Autors Tēma: Atbildīgs tests  (Lasīts 2192 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies dille

Atbildīgs tests
« : 2016. gada 19. decembris, 11:57:11 »
Pēkšņi aizdomājos  -

ko jūs uzskatāt par pusmūžu? Kādu ciparu aptuveni ?

Pēc bībeles - cilvēka mūžs - 70 gadu, ja kāds ļoti stiprs - 80.

Nūu, 35 gadi man šķiet pavēlāka jaunība, 40 man arī nešķiet pusmūžs.
Pusmūžs šķiet no kādiem 50, kaut ar aizvilkt līdz 100 lielākai daļai šaubīgi.

Un no cik gadiem - vecums?

Atslēdzies ragana

Re: Atbildīgs tests
« Atbilde #1 : 2016. gada 19. decembris, 12:40:05 »
Vecums oficiāli no 80? Kaut kur lasīju.
Pusmūžs, ja rēķina matemātiski, sanāk ap 40.

Atslēdzies dip

« Atbilde #2 : 2016. gada 19. decembris, 12:45:04 »
Jo vairāk man gadu paliek, jo vecuma robeža attālinās. Kaut kur lasīju - es nebaidos novecot, es baidos palikt vecs.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #3 : 2016. gada 19. decembris, 22:28:53 »
Kur ir Bībelē teikts, ka cilvēka mūžs 70 gadu?
Bet jāpiekrīt, ka pusmūžs apmēram starp 40-50 gadu vecumam. Drausmīgi ātri tā dzīve paskrien.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #4 : 2016. gada 19. decembris, 22:34:48 »
"Pēc Bībeles" - tāds nekonkrēts jēdziens. Kaut kad iesāku palasīties Veco derību [ja nekļūdos], un tur až lappusēm bija pārskaitījums, kurš cik dzīvojis un ko dzemdinājis. Tur ļautiņi "dzīvoja 700 gadus" un vēl pie 600 ražoja atvases uz nebēdu. Tad jau mūsu 70 tāds pamatskolas vecums vien ir.
Tagad nemeklēšu citātus, kaut kur ierakta grāmata, bet atceros toč.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #5 : 2016. gada 19. decembris, 22:42:02 »
Nuja, un Anna, ja nemaldos, 70 gados dzemdināja Jāni Kristītāju.

Atslēdzies reno

« Atbilde #6 : 2016. gada 19. decembris, 22:42:23 »
pēc Bībeles tieši tā ir -70. Viss pārējais liela dāvana

Atslēdzies daddy

« Atbilde #7 : 2016. gada 20. decembris, 13:52:28 »
pēc Bībeles tieši tā ir -70. Viss pārējais liela dāvana

atsauces lūdzu, citādi šķiet, ka jaucat bībeli ar latviešu tautas pasakām, kur cilvēka mūžam (30 gadi) tika pielikti zirga, suņa un mērkaķa gadi...  :) 
http://www.pasakas.net/pasakas/latviesu-pasakas/latviesu_tautas_pasakas/d/dievs-nospriez-muza-garumu/

Atslēdzies dille

« Atbilde #8 : 2016. gada 20. decembris, 14:07:57 »
Tie ir Psalmi.
90. Psalms

Par cilvēka nīcību

Mozus, Dieva vīra, lūgšana.

Kungs, Tu mums esi bijis par patvērumu uz radu radiem. Pirms kalni radušies, pirms zeme un pasaule radīta, Tu esi no mūžības uz mūžību, ak, Dievs!
Tu cilvēkus atkal dari par pīšļiem un saki: "Griezieties atkal atpakaļ, jūs cilvēku bērni!"
Jo tūkstoš gadi Tavā priekšā ir kā vakardiena, kad tā pagājusi, kā vienas nakts sardze.
Tu tos aizrauj kā plūdos, tie ir kā rīta miegs, tie ir kā zāle, kas agrumā ir augšanas spēka pilna,
kas rītā atzeļ un zied, vakarā vīst un kalst.
...
Mūsu dzīvības laiks ir septiņdesmit gadi un, ja kāds ļoti stiprs, astoņdesmit gadi, un mūža ieguvums ir grūtums un bēdas. Tas paiet ātri, un mēs aizlidojam kā ar spārniem.
Bet kas gan izprot Tavu dusmu spēku, un kas saredz Tavas bardzības niknumu, Tevi bīdamies?
Māci mums mūsu dienas tā skaitīt, ka mēs gudru sirdi dabūjam!

