Nu bet tak lai tie izrāpušies apvienojas,dibina biedrības,piesaista finansējumu un palīdz bērniem
izaugt.
Tu domā, ka tādu nav? Domā, ka mēs tāpat vien ejam uz pašvaldībām un sakam, ka zinam bērnu, kam patīk mūzika, lai palīdz iekārtot mūzikas skolā, tā vienkārši bez nekāda pamata? Tikai ar to finansējuma piesaisti gan ir liela bēda. Āfrikas bada cietējiem vairāk iedos, kā mūsu pašu vietējiem.
Labdarības organizācijas vāc līdzekļus slimiem bērniem. Arī trūcīgām ģimenēm. Ja ģimenē kaut viens no vecākiem lieto alkoholu, bērnam arī nekas netiek, jo "ja vecāki nelietotu alkoholu, paši varētu atļauties". Ja.. Bet lieto! Un vai pie tā bērns ir vainīgs? Vai tamdēļ bērnam palīdzēt nevajag? Bet nepalīdz. Ja vecāki dzer, bērnam jātiek galā pašam. Tas ir normāli? Un tā ir pieaugušu cilvēku attieksme. Es atgādināšu, ka tēma joprojām ir par bērniem, kas cieš pieaugušo vienaldzības rezultātā. Un ne tikai vecāku vienaldzības.
Un
Trix - nav ko tagad tēlot aizvainoto, ja jau visā diskusijā iepriekš kaut kā nebija manāmas kaut minimālas pazīmes par vēlmi palīdzēt. Tāpat, kā citi "apvainotie". Vispirms sēž un gurdi spriež par to, cik tie bērni dzīvē izdzers un ka tādiem vispār nebūtu jādzīvo, pēc tam apvainojas, kad viņiem parāda, ko viņiem pasaka, ka aplami spriedelējas. Es nevienu par dīvānā pirdēju neesmu nosaukusi (Es tādu vārdu kombināciju nelietoju un speciāli pārbaudīju, vai neesmu to kādā komentārā ielikusi runājot par kāda cita komentāru. Nav. Nevienā.), tas, ko kāds tur izlasa, jau ir uztveres problēma un tieši tā rodas viss tas murgs. Redz, es pateicu, no kurienes nāku, tagad var man klupt virsū un mēģināt piešūt apsaukāšanos, kaut tās nebija? Tādēļ var manu vientuļās mātes statusu censties pataisīt nievājošu? (Es nezinu, varbūt es arī esmu vienīgā vientuļā māte šajā forumā, bet noteikti ne Latvijā kā tādā. Ļoti daudzas vientuļās mātes, no kurām liela daļa nāk no
normālās vides, spēj nodrošināt savus bērnus ar labvēlīgu vidi gan morāli, gan materiāli, tas tādā gadījumā ir spļāviens sejā arī viņām.) Tāpēc jau var vienkāršu jautājumu, vai cilvēks necieš no vardarbības, tulkot kā uzbraucienu. Jo Maruu jau tāda - no turienes. Kā gan viņa var normāli izteikties vai kaut ko jautāt bez uzbrauciena? Agresiju manos tekstos atrodat jūs, es tur to nerakstu. Es nezinu gudru vārdu, kādā saucas bailes no trūcīgākajiem, bet te noteikti vesels bars no tā cieš. To var redzēt komentāros. Arī tas nav uzbrauciens, vienkārši fakta konstatācija. Skumji un nedaudz nožēlojami, ka cilvēkiem, kas mēģina imitēt no sevis cienījamus sabiedrības locekļus, var šādi izteikties par maziem, neaizsargātiem bērniem.