Autors Tēma: Ķilavmaizes uz balt- vai rupjmaizes?  (Lasīts 9071 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies diddly

Re: Ķilavmaizes uz balt- vai rupjmaizes?
« Atbilde #15 : 2017. gada 04. janvāris, 10:10:30 »
 ķilavas uz rupjmaizes,un ar sviestu. Man ir topā Limbažu plaucētā Alberta maize,ne par sausu,ne mitru,garoza ēdama,lēta nav.
vēl ar šo rupjmaizi ēdu-biezpiens virsū,tad marinētas siļķes šķēlītes un skābais krējums pa virsu.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #16 : 2017. gada 04. janvāris, 10:18:41 »
Tātad atskaite - ķilavmaizes vēderā. :D
Eksperimentālos nolūkos abējādas. :D Secinājums - rupjmaize labāka, lai gan pārsvarā kā produktu paliktni lietoju baltmaizi.
Par sviestu un olām nav diskusijas - obligāts atribūts.

Rīta bodes ieskrējienā pavilka uz ķilavmaizēm, ieviesu sievas buču [vīra, savukārt, man par niknu] - vēl ķidāt tās sīkās penksterītes [(c) dille] man iedvesmas nav.
Bilžu nebūs, jo maižu pašreizējais statuss neatbilst fotogēniskuma kritērijiem. :D

Lāči nebūt nav ideāli. Saldums man netraucē, BET lielais kukulis šķiet neizcepts, mitrs, mazajam savukārt traka mella garoza apkārt, kura jāgriež nost...
Pilnīgi piekrītu.
Bija man viena iecienītā rupjmaize, bet kādu laiku neesmu manījusi, līdz ar to aizmirsies, kas tas bija. Kaut kas violets.
Floras plaucētā rudzu IMHO ir normāla, pēdējā trāpījās Kuldīgas garšīgā - arī laba. Bik traucē tā graudu medīšana starp zobiem, bet pēc garšas normāla.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies reno

« Atbilde #17 : 2017. gada 04. janvāris, 10:24:22 »
Tas jau līdzinās stāstiem no "Kāpēc itāļiem patīk runāt par ēdienu"-katram ciemam sava, īstā recepte

Man labāk garšo uz baltmaizes -nenomāc skaistās olas un ķilavas garšas.
 Oi, vēl skaistāk -"nenomāc olas un ķilavas garšu saspēli"!! :rofl:

Bet uz rupjmaizes arī ir labi, tad var ņemt arī Borodinas, ja atrodas, un stipri ietaisītas ķilavas

Ar rupjmaizēm slikti, tādēļ pēdējā laikā, tiesa, ar mainīgām sekmēm, cepu pati

« Atbilde #18 : 2017. gada 04. janvāris, 10:31:28 »
Par ķilavām komentāru nebūs - tās un marinētas siļķes nekad neesmu ēdusi un laikam jau vairs neiemācīšos ēst, bet par šnabi man ir dziļa sāpe, ka savulaik, tusējot ar krievvalodīgajiem, nepiefiksēju, kādas markas šnabi viņi lietāja. Bik paturēts saldētavā, gāja lejā kā zemeņoga. Tādu baudījumu (vārda tiešākajā nozīmē) no šnabja dzeršanas pēc tam vairs nekad neesmu izjutusi. LB tas noteikti nebija  :veee:     
Turn that sh*t up louder, make it all go faster!

Atslēdzies daddy

« Atbilde #19 : 2017. gada 04. janvāris, 10:51:09 »
Rīta bodes ieskrējienā pavilka uz ķilavmaizēm, ieviesu sievas buču [vīra, savukārt, man par niknu] - vēl ķidāt tās sīkās penksterītes [(c) dille] man iedvesmas nav.

TEORĒTISKI, ķilavas varētu arī neķidāt, jo gan miesa, gan iekšas, gan iekšu iekšas - viss kopā ir bundžiņā sālījies, fermentējies un radījis to neatkārtojamo garšu. :)  galva un asaka ir pacietas (kā jau termiski neapstrādātai zivij), tāpēc tās ir jādabū nost/ārā.

Es ņemu asu nazi, lieku ķilavu uz ķilavu dēlīša (speciāli šim nolūkam izdalīts dēlītis, ar vieglu aromātu, nekam citam neder) un pieturot aiz galvas - šņik, šņik filejas nost.
Bundžiņu ģimenes brokastīm satīrīt prasa 15 minūtes :) 

bučām manuprāt pietrūkst dažu garšas nianšu, bet ir daudz vienkāršāk, tās dodam ciemiņiem, tie jau visu noēd... :D :D

Atslēdzies diddly

« Atbilde #20 : 2017. gada 04. janvāris, 11:17:53 »
 man patīk Rīgas Ķilavas vīnā. Tīru,vispirms nogriež vēdera daļu,tad izplacina,un smuki izņem asaku,paliek plakana atvērta ķilava,kurai vēl,filigrani izpreparē filejas,bez ādas.
 viens šņabis,kuru gan laizīdamies dzēru,bija Finlandia Vanilla,no saldētavas. tikai laikam ar ķilavām neies kopā...

