Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19376 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broņa

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #105 : 2017. gada 10. janvāris, 20:26:02 »
... Cita, tad es saprotu, ka tavuprāt tuneļa galā gaisma pat redzama nav?

Labi, uzvedinošs jautājums ... īpaši - tiem, kuri pretendē uz Pasaules vai kādu to daļu iedzīvotāju dzīvesveida pazīšanu. Nu, daudz ceļo (? nez' vai tas īsti derētu, bet tomēr ...), ilgstoši uzturas kādās citās valstīs un ir labi iepazinuši vietējo situāciju no augšas līdz apakšai ...
Tātad, - vai ir uz šīs planētas tādas teritorijas, kurās nelabvēlīgās ģimenes mūsu izpratnē vispār nav ne pamanāmas, ne to klātbūtne - jūtama?
Un, ja ir, tad kas varētu būt tas faktors, kāpēc tur tā ir?

Jā, ir.

Alkoholiķi un narkomāni noteikti ir. Bet nav redzami. Bērni, līdzko tiek konstatēti nelabvēīgi apstākļi, tiek nogādāti drošībā.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #106 : 2017. gada 10. janvāris, 20:41:40 »
...Bērni, līdzko tiek konstatēti nelabvēīgi apstākļi, tiek nogādāti drošībā.
Baigi slidens temats ar to "drošībā nogādāšanu". Nedomāju, ka zemes, kur pilnā sparā plosās juvenālā justīcija un zeļ adopcijas bizness, būtu kāds paraugs, uz ko tiekties.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #107 : 2017. gada 10. janvāris, 22:09:12 »
es naiva.. betch neticu, ka kaads prjami njem beernus no labaam gjimeneem un atdod kam?... ... pilns mums labu gjimenju, kam beernu nevar buut... ... kaa tad....

Atslēdzies Broms

« Atbilde #108 : 2017. gada 11. janvāris, 08:42:33 »
es naiva.. betch neticu, ka kaads prjami njem beernus no labaam gjimeneem un atdod kam?... ... pilns mums labu gjimenju, kam beernu nevar buut... ... kaa tad....

Ņem. Salīdzinoši nesen TV bija sižets.
Pustraks tantuks gribot iezāģēt znotam/vedeklai, bāriņtiesai pastāsta kaut kādu tuftu. Tie neko nepārbaudot aiziet vakarā uz bērnudārzu un kliedzošu bērnus izrauj no mātes rokām. Pēc lielā trača jau noskaidrojās, ka tam visam nekāda pamata, bet pirms darīšanas nevienam neienāca prātā pārbaudīt info. Pēc tam vēl birokrātija, lai bērni varētu atgriezties ģimenē.Un ne jau nedēļas laikā..

