Autors Tēma: Kindle  (Lasīts 1790 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies lumbergs

Kindle
« : 2016. gada 27. decembris, 19:15:08 »
Biju par tādu dzirdējusi,laikam skaļi arī žagojusies,ka man tādu vajag,tad nu šogad uz svētkiem arī saņēmu. Bet tik vien māku,kā uzlādēt. Kuram ir tāds verķis?

Atslēdzies Bobs

Re: Kindle
« Atbilde #1 : 2016. gada 27. decembris, 19:17:48 »
Pirmoreiz dzirdu šādu nosaukumu, no kā secinu, ka laikam man tāda nav.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #2 : 2016. gada 27. decembris, 19:30:26 »
Elektroniskās grāmatas lasītājs,vai elektroniskais grāmatu lasītājs,apmēram tā.Tur var kaut ko ielādēt un lasīt,bet nezinu,ar ko sākt-varbūt internetu papriekš iedabūt,nu esmu absolūta blondīne šinī ziņā.

« Atbilde #3 : 2016. gada 27. decembris, 19:31:26 »
Man ir Kindle Paperwhite, šobrīd laikam jau skaitās stipri novecojis modelis, ar kuru var tikai lasīt. Jaunākie Kindle jau pilnīgi kā planšetes. Nepretendēju uz IT guru statusu, bet vienkāršākās lietās varētu palīdzēt. Amazonē es ar viņu neiepērkos, ņemu e-grāmatas, ko var dabūt par velti vai reizēm ko interesantu vai uz atlaidēm nopērku Latvijā. Es gan lasu angliski, līdz ar to bezmaksas pieejamo e-grāmatu klāsts ir plašāks, nekā tikai latviski dabūnamais. Haļavno krievu e-grāmatu arī laikam jābūt daudz, bet es par tām neinteresējos. Vispirms tev laikam vajag Calibre programmu, lai vari dabūt tās e-grāmatas no stacionārā datora uz Kindle e-lasītāju. Tik daudz, kā to programmu atrast Internetā un nokačāt mācēsi? Cerams, te uzradīsies kāds, kas ir labāks padomdevējs par mani, jo es tiešām neesmu ļoti tehniska persona.         
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #4 : 2016. gada 27. decembris, 19:31:57 »
Elektroniskās grāmatas lasītājs,vai elektroniskais grāmatu lasītājs,apmēram tā.Tur var kaut ko ielādēt un lasīt,bet nezinu,ar ko sākt-varbūt internetu papriekš iedabūt,nu esmu absolūta blondīne šinī ziņā.

šis lasa priekšā ar izteiksmi?

Atslēdzies Trix

« Atbilde #5 : 2016. gada 27. decembris, 19:33:50 »
www.kindle-dlya-chainikov... :D

Nezinu, man nav.

Ezhix bija elektrolasītājs un dažādus aparātus ietestējis, bet sen nav manīts, Cālī biežāk ganās.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #6 : 2016. gada 27. decembris, 19:43:48 »
Aha, es arī caur Kindle visu ko dabūju. Latviski gan arī parasti Kindlē nelasu, tik, cik kaut ko vel paspēju sagrābstīt no gramataselektroniski vai tepat www.las.am no klasikas.
Šo un to tai pašā amazon.com, kas bez maksas vai ļoti mazām naudiņām. Cik zinu no citiem, tad RU krājumi, i legāli, i pirātiski ir bezgala lieli.
Izmantoju Calibre - pat es saprotu, kas jādara, lai grāmatas iedabūtu Kindlē. Manējam gan ir kaut kas bik nogļukojis, un īsti nerādās jaunielādētās grāmatas.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #7 : 2016. gada 27. decembris, 19:44:13 »
Es arī šogad tiku pie amazon Kindle, lai gan man bija lietošanā iepriekšējā īpašnieka nodots Sony lasītājs.
Tā kā dāvanu noskatījis bija brālis un zinu, ka arī viņš lieto Kindle, bombardēju ar jautājumiem viņu.
Tad nu tā:
Vajag darīt kā prasa Kindle, kad tas pieslēgts pie datora (tas laikam vienīgais, kas norādīts līdznākušajā rokasgrāmatiņā - pieslēgt lādēties :D ), t.i. pirmkārt, izveidot kontu amazon. Un pamatā tas arī viss, ja grāmatas arī caur amazon iegādājas.
Bet, ja nāk caur kādām failu apmaiņas programmām, tad man tika ieteikts ieslēgt "Aeroplane mode", lai nebūtu interneta pieslēguma (labajā pusē augšā trīs punkti - izvēlnei (menu), kur ir opcija Settings. Brālis teica, ka varbūt viņam paranoja, bet viņš nejūtas drošs, ka amazon nečeko, kas atrodas uz lasītāja.

Grāmatas kopē caur datoru - Kindle būtu jāparādās, kā folderim, bet kopēt vajag uz Kindle>Documents.

Ja grāmatas nāk caur failu apmaiņas vietnēm, problēmas varot sagādāt formāts, kas Kindle ir pašam savs - mobi - un citus formātus tas nesaprot. Tam man uz datora uzinstalēta programma Calibre (https://calibre-ebook.com/download) - tur var konvertēt dažādus grāmatas formātus.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #8 : 2016. gada 27. decembris, 19:55:35 »
Apsveicu, Lumberg. Un dziļās skumjās raudu par savu kindle, kas aizgāja bojā. Kā viņš tur bija jāinstelē vai jāreģistrē, neko neatceros, bet es to varonīgi izdarīju. Vienīgais, ko varu teikt, rūpīgi lasīt instrukciju un vadīties pēc priekšrakstiem.
Jā, un atceros, ka bija visādi mobi jākonvertē, bet, ja atmiņa neviļ, no e-zvaigznes viss nāca viegli vai arī es tur kādus priekšdarbus biju veikusi. A no amazones man vispār visādas lubenes par brīvu nāca. Eh, skaužu bišķi tevi.

Atslēdzies lumbergs

« Atbilde #9 : 2016. gada 27. decembris, 21:32:46 »
Man ir kindle amazon.paņemšu līdzi uz mājām,tad jau gan jau. ceru,ka noderēs saites!