka pirms 100 gudrie nebija sev paņēmuši 20 milionus nebija nekādas šķirbas, vismaz tāda nebija pieminēta. Varbūt šamie nokaunās in atdod to naudu, žēl tak tos mikro uzņēmumus. Un dīvaini, nabaga pensionāru liktenis nākotnē vairs nav apdraudēts, nu vismaz par to vairs neviens nerunā... A ja nu mikrouzņēmumi sazverejas un bankrotē jau pirmajā ceturksnī - kas tad parūpēsies par b.šķirbu?
        Kaut gan gads vēl nav beidzies....  :just_popcorn:

Atslēdzies Spārka

Re: Tāpat vien .... par budžetu
« Atbilde #1 : 2016. gada 16. decembris, 20:57:11 »
Olguc, es šai sāgai krāju materiālus. Ne nu tā, ka izklaides pēc. Spaidu kārtā nācās pasekot. Tikai, ja es ielikšu konspektu un pat ar visām atsaucēm, vai kāds noticēs? Mūsu firmai te darbiņš pie viena deputāta. Sarunās darba pārtraukumos -  ja? vai patiesi? Es jau te sekojis neesmu..

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #2 : 2016. gada 16. decembris, 21:06:08 »
es , paldies Dievam un savam slinkumam -tikai sametu kaudzē - tā apmēram 4 cm biezumā - visus šā mēneša materiālus papīra veidā un vismaz četru semināru materiālus no visādiem semināriem, ko paziņas atsūtīja. Cik saprotu- tas viss ir kaķim zem astes un nav lietošanai domāts. Bet uztraukums bija ne pa jokam. Cik zinu, nabaga valsts glābēji mikrouzņēmumi massveidā  prognozē pazust no uzņēmumu reģistru sarakstiem. Ai, šai valstī katra gada nobeigums tas ir TĀDS pārbaudījums uzņēmumu grāmatvežiem. Es vēl neapskaužu IT, kuri jau bija sākuši uz VSAOI izmaiņu pamata veikt grāmatvedības programmu pilnveidošanu. Kā es saku - slinkums glābs pasauli!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #3 : 2016. gada 17. decembris, 11:02:10 »
Vakar? Jau TV kaste stāstīja, ka kāda mēneša laikā pa 20 mikrouzņēmumi dienā ir likvidējušies uz neatgriešanos. Kopskaitā pāri 700. Kopumā vairāk nekā 3600 likvidējušies, tikai tie pārējie - mainot uzņēmējdarbības statusu.
Pats tuvākajā laikā esmu apņēmies atvaidzināt/uzlabot savas igauņu valodas zināšanas. Iemesls, es ceru, ir skaidrs.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2016. gada 18. decembris, 08:53:09 »
kādā igauņu forumā piereģistrējies, ātrāk ielauzīsies valodā.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #5 : 2016. gada 18. decembris, 11:19:30 »
Paldies, Bob, doma nemazzzz nav zemē metama.

Atslēdzies olgucis

« Atbilde #6 : 2016. gada 19. decembris, 11:23:42 »
Šodien savā pastkastītē ieraudzīju -
"Cienījamais "XXX" SIA īpašniek!
Katra uzņēmuma svarīgākais uzdevums ir rentabilitātes palielināšana, tādēļ piedāvājam Jums
apsvērt iespēju optimizēt biznesa nodokļu slogu, atverot uzņēmumu Igaunijā.Igaunijas būtiskākās priekšrocības:Igaunijā nesadalītās peļņas nodoklis ir 0%Visi priekšnoteikumi, lai nerezidenti veiktu uzņēmējdarbību.Banku kontu pārvaldīšana internetāPiedāvājam iegādāties darbojošos uzņēmumu (OÜ) tikai vienas dienas laikā! Ar cenām var iepazīties šeit*****
 Sazinieties ar mums Jums ērtā veidā, un pirmā konsultācija būs bez maksas! ..."
Kašmars, vai ne ?

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #7 : 2016. gada 19. decembris, 17:45:35 »
Šodien piebraucu ar auto pie vienas firmas noliktavas Purvciemā. Redzu, ka tur, kur vajag, garām netikšu, jo priekšā fūre stāv ar igauņu numuriem ... Skatos, stāv kādu gabaliņu nostāk divi šoferīšiem līdzīgi vīrieši, y ko sarunājas (netālu vēl viena fūre ar LV numuriem krāvās ārā). Domāju, vot, interesanti, kādā mēlē tur latvietis ar igauni tagad sarunājas? Nāku tuvāk, viens no šiem pagriežas un tīri latviski bez akcenta: "Tev garām jātiek?" Iekāpa savā ungauņu dzelzs zirgā, y pabrauca malā.
Vot, tādas laikmeta ainiņas.
Bet igauņi malači!

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #8 : 2016. gada 19. decembris, 17:51:36 »
Olguci, tur jau tā lieta, ka šobrīd galvenā lieta, kura ir jāizdara, bet tāāāāāāā'negribāāāāāās, ir tas, ka jāsalāgo šodienas ekonomikas spējas ar to, cik mums liela ir budžetu tērējošā komponente. Pareizāk sakot, - otrādi. Sabiedriskajam sektoram būtu jākļūst adekvāta lieluma un adekvātu tēriņu ar ekonomikas spējām to visu uzturēt. Nuuuu, bet no iesildītajām vietām un ierastās algas neviens neatteiksies, nav, ko cerēt.

Atslēdzies Broms

« Atbilde #9 : 2016. gada 19. decembris, 19:21:21 »
Šodien piebraucu ar auto pie vienas firmas noliktavas Purvciemā. Redzu, ka tur, kur vajag, garām netikšu, jo priekšā fūre stāv ar igauņu numuriem ... Skatos, stāv kādu gabaliņu nostāk divi šoferīšiem līdzīgi vīrieši, y ko sarunājas (netālu vēl viena fūre ar LV numuriem krāvās ārā). Domāju, vot, interesanti, kādā mēlē tur latvietis ar igauni tagad sarunājas? Nāku tuvāk, viens no šiem pagriežas un tīri latviski bez akcenta: "Tev garām jātiek?" Iekāpa savā ungauņu dzelzs zirgā, y pabrauca malā.
Vot, tādas laikmeta ainiņas.
Bet igauņi malači!

Ne vienmēr piekabei un automašīnai ir vienas valsts nummuri. Tb, vilcējs Latvijas firma pārvieto igauņu kravu.