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #109 : 2017. gada 11. janvāris, 09:27:15 »
greiza logjika... ka obligaati jaabuut tur iekshaa lai redzeetu rezultaatu... to redz arii blakus esot...
Es redzu, ko Tu redzi - tikai narkomānus, alkoholiķus, kaušļus un zagļus. Tu neredzi to lielo masu, kas kļūst par parastajiem pelēkajiem cilvēciņiem, bez šitādām problēmām. Un tur ir tā atšķirība starp to, kad esi tur iekšā un kad skaties no malas. Jā, ir tā daļa, kas ir tādi, bet Tu jau tikai viņus redzi. Es nesaku, ka tie ir pieci bērni uz visu Latviju, kas tādi izaug, taču, pēc Tavas teorijas sanāk, ka nospiedošais vairākums mana vecuma cilvēku ir alkoholiķi, narkomāni vai varmākas. Atgādināšu, ka esmu padomju laika bērns - laika, kad ģimene, kurā tēvs nedzēra, bija retums, tāpat, kā tādas, kur sievu vai bērnus neiekaustīja. Pēc šīs shēmas sanāk, ka visiem tiem bērniem bija jāizaug par varmākām un alkoholiķiem, tādiem, kā bija viņu vecāki. Matemātiski sanāk, ka cilvēkus, kam nav alkohola atkarības vai kas nav vardarbīgi, ir ar guguni jāmeklē, taču, nez kāpēc tā nav. Ir tā daļa, kas ir tādi, cik liela daļa no kopējās sabiedrības tā ir? Tas jau vien parāda, ka pašai nav ne jausmas, kāda ir reālā situācija - vienkārši zīmē traģēdiju lielāku, nekā viņa ir. Jā, ir traki, ka ir arī tādi gadījumi, taču nevajag pārspīlēt. Varbūt vēl nāksi klajā ar paziņojumu, ka visi veikalu kasieri un krāvēji dzer? Ražošanas, cik nu mums tā vispār ir, melnstrādnieki sit savus bērnus? Oficianti un apkopējas noteikti narkotikas visi lieto. Santehniķi un elektriķi slepkavo, lai tiktu pie devas. Nu, apmēram tā izskatās Tavs paziņojums. Bet patiesībā tie ir atsevišķi gadījumi. Kopā jau salasās diezgan liels skaits, bet cik liela daļa no kopējās masas tā ir? Un tas ir tas, ko Tu atsakies redzēt. Tā nav norma tādās ģimenēs. Tāpat, kā turīgu vecāku bērni ne vienmēr dzīvē kaut kur tiek - nodzeras tāpat. Un tā daļa, cik uz grunti aiziet tie, kam teorijā bija visas iespējas būt kaut kam, ir proporcionāli tik pat liela, kā tā, kas nemaz arī nemēģina no savas bedres izrauties. Ne vienā, ne otrā gadījumā tā nav pat puse.
Tāda sajūta, ka Tev pašai dzīve sasējusies ar kādu ne visai veiksmīgu eksemplāru, kas dzer un Tevi sit un tāpēc Tev liekas, ka tādi ir visi.

Atslēdzies daddy

« Atbilde #110 : 2017. gada 11. janvāris, 09:35:56 »
... Cita, tad es saprotu, ka tavuprāt tuneļa galā gaisma pat redzama nav?

Labi, uzvedinošs jautājums ... īpaši - tiem, kuri pretendē uz Pasaules vai kādu to daļu iedzīvotāju dzīvesveida pazīšanu. Nu, daudz ceļo (? nez' vai tas īsti derētu, bet tomēr ...), ilgstoši uzturas kādās citās valstīs un ir labi iepazinuši vietējo situāciju no augšas līdz apakšai ...
Tātad, - vai ir uz šīs planētas tādas teritorijas, kurās nelabvēlīgās ģimenes mūsu izpratnē vispār nav ne pamanāmas, ne to klātbūtne - jūtama?

Kā paskatās...jā, protams ir tādas teritorijas, tepat LV - sēta apkārt, klapes uz acīm, ausīm, mans nams-mana pils, kādas vēl nelabvēlīgās ģimenes??!  tā vietā, lai viņiem kādu mīlestību parādītu, nezinu, neapēstos pīrādziņus un vecās rotaļlietas aiznestu...   

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #111 : 2017. gada 11. janvāris, 10:04:23 »
Tāda sajūta, ka Tev pašai dzīve sasējusies ar kādu ne visai veiksmīgu eksemplāru, kas dzer un Tevi sit un tāpēc Tev liekas, ka tādi ir visi.
Cik zinu no pieejamās informācijas te - forumā, inešhuka dzīve tiešām sasējusies ar kādiem ne visai veiksmīgiem eksemplāriem, bet - pa profesionālā līniju. Un arī no šādas pieredzes var izdarīt secinājumus. Man jau šķiet, ka visai pamatotus...