Atslēdzies dille

« Atbilde #21 : 2017. gada 04. janvāris, 11:22:21 »
- vēl ķidāt tās sīkās penksterītes [(c) dille] man iedvesmas nav.
:rofl:

Ķilavas - tikai uz rupjmaizes.
Tas cilindrveida Rimi kukulītis ir garšīgs, sātīgs, bet tur vēl kaut kāds nevajadzīgs treknums ir klāt.
Kur diez godīgu sastāvu var redzēt?

Laikam no maizēm - man vislabāk Ķelmēnu.
Vēl Kalnciema tirdziņā - pašceptā rupjmaize no Latgales - ne par slapju, ne par sausu - ideāli. Vēl uz kļavu lapām cepta.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 04. janvāris, 11:29:37 no dille »

Atslēdzies daddy

« Atbilde #22 : 2017. gada 04. janvāris, 11:24:56 »
man patīk Rīgas Ķilavas vīnā. Tīru,vispirms nogriež vēdera daļu,tad izplacina,un smuki izņem asaku,paliek plakana atvērta ķilava,kurai vēl,filigrani izpreparē filejas,bez ādas.

UJ, šitik smalki ņemoties jau sanāk anšovi... 2eur par mazo bundžiņu... ikru cenā :D

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #23 : 2017. gada 04. janvāris, 11:28:47 »
Viss gan jau apgūts :D , bet viedokļu dažādībai pievienošu arī savējo - baltmaizi un ķilavas nav bijusi doma apvienot, lai gan ir stāstīts, ka vectēvs labprāt kombinējis siļķi ar biezpiena plātsmaizi, taču man ļoti labi iet iekšā ķilavas uz saldskābmaizes, pat labāk kā uz rupjmaizes.
Save
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #24 : 2017. gada 04. janvāris, 11:29:26 »
kāpēc neviens vēl nav izdomājis 2 vienā - ķilavu šņabi ? :)

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #25 : 2017. gada 04. janvāris, 11:31:25 »

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #26 : 2017. gada 04. janvāris, 13:06:32 »
Izlasīju tikai jautājumu, diskusiju nelasīju, atbildu - tradicionāli visi liek tikai uz baltmaizes. Vislielākie strīdi parasti ir par to, ko liek virsū un ko apakšā. Es lieku ķīlavu uz olas, citi otrādi.
Jebkurā tusiņā tas nemainīgi t ir topā ēdiens pat vissmalkākajiem viesiem un jauniešiem, kuriem tas parasti ir kas jauns.

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #27 : 2017. gada 04. janvāris, 13:15:03 »
Offt. Svifts:   [..] Ir  vispār  zināma patiesība,  ka pirmatnējais veids, kā atvērt olu pirms ēšanas, ir – atsist vaļā tās apaļo galu; taču mūsu pašreizējās Majestātes vectēvs, vēl zēns būdams, reiz atvēra olu pēc šī vecā paraduma un iegrieza sev pirkstā. Viņa tēvs, toreizējais ķeizars, tūdaļ izdeva ediktu, kurā piedraudot  ar  smagiem  sodiem pavēlēja visiem saviem pavalstniekiem, ka olas atveramas tikai slaidajā galā. Tautas pretestība šim likumam bija tik spēcīga, ka vēsture mums stāsta par sešiem olu dumpjiem, kuros viens ķeizars pazaudēja dzīvību, bet otrs kroni. [..]

Atslēdzies mary

« Atbilde #28 : 2017. gada 04. janvāris, 13:19:14 »
Piekrītu Mangustam par ķilavām uz saldskābmaizes. Ja iedomājos ķilavmaizi, tad tikai tādu. Pērku un ķidājos reti, nav tā jaukākā nodarbe. Žēl, ka pareizās nav dabūjamas jau iztīrītas.

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 04. janvāris, 13:41:16 »
Izlasīju tikai jautājumu, diskusiju nelasīju, atbildu - tradicionāli visi liek tikai uz baltmaizes. Vislielākie strīdi parasti ir par to, ko liek virsū un ko apakšā. Es lieku ķīlavu uz olas, citi otrādi.
Jebkurā tusiņā tas nemainīgi t ir topā ēdiens pat vissmalkākajiem viesiem un jauniešiem, kuriem tas parasti ir kas jauns.

Nekad dzīvē neesmu redzējis ķilavu, servētu uz baltmaizes. Nav ne jausmas, kur ir tādas tradīcijas