Autors Tēma: Latvijas 100-gades svinības  (Lasīts 1691 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies reno

Latvijas 100-gades svinības
« : 2016. gada 23. decembris, 00:44:49 »
Šodien Kultūras Dienā liela intervija ar Lūsēnu, kurā viņš paziņo, ka boikotēs  60 milj vērtās 100gades svinības, bet aicinās bez maksas koncertēt tālajos nostūros. Vēl tur vairākas interesantas vietas -par smalko flīģeli Valmierā, ko nevar iedabūt zālē,par to ka klavieres valsts koncerzālēs jāīrē par lielu naudu utt.

Es jau te iebrēcos par 1,5 milj vērtajiem " senlatviešu " tērpiem dejotājiem, kuriem nauda pie tam tajos 60 milj. neesot paredzēta. Vai jums liekas normāli, ka mēs vispār kaut ko svinam, pie tam tik pompozi?
 Tas viss tika plānots jau 2-3 gadus, rīkoti un uzvarēti konkursi. Kur mūsu gaišā inteliģence -latvju māte Zālīte, citas nesamierināmās cīnītājas un dižie patrioti? Klusi piedalījās  un dalīja naudu?

Neieskaitiet tik mani vienā komandā ar Zigi . Bet dusmas lielas.

Atslēdzies Bobs

Re: Latvijas 100-gades svinības
« Atbilde #1 : 2016. gada 23. decembris, 07:50:42 »
viss maksā naudu. Priecājies, ka Olimpiādi Latvijā nerīko

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #2 : 2016. gada 23. decembris, 07:59:33 »
Svētki arī ir jāsvin atbilstoši līdzekļiem. Lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju taču savas dzimšanas dienas nesvin, piemēram, Rundāles pilī, jo nevar to atļauties. Man jau liekas, ka pat valsts simtgadi, ja reiz valsts kopējā materiālā situācija nav tik spoža, arī vajadzētu svinēt ar mazāk budžetu. Ne viss ir nopērkams par naudu. Un tikai ar naudu degradējot šo pasāku, tas var izrādīties ļoti lēts, kaut izmaksājis milzu naudu.... Ļoti patīk Lūsēna iniciatīva. Ceru, ka tai būs arī vismaz vēl kāds sekotājs.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #3 : 2016. gada 23. decembris, 08:01:57 »
Matemātiski nepiekrītu, ka tas datums iznāk "valsts simtgade".

Atslēdzies tex

« Atbilde #4 : 2016. gada 23. decembris, 09:36:06 »
1) "valsts un eiropas $" dalītājiem situācija ir spoža. Tas, ka lielai daļai indivīdu šķiet citādi, viņiem nerūp.
2) tiem, kam iedalīs, kļūs vēl spožāka...
3) 60mio ir par daudz. Bibliotēkas projekts sākotnēji bija cik, 80? Tātad par to $ vajadzētu ļoooti krutai koncertzālei sanākt, piemēram...

Tas viss tikai vēl vairāk pūtīs burbuli2. Cerams, ka krīze2 nāks drīz :P
ekonomika cikliska dēļ tādiem id*otiem...

Dejotāju tērpiem, cik gabaliem , tad tos 1,5 mio vajag? ja 150K dejotāju, tad vēl varētu saprast, bet gan jau ka to dejotāju ir tikai kādi 5-10K?