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #112 : 2017. gada 11. janvāris, 10:25:27 »
.
Tas, ka viņas nav tik ļoti pamanāmas, kā pie mums, nenozīmē, ka viņu tur nav. Tāpat, kā nav tādas vietas, kur nav prostitūtu, narkomānu, alkoholiķu un varmāku. Ja kāds saka, ka kaut kur nav, tad vai nu galīgi dumjš un neredz, vai arī piever acis, lai skaistāk izskatās.
Tas, ka man nav idejas, kā to visu izskaust, nenozīmē, ka Tavas idejas ir labas. Teiksim, kaut vai par to pašu alkohola aizliegumu. Es tikai parādīju, kā pie apreibinoša dzēriena tiks tie, kas gribēs. Vakar ar mammu par to runājām. Padomju laikos alkohols un cukurs bija uz taloniem. Bet dzēra tāpat. Kā dzēra? Pirka kilogramiem karameles un taisīja no tām. Narkotikas jau sen ir aizliegtas un ne jau tikai LV, bet visā civilizētajā pasaulē. Ja tas ko līdzētu, kādēļ pie mums joprojām ir narkomāni? Gudrākie paši mācēs uztaisīt. Vēl no bērnības atceros, kā kaimiņi validolu pa māju meklēja, lai uztaisītu sev devu, ja nebija naudas. Vakar es validolu redzēju pārtikas veikalā pie kases. Dārgs nebija.
Sterilizācija pēc otrā izņemtā bērna man liekas pieņemams risinājums tādā ziņā, ka nebūs jāizņem 5. Bet tad tas ir jādara abiem "vecākiem", nevis tikai sievietei. Dobeles gadījumā tā bija ļoti jauna sieviete ar vīrieti, kas pēc vecuma viņai pat par tēvu derētu. Tādi tās mazās meitenes māk apstrādāt tā, ka maz neliekas - viņas svēti tic, ka viņi viņas mīl. Tas jau psiholoģijas jautājums. Tāds var savākt arī labas ģimenes atvasi, ja vien noķers momentu, kad viņa psiholoģiski nejūtas labi un tad ieborēs viņai, kā viņai paveicies, ka vismaz viņam viņa ir vajadzīga. Pēc tam jau viss, ko mēs esam lasījuši šīs ģimenes sakarā, kur lielu lomu spēlē faktors "Kam Tu ar bērniem būsi vajadzīga?". Sterilizācija jautājumu ierobežo, bet neatrisina, pat, ja tā tiek veikta abiem.
Dienestus smagi ierobežo cilvēktiesības. Tajās ir robs, ko nekā neaizlāpīt. Saucās "vecāku izvēle ir prioritāra attiecībā pret MK noteikumiem", kas nozīmē, ka savu bezatbildību var ietērpt skaistos vārdos, nosaukt to par audzināšanas metodi un, kamēr vien bērnam nedraud briesmas, dienesti var tikai plātīt rokas. Izravējot šo un padarot bērnu tiesības prioritārākas, tas kaut kādā mērā varētu kaut ko glābt, bet arī minimāli.

