Autors Tēma: Siera pīrādziņi  (Lasīts 2280 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Pūka

Siera pīrādziņi
« : 2016. gada 28. decembris, 13:51:44 »
Ķimeņmaizītes un siera bulciņas krustojums. "tradicionālais speķa pīrādziņš gaļas neēdājiem".

Rauga pīrāgu mīkla.
Izveltnē, sagriež trīsstūros. Uz trīsstūra resnā gala liek piciņu sviesta, piciņu sarīvēta Krievzemes siera, ķimenes. Sarullē, apsmērē ar olu un apkaisa ar ķimenēm un drusku rupju sāli.

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies daddy

Re: Siera pīrādziņi
« Atbilde #1 : 2016. gada 28. decembris, 14:57:21 »
Super!!  :thumbsup:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #2 : 2016. gada 28. decembris, 15:49:50 »
Nu tik apetelīgi izskatās, ka pilnīgi siekalas saskrēja mutē. :)

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #3 : 2016. gada 28. decembris, 19:29:26 »
Pēdējā laika lielākais atklājums -  divkomponentu mīkla pīrādziņiem - milti un kausētais siers. Super.

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #4 : 2016. gada 28. decembris, 19:59:30 »
Pēdējā laika lielākais atklājums -  divkomponentu mīkla pīrādziņiem - milti un kausētais siers. Super.

Jā, ir tāda lieta. Vienkārši, ātri un garšīgi.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #5 : 2016. gada 28. decembris, 21:03:04 »
Man šiem patīk, ka siers izkūst iekšā un nesacepas brūns ārpusē.  Nupat atcerējos siera cepumus '- tur , šķiet , bija 3 komponentu mīkla - rīvēts siers, milti ...un...???

Atslēdzies Luīze

« Atbilde #6 : 2016. gada 28. decembris, 21:08:14 »
... sviests!!!

Atslēdzies diddly

« Atbilde #7 : 2016. gada 28. decembris, 21:18:57 »
Pūka! nupat apgāzi manu apņemšanos NEKO necept uz 31.12. :m:

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #8 : 2016. gada 28. decembris, 22:32:46 »
diddly -bet kāpēc vajadzīga tāda apņemšanās? :) Kad tad vēl, ja ne svētkos kaut ko garšīgu uzmargot...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #9 : 2016. gada 28. decembris, 23:17:46 »
Narcise-reto reizi negribējas svētkus padarīt par virtuves gūstu. Man parasti viss izdodas,bet pašai nav ne spēka,ne prieka vairs,pēc tam.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #10 : 2016. gada 29. decembris, 08:33:00 »
Jā, ir tāda lieta. Vienkārši, ātri un garšīgi.

tur baigi maz sanāk to pīrādziņu. Un kad iedomājas, ka, apēdot piecus mazus pīrādziņus, esi apēdis vismaz puspaciņu kausētā siera un vēl ar speķi, tad vispār jāiet svērties un kārties

Atslēdzies daddy

« Atbilde #11 : 2016. gada 29. decembris, 08:58:43 »
Pūka! nupat apgāzi manu apņemšanos NEKO necept uz 31.12. :m:

Tev gan vājš raksturs... ieraudzīji bildīti un pavilkies  :laugh:  labi, joks. 
...bet katrā jokā ir daļa patiesības. kāds tur "virtuves gūsts"?? tad jau slēpošana ir "kalnu gūsts" un makšķerēšana - "ūdeņu gūsts" utt :faint: :faint: man, piemēram, ēst gatavošana ir tīrā bauda un izklaide... :) 

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #12 : 2016. gada 29. decembris, 13:09:51 »
Narcise-reto reizi negribējas svētkus padarīt par virtuves gūstu. Man parasti viss izdodas,bet pašai nav ne spēka,ne prieka vairs,pēc tam.
Lai nepadarītu sevi par virtuves gūstekni, es visu neatstāju uz pēdējo dienu. Rīt jau pagatavosim gaļas, kā arī karpas galertus, vakarpusē arī cepeti, bet uz 31.dat.atstāsim rosolu, pīrādziņus uc sīkumus. Turklāt noteikti ņemšu savu vīrieti palīgā.

Atslēdzies Raimonds1

« Atbilde #13 : 2016. gada 30. decembris, 18:09:40 »
Samazināju šai divkomponentu mīklai pīrādziņiem - milti un kausētais siers, to sieru par trešdaļu. Mīkla paliek drupenāka ( varbūt auzu milti kaut ko ietekmēja), bet tāpat viss sanāca. 10 lielās karotes ar kaudzi auzu miltu un 1 un 1/3 trauciņa kausētais siers. Sanāca pilna plāte.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #14 : 2016. gada 30. decembris, 20:52:00 »
Pirmie izdevušies pīrāgi manā praksē. Labi, pirmais mēģinājums tiešām bija pāris desmit gadus atpakaļ un neveiksmīgs ... toreiz tā bija rauga mīkla.

Šoreiz pēc foruma receptes - 2 klasiskie Dzintari (180 g katrs) un 9 ēdamkarotes miltu. Nepilna stunda ledusskapī. Pildījumā šķiņķis ... necepts. Gandrīz 30 pīrādziņi. Garšīgi gan ar sezama sēklām, gan ar ķimenēm. Atdzisuši pat labāki kā silti. Cepu pēc norādēm 7 minūtes 200 grādos.

Man mazliet žēl, ka izdevās .... baidos, ka būs vēlme atkārtot ...