Autors Tēma: Te kāds kustas?  (Lasīts 30322 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies JohnU

Atb: Te kāds kustas?
« Atbilde #105 : 2021. gada 17. septembris, 16:31:43 »
nekad nav par vēlu sākt, galvenais ir darīt visu ar galvu. Jūs varat sākt ar pastaigām, jogu vai vieglu aerobiku, neviens neliek hanteles nest vai darīt trikus ekstremālā parkā

Atslēdzies JohnU

« Atbilde #106 : 2021. gada 17. septembris, 17:11:02 »
Piemēram, man ļoti patīk ekstrēmi sporta veidi. Skatīties visu veidu trikus ar skrejriteņiem un skrituļdēļiem ir mīļākā lieta. Bet mans maksimums ir braukt ar velosipēdu ar draugiem un apspriest puišus, kuriem ir spēks un enerģija aktīvam sportam)

Atslēdzies sanda

« Atbilde #107 : 2021. gada 22. novembris, 17:27:25 »
gruzīniem ir ceļu sargi, pēc ūdens ceļgalā pat nemēģinātu, gopaks ir vīriešu deja, sievietes skatuves variantā piekabinātas klātgreen - tā bija kareivju deja nometnēs
Polzuņec gan varētu gandrīz izdotiesThinking
Nozīmēju sev sākt vingrojumus vismaz pusšpagatam

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #108 : 2021. gada 22. novembris, 17:52:22 »
Oi, dievinu gruzīnu dejas. Atceros kopš bērnibas, pilnīgi fascinēta pielipu pie TV, ja kaut ko tādu redzēju.
Šādus vingrinājumus es sev, protams, neiesaku, tur vilciens aizgājis. Bet cerība vēl ir apgūt sieviešu partiju. Tas man arī vienmēr licies fascinējoši, kā viņas slīd garos tērpos, pilnīgi mistiskas, ne šīs zemes būtnes. Tad nu gara acīm redzu, kā es slīdu, zemei gandrīz nepieskaroties, ar neatkārtojamu grāciju..

Atslēdzies Trix

« Atbilde #109 : 2021. gada 22. novembris, 17:57:35 »
Oi, dievinu gruzīnu dejas.
Nekā personiska... Bet nevaru atbrīvoties no asociācijas ar kalnu kazu (āžu) riesta dejām...  :blushing: 
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #110 : 2021. gada 22. novembris, 20:58:15 »
pēc nāves kā spoks varēsi slīdēt. Bez jebkādas piepūles

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #111 : 2021. gada 22. novembris, 21:03:42 »
Nekā personiska... Bet nevaru atbrīvoties no asociācijas ar kalnu kazu (āžu) riesta dejām...  :blushing:

Jūs neko nesaprotat!  :taunt:

Atslēdzies sanda

« Atbilde #112 : 2021. gada 22. novembris, 21:49:27 »
Lūdzu paskaidro vai ieliec  video ar kalnu kazu riesta dejām, cik man zināms, riesta dejas raksturīgas putniem, nevis atgremotājiem, asociācija mani mulsinaThinking

Atslēdzies sanda

« Atbilde #113 : 2021. gada 22. novembris, 21:51:47 »
pēc nāves kā spoks varēsi slīdēt. Bez jebkādas piepūles
Domā viegli graciozi slīdēt, kamēr apkārt šitā dancosmej

Atslēdzies Trix

« Atbilde #114 : 2021. gada 22. novembris, 22:22:35 »
Lūdzu paskaidro vai ieliec  video ar kalnu kazu riesta dejām, cik man zināms, riesta dejas raksturīgas putniem, nevis atgremotājiem, asociācija mani mulsinaThinking

Lēkā, kājas uz visām pusēm spārdīdami, kā kazlēni pavasara pirmajā zālītē. Un ir āži, kas, kad nesas viens ar otru badīties, kazas dalīdami, lec uz visām četrām stāvus gaisā, lai pretinieku iebiedētu, tos ātrumā neatradu.

Bet nu es taču teicu, ka tas nav apvainojums, bet tikai manas asociācijas.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies sanda

« Atbilde #115 : 2021. gada 22. novembris, 22:53:23 »
Trix -tas nav ne riests, ne riesta rituāls, ārpus riesta lēkā daudzi, kazlēni, jēri, pat cūkas, ja dabū izskrieties, jauno tēviņu cīņas arī nav riests, bet lai nu paliek- šis nav biologu forums.

« Atbilde #116 : 2021. gada 22. novembris, 23:31:18 »
Interesanti, kas tie gruzīniem tādi par baleta zābakiem un kādos apavos šie pirmsākumos pirms cik tur gadsimtiem dejoja.
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies sanda

« Atbilde #117 : 2021. gada 23. novembris, 21:16:43 »
Bobim un Nīkei iekopēju no   https://www.la.lv/temperaments-uz-pirkstgaliem%E2%80%A9

“Gruzīnu tautas dejas var dejot gan solo, gan pāros, gan lielākā grupā. Sievietes loma tradicionāli gruzīnu tautas dejā radikāli atšķiras no vīrieša uzdevuma – sieviešu deja ir gracioza, mierīga, katrai emocijai atbilst sava kustība, viss notiek sīkos solīšos ...viņas nevis dejo, bet slīd. ... gruzīnu vīru tautas dejai raksturīga unikāla tehnika – tā ir vienīgā tautas deja pasaulē, ko dejo uz pirkstgaliem, protams, bez baletam raksturīgām puantēm. Asi pagriezieni, lēcieni – te var baudīt Kaukāzam raksturīgo vīru ugunīgo temperamentu. Vīrieši – karotāji, lielībnieki, karstgalvji – sacenšas un izrādās veiklībā...”

Polzunec ir Ukrainas skatuves it kā joku deja. Man patīk Ukraina un Kijeva, kaut arī tur nošāva Krievijas premjeru Stolipinu, to pašu, kura dēļ manu vectēvu boļševiki iesēdināja cietumā.
Dzīvē esmu izpildījusi Polzunec fragmentu no video 5.57-6,16, Andropova pretalkohola kampaņas laikā, kad muku pa pļavu no partijas sekretāra, padotie bija iedzēruši.Cat smiley

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #118 : 2021. gada 23. novembris, 22:09:58 »
Paldies, protams :?:
neapmeklēšu

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #119 : 2021. gada 23. novembris, 22:23:01 »
Es gan labprāt apmeklētu gruzīnu tautas deju koncertu, ja tāds būtu. Gruzīnu daudzbalsīgo dziedājumu arī klausītos, ļoti patīk..  :)