Lielākoties jau paveicas tiem bērniem, kam skolās ir normāli - cilvēcīgi skolotāji, kas ir gatavi veltīt arī brīdi ārpus sava darba laika, lai bērnam parādītu, ka viņam ir kāds talants, ka viņš nav tik dumjš, kā mājās saka, lai pastāstītu un parādītu iespējas, kā no tā var tikt ārā. Laukos tādu ir vairāk, Rīgā ar to ir lielākas problēmas. Te darbojas "kā maksā, tā strādā" likums - stundas novadīja, kontroldarbus izlaboja, visus, kas nepakļaujas, nevis cilvēcīgi audzina, bet nodod dienestiem, kas vienkārši maļ vienu un to pašu. Tur ir tādi teksti, kā "Ja Tu šita darīsi, TU nekas nebūsi", "TU busi tāds pats, kā vecāki", "Ja šitā darīsi, TU sēdēsi cietumā", bet bērns jau vairs pat neklausās, jo viņam netiek iedota alternatīva, ko tad darīt, lai tā nebūtu, bet to teksta daļu, ko es pasvītroju, viņš jau ir pieradis dzirdēt no visiem un ilgtermiņā tas viņam rada sajūtu, ka tā vienkārši ir tāda pasaules kārtība un, ka viņam vienkārši tas jau ir paredzēts. Es teiktu, ka vairāk ir jāstrādā ir tieši ar pašiem bērniem, rādot viņiem iespējas, kur iet, ko darīt, uzsverot viņu talantus, jo slikto viņiem jau mājās pateiks un tādēļ viņiem šķiet, ka viņi arī nekas nebūs. Problēma ir jautājumā - kurš to darīs? Tam vajag ne tikai izglītību, bet tiešām vēlmi šiem bērniem palīdzēt. Daļa no mums - baraku bērniem, brīvprātīgi cenšas palīdzēt tiem, kas tur joprojām ir. Bet tas ir grūti divu iemeslu pēc - ir savs darbs, ko nevar pamest novārtā, lai nenonāktu tur pat blakus (Attiecīgi brīvā laika ir tik, cik ir.) un šo bērnu vecāki. Ik pa laikam nākas saskarties ar situācijām, kad bērni pēc brīža atsakās no nodarbībām, pat, ja ir atrasts veids, kā viņi to var darīt - pašvaldības apmaksā, vai atrodam kādu sponsoru. Tas tādēļ, ka sava talanta attīstīšanai bērnam ir jādarbojas mājās arī un tur sākas "Esi iedomājies, ka būsi baigais mākslinieks/mūziķis/sportists/inženieris? Nekas Tu nebūsi, izmet tos sū**s no galvas!". Iebildumi beidzas ar vardarbību, un ar to arī beidzas iespējas. Mēs ziņojam sociem, bet, kamēr bērns tur muti ciet, tas ir mūsu vārds pret vecākiem, kuriem pašiem ir tiesības izlemt, kādas ārpusstundu nodarbības bērns apmeklēs un, ja vecāki māk frāzi "Bērnam jau skolā ir liela slodze, šīs nodarbības viņu tikai nogurdina.", ko vairums ir iemācījušies, dienesti var tikai noplātīt rokas. Pozitīvais moments tajā ir vien tas, ka tad, ja bērnam parāda, ka viņam kaut kas sanāk un kaut ko viņš var, bedrē viņš nepaliks. Viņš nobīsies kļūt par kaut ko lielu, jo viņam šķitīs, ka to viņš nevar, bet līdz pelēkajam vidusslānim, lai nebūtu jāguļ nemazgātā gultasveļā, kas pievilkusies ar alkohola un cigarešu smaku, viņš izvilksies, jo apzināsies, ka vismaz mazas lietas viņš spēj paveikt.

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #113 : 2017. gada 11. janvāris, 12:20:15 »
Maruu, atceros Tavu pirmo tēmu. Hmmm, tāpēc jau Tev tā notika, ka esi no nelabvēlīgas vides. Piedod, Tevis rakstīto tēmā izbraucu tikai pa diagonāli, nav ne tuva, ne aktuāla šī tēma.Es no tā neko neredzu un norobežojošo.  Zinu, ka tas ir gan jau ka it kā nepareizi.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #114 : 2017. gada 11. janvāris, 12:44:37 »
Maruu, atceros Tavu pirmo tēmu. Hmmm, tāpēc jau Tev tā notika, ka esi no nelabvēlīgas vides. Piedod, Tevis rakstīto tēmā izbraucu tikai pa diagonāli, nav ne tuva, ne aktuāla šī tēma.Es no tā neko neredzu un norobežojošo.  Zinu, ka tas ir gan jau ka it kā nepareizi.
Nē, ar mani tas notika, jo es jau labu brīdi pirms tam, skatoties uz to, kas notiek, cerēju, ka tas pāries, jo pirms tam taču gadiem bija normāls cilvēks, turklāt pats no labas ģimenes. Es jau te kaut kur minēju draudzeni, kura ir no labas ģimenes, vet nu jau labu laiku ir vīra, kurš arī no labas ģimenes, boksa maiss. Tad kāds sakars ar vidi, kurā augu? Lai gan ir. Man bija vieglāk pieņemt lēmumu aiziet, jo es jau zināju, ar ko tas var beigties, lai gan itkā gribējās ticēt, ka tā nebūs. Viņa prom neiet. Pēc teorijas, ka ar mani tas notika, jo esmu no nabadzīgas ģimenes (mani nesita un alkohola mājās arī nebija. Maksimums vardarbības bija mutisks brāziens un mājas arests par nesekmīgu atzīmi skolā. Reizēm TV aizliedza), kas dzīvoja vienā mājā ar šiem, jo tur nebija īri jāmaksā, saki, kā tas varēja notikt ar manu draudzeni - uz viņu nekad pat nebļāva, par pērieniem nostāstus dzirdējusi, vecāki atbalstija itvisā un pēc iespējām viņai visu gādāja un skoloja pat ārzemēs? Kāpēc sit viņu, ja reiz viņa nekad nav dzīvojusi apstākļos, kādos man pagāja bērnība?