IMO, lieka izšķērdība, daudz ko varēti izdarīt par mazāk $, ja patiešām gribētu.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #5 : 2016. gada 23. decembris, 09:49:22 »
Es pieļauju, ka ir kādi provizoriski aprēķini šīm izmaksām pamatā. Pie kam neesmu drošs, ka summu žurnālisti nav izzīduši no pirksta un veikuši savus personiskos aprēķinus kā tas bija gadījumā ar Dienvidu tilta kompleksa kopējo tāmi, izdalot to ar Daugavas platumu šķērsojuma vietā un piekāšot pārējo mezglu garumu. Provizoriskos aprēķinus veidojot nepierēķina kreisos maksājumus. Vismaz ne tie ierēdņi, kas to dara. Jo viņiem no tā visa labums 0%. Ja gribiet zināt, cik maksā autentiskam identisks senlaicīgais tērps - to iespējams noskaidrot. Tie noteikti nav 150 eur. Un piedevām vēl atrast kādu, kas sašūs 1000 šādus tērpus - tas ir nopietni.. Jautājums - vai vajag tik izvērstas svinības - protams, var aiziet nodiet vecajos lindrakos, kas šūti vēl 1982. gadā un balta blūze (krekls) jau katram atradīsies. Var uzšaut gaisā pāris kastes centrāltirgū pirktas pirotehnikas un pārējo naudu sadalīt bomžu patversmēm un pansionātiem.
Par Lūsēnu un viņa attieksmi esmu vienaldzīgs, man šķiet, ka viņam pašam arī īsti pilns rublis nav pēc laulības izjukšanas.
Piebildīšu, ka es akli neaizstāvu kaut kādas mistiskas summas, bet gribu pateikt, ka lai formulētu viedokli, ir nepieciešama pietiekami izsmeļoša informācija, nevis virsraksts tenku portālā.

Atslēdzies tex

« Atbilde #6 : 2016. gada 23. decembris, 11:39:10 »
Ja gribiet zināt, cik maksā autentiskam identisks senlaicīgais tērps - to iespējams noskaidrot. Tie noteikti nav 150 eur. Un piedevām vēl atrast kādu, kas sašūs 1000 šādus tērpus - tas ir nopietni..
Katrs varētu sašūt 1 tērpu, interesantāk būtu, ja tiešām grib autentiskus, ar rokām darinātus utt.
Diez vai ir vajadzīgs detalizēti autentiskam identisks, jo tuvplānā tajā barā tāpat neredzēs niansēs izšuvumus (un vai tie izšūti ar rokām vai vnk uzdrukāti). Priekš TV tuvplāniem identiskus uzšūt kkādam 1-2 kolektīviem, t.i. pārdesmit clv, un miers.
Pārējam baram kko pēc krāsām un cakainības līdzīgu no attāluma. Lai dejo neautentiskos. Kā nekā, materiāli arī kopš tiem "autentiskajiem" laikiem (kuri tieši tie būtu -100g vai tālāk?) ir krieni progresējuši (termoveļas utt).

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #7 : 2016. gada 23. decembris, 12:31:01 »
Nav man info, cik kas varētu maksāt, bet , ja tautas lielākā daļa nedzīvo krāšņi un koši, tad nevajadzētu ar nodokļu maksātāju naudu šķaidīties.
Galvenais tomēr - lai VISIEM būtu patiesa svētku sajūta.Man aizdomas, ka tā tas šoreiz nebūs.Man arī ir gan skumji, gan dusmas, par to, ka TIK DAUDZ notiek un turpinās būšanas, kas Latviju pamazām iznīcina.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2016. gada 23. decembris, 15:05:45 »
Te ir tērpu bildītes un plašāks izklāsts. Kāds tur autentiskums, vienkārša stilizācija no poliestera auduma. Protams, ka neaudīs jau vilnu un linu, bet jautājums, vai vispār tādu lieluzvedumu vajag ar speciāliem tērpiem, lai to visu uzvestu pāris reižu un visi tie rakstu-raksti saskatāmi tikai ar droniem
http://news.lv/Latvijas_Avize/2016/12/13/pliki-uz-stadionu-jau-nenaks/rate-positive

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #9 : 2016. gada 23. decembris, 18:32:00 »
A vot ko tur autore sākumā par zigfridu uzrakstījusi? A?
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #10 : 2016. gada 23. decembris, 18:46:12 »
Un piedevām visi lielie pasākumi kā Dziesmu svētki, Baltica utt. utjpr. būs sabāzti visi vienā gadā.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #11 : 2016. gada 23. decembris, 22:53:27 »
Nav man info, cik kas varētu maksāt, bet , ja tautas lielākā daļa nedzīvo krāšņi un koši, tad nevajadzētu ar nodokļu maksātāju naudu šķaidīties.
Galvenais tomēr - lai VISIEM būtu patiesa svētku sajūta.Man aizdomas, ka tā tas šoreiz nebūs.Man arī ir gan skumji, gan dusmas, par to, ka TIK DAUDZ notiek un turpinās būšanas, kas Latviju pamazām iznīcina.
Kā mani besī tukšas gaudas par sērdienīšu likteni ...