P.S. Mans jautājums gan bija, kādu vecumu jūs katrs personīgi uzskatāt par pusmūžu.
Vai 40 gadnieku(-ci) raksturojot, sakāt - nu , tas pusmūža vecuma cilvēks:)   

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #9 : 2016. gada 20. decembris, 14:21:44 »
P.S. Mans jautājums gan bija, kādu vecumu jūs katrs personīgi uzskatāt par pusmūžu.
Vai 40 gadnieku(-ci) raksturojot, sakāt - nu , tas pusmūža vecuma cilvēks:)   
Nu nē taču. Kāds tur pusmūžs 35-40 gados, kad vēl jauni/sprauni un bērnus pasaulē laiž?! "Pusmūža" saku par 60+, kaut gan aritmētiski tā, protams, nesanāk.
Bet ir vēl tāda lieta, ka, jo pats vecāks kļūsti, jo tālāk aizvirzās tā pusmūža robeža :D
A vecums... Nezinu, man šķiet, tā ir tāda vairāk morāliska kategorija - kad jūties garā vecs. Pirms kādiem gadiem internetā izlasīju sēru vēsti, ka zirdzenieku pasaulē zināma ilggadēja jātniece, trenere mirusi 102 gadu vecumā pēc kritiena no zirga(!).  Viņa droši vien tā arī nebija paspējusi vēl veca kļūt  :)
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 20. decembris, 14:29:01 no kvadra »

Atslēdzies Minne

« Atbilde #10 : 2016. gada 30. decembris, 00:25:48 »
 Pusmūžs manās sajūtās ir ap 60, vecums ap 80. A posļe 40 žizņ toļko načinajetsa

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #11 : 2016. gada 30. decembris, 00:49:26 »
es par šo esmu bieži domajusi,kad tad ir pusmūžs...
un sev piemērījusi..vai jau esmu vai neesmu pusmūžā  :) un vislaik kkā atlieku..tjipa vēl drusku, un tad jau būšu :)

bet ar to bībeles lietu jūs man tagad galvu sajaucāt..pārbaudīt neiešu..toč nav laika... bet galva sajaukta...
« Pēdējās izmaiņas: 2016. gada 30. decembris, 00:56:23 no mellene88 »
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #12 : 2016. gada 30. decembris, 08:55:32 »
Man patīk matemātika - precīza un prognozējama lieta.  :happy:

Atslēdzies daddy

« Atbilde #13 : 2016. gada 30. decembris, 09:35:01 »
Man patīk matemātika - precīza un prognozējama lieta.  :happy:

Man arī pēc sajūtām pusmūžs varētu būt 60+. Vo, tad jau Tu sapratīsi manu domu... līdz šim par "pusmūžu" runājam tādā nogriežņu izpratnē dzīves ilgums  80 gadi, puse tātad 40.

Bet varbūt jārunā par mūžu kā integrāli, t.i. kā cilvēks iespaido pasauli, zināmu darbu summu?
un tad viss nostājas savās vietās - pirmos 20 gadus cilvēks tikai ēd, kakā un attīstās, gatavojas lielām lietām - radītais labums - 0+ :) Vēlāk jau paliek labāk, ap 40 ir labuma maksimums un tad atkal sāk iet uz leju... pēc 75 jau cilvēciņš jāsāk pieskatīt, līdzīgi kā ar 15 gadīgu, pat niķi līdzīgi... :)   

Atslēdzies dille

« Atbilde #14 : 2016. gada 30. decembris, 09:38:37 »
Mellene
bet ar to bībeles lietu jūs man tagad galvu sajaucāt..pārbaudīt neiešu..toč nav laika... bet galva sajaukta...

Mellene, es taču uzrakstīju precīzu citātu, kur tas ir  :)