Atslēdzies tex

« Atbilde #115 : 2017. gada 11. janvāris, 12:50:04 »
sikoloģiskais damage.

ne vienmēr to iegūst dzīvojot nabadzīgi un turīgums nav garantija neiegūt. Atšķiras veidi. Samērā liela iespēja vismaz tāda veida neiegūt, augot ļoti bagātā ģimenē (ar to domājot ģimeni, kuras kopvērtība ir miljonos)- bet tur citi veidi un iespējas.
Nabagiem nāk klāt damage, cīnoties par izdzīvošanu un iespēju trūkums gan no tā, ka vecāki par tādām paši nemaz nezina (vecāku stipri limitētais redzesloks), gan no tā, ka, piemēram, ceļot, nevar atļauties.

Atslēdzies Trix

« Atbilde #116 : 2017. gada 11. janvāris, 14:09:23 »
padarot bērnu tiesības prioritārākas,

Ar šo bik lēnāk pār tiltu. :(  Grāvis nav tālu.
Tāpat jau tagad katrs smurgulis var piezvanīt uz krīzes telefonu, samelst zilus brīnumus, un ej nu pēc tam pierādi, ka neesi ēzelis un ka tīnim vienkārši uzdāvinātais telefons šķitis par prastu.

Bik Tev šis tas samests vienā maisā, lai gan lielai daļai var piekrist.
Lai bērnu izdresētu par lūzeri - "tu nekad nekas nebūsi" - nevajag ne alkoholu, ne narkotikas. Turklāt padomju laikā pārsvarā visi bija vienādi nabagi, izņemot nelielu daļu "veikala vadītāju". Pārējie adīja, tamborēja un 3x pāršuva mammas vecās krimplēna kleitas. Mana draudzene [no 3 bērnu ģimenes] stiloja krusttēva taisītās koka tupelēs. Zin, kā man skauda, "1. Maija" klabatās staigājot? Nu, ja rokas nekādas un negribējās 3 darbos strādāt, tad bija grūtāk.

Lai kaut ko panāktu talantīgs skolotājs vai treneris, viņam jābūt superizcilam psihologam, jo tie defoltā norakstītie bērni nedzird "tev sanāk", viņi dzird tikai "tu atkal to nejēdz izdarīt". Un te viss ir atkarīgs no paša bērna hrens zina kādiem iepriekšējās dzīves nospiedumiem un rakstura īpatnībām, jo vieni, dzīti zemē, izlien pa otru pusi, noskurinās un mauc savu ceļu, bet lielākā daļa zemē arī paliek. Un tas nav atkarīgs no nabadzības vai bagātības - psiholoģiski var nogalināt gan nabagie, gan bagātie vecāki. Tiesa, bagātajiem pa vidu psiholoģiskajai nīcināšanai ir arī iespējas vismaz savu ambīciju uz bērnu iznešanai, kas dod nelielu bonusu.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 11. janvāris, 14:17:23 no Trix »
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #117 : 2017. gada 11. janvāris, 17:19:01 »
maruu

nevienaa briidii neteicu, ka visi kljuust kaa vecaaki...

un aizstaaveet ideju ka ir ok vairoties taadaam kaa taa Dobeles maatiite- nesaprotu

st c, uz socmaajaam braucu ljooooti biezhi... jo tie njedaljokie cilveecinji itin naski maak savas "tiesiibas" aizstaaveet un pagjeereet paliidziibu tepat un uzreiz un par briivu- i sev peec pjankas, i beernam ar pumpu uz dibena...

man liekas, Tu gribi vienaa katlaa salikt makjeniit truuciigus cilveekus un taadasDobeles maatiites

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #118 : 2017. gada 11. janvāris, 17:23:17 »
manaa apkaartnee arii padomju laikos teevs dzeeraajs un sievas sishana nebija norma...

Atslēdzies reno

« Atbilde #119 : 2017. gada 11. janvāris, 18:50:04 »
veikalā pašķirstīju Privāto dzīvi -tur sievietes kaimiņienes un mātes stāsts