Autors Tēma: Te kāds kustas?  (Lasīts 30275 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Te kāds kustas?
« Atbilde #30 : 2017. gada 17. marts, 22:09:40 »
Jaunais, ko es pamēģināšu, būs nūjošana. Pirmdien nopirku sev nūjas, ceru, ka šad tad piespiedīšu sevi izbraukt kkur ārpus pilsētas svaigā gaisā

vismaz ziņo par pirmo reizi! Ceru, ka tā būs rīt!
Man piem. šodien lietus netraucēja...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #31 : 2017. gada 17. marts, 22:11:59 »
Nē, rīt nebūs, rīt uz dzimeni jāiet
Svētdien arī nē, sapulce
Nakamsestdien koris
Nākamsvētdien dzimene

Tālāk nezinu  :bricks:

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #32 : 2017. gada 17. marts, 22:21:48 »
Kto hoģit v gosķi pa utram taram taram taramtamtam...

Nonūjot var paspēt. Tam vajag tikai stundu

Atslēdzies Minne

« Atbilde #33 : 2017. gada 17. marts, 22:27:55 »
It kā jā. Saprotu, bet tā dzimene man tāda - nu, stresainā būs, tā kā formāla mazliet, jo tie cilvēki man sveši. Un tad es stresoju jau kopš šodienas, tā ka par nūjošanu rīt nevar būt ne runas, jo man JĀGATAVOJAS rītvakaram :facepalm:

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #34 : 2017. gada 18. marts, 12:20:06 »
Man, NVG cilvēkam, kāds var paskaidrot to, kāda ir ideja tai nūjošanā apslēpta? Jau sen vēroju dažādu tantuku aktivitātes savā ciematā, bet vienīgais, ko saprotu noteikti, ir iespēja ļer, ļer, ļer - paļerkstēt katru rītu par dažādiem pensijas vecuma sieviešu jaunumiem. Vnk citu ideju nav, un rodas aizdomas, ka kārtējā tautai pasviestā bezjēdzīgā modes lieta, lai kko dara un ķecerīgas domas prātā aiz bezdarbības nenāk. Vot, nav man īsti izpratnes, ar ko parasta pastaiga par tādu nūjošanu slitāka ir?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2017. gada 18. marts, 12:29:54 »
Pastaiga nav sliktāka, bet ir citādāka :)

Bet vispār - atnāks Luīze un pastāstīs par nūjošanu ;)

Ja neko citu, tad atbalstu stāvākā kalnā raušoties, nūjas man vismaz sniedz  :rofl:

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #36 : 2017. gada 18. marts, 12:38:50 »
Zigrīd, un ko domā par distanču slēpošanu? Tas droši vien tavā skatījumā ir sports?

Kaut kādā mērā nūjošana, ja nūjo puslīdz pareizi, ir līdzīga slodze. Un nekaitīga.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #37 : 2017. gada 18. marts, 12:50:24 »
Esmu klāt. :)
Nūjošana ir par skriešanu daudz saudzīgāks veids, kā izkustēties, turklāt, pareizi nūjojot, tiek izvingrināta lielākā daļa ķermeņa muskuļu. Pats var regulēt tempu un intensitāti.
Alpos daudzi dodas kalnu pārgājienos (hiking), bet tā nav klasiskā nūjošana (nordic walking), ko daru es, kad slinkums skriet. Par kalnu pārgājieniem Bobis varētu vairāk pastāstīt.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #38 : 2017. gada 18. marts, 15:12:12 »
Nūjošanas priekšrocība salīdzinājumā ar pastaigu vienkāršo un skriešanu, manuprāt, ir
plecu joslas izkustināšana. Pārsvarā jau visiem ir saspringta. Un grūtības pakāpi, tempu
vai slodzi jau pats var regulēt.
Bet Zigfrīda pieminētā komunikācija svaigā gaisā kustoties
ir vēl viens plus - tā sakot patīkamais un lietderīgais. :)

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #39 : 2017. gada 18. marts, 15:28:51 »
Paldies par atbildēm. Sapratu, ka milzu atšķirības nav, vienkārši soļo vai soļo ar nūjām.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2017. gada 18. marts, 15:45:47 »
Izskatās, ka nesaprati gan... :)
Varbūt vienreiz izmēģini, tad sajutīsi atšķirību no vienkārši iešanas. :)

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #41 : 2017. gada 18. marts, 16:15:13 »
Vo, vo, nesaprati gan :)
Vajag pamēģināt un tad varēsi spriest. Un pamēģināt ne vienkārši tāpat, bet aiziet pie trenera, lai iemāca, kā kustēties.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #42 : 2017. gada 18. marts, 17:45:34 »
Zigi, ar distanču slēpēm slēpot esi jebkad mēģinājis? Nūjas lietoji? Un tagad iedomājies, kā būtu paslēpot BEZ nūjām. :)

Tieši tāpat ar vienkāršu staigāšanu un nūjošanu. :)

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #43 : 2017. gada 18. marts, 18:18:37 »
Pakustēju (skrēju) 10 km Valteri-Nemo. Pūpoli līdz pūpolsvētdienai būs jau pārziedējuši.

[attachment deleted by admin]

[attachment deleted by admin]
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #44 : 2017. gada 18. marts, 20:21:45 »
Nu, nu... Nūjošana pareizā sportiskā izpildījumā ir kkas līdzīgs distanču slēpošanai un ir visnotaļ energoietilpīga nodarbe. Tas, ko demonstrē tantuki (arī manā ieliņā kādas 2-3 tādas pa vakariem "nūjo" pļāpādamas), ir pastaiga, staipot līdzi nūjas. Ar nūjošanu kā tādu tam sakara maz, bet tomēr tak tantukiem kāda aktivitāte un prieciņš, kas ir visnotaļ atbalstāma lieta  :)