Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19467 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies ineshuks

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #180 : 2017. gada 12. janvāris, 18:01:36 »
Protams, tā ir viela pētījumiem, tomēr, cik man zināms, visai maz alkašu savu "karjeru" sāk ar diviem litriem kandžas no Svetkas vai litru šņabja mājās pie spoguļa. Viss sākas ar to pašu, skaisto, pievilcīgo, apjūsmoto (arī - šeit) "kulturālo" iedzeršanu. Tālākā attieksme (mana personiskā) ir tieši tāda, kā rakstīja Inešuks. Jā, tieši tā! Lai nebūtu n-to bojāgājušo pēc jāņiem, lai nebūtu bērnu bez nākotnes, lai neizzagtu kādam pagrabu pie pirmās iespējas ... ir no kaut kā jāatsakās arī pārējiem, to biš - visiem.

ir kontingents, kur "smukaa, apjuusmotaa" iedzershana nekad nav dienas kaartiibaa...

neesmu, protams, skaitiijusi, bet sanaacis tik daudz faktiski jau liidz encefalopaatijai nodzeerushos cilvjus zem 25 redzeet...
mans shampis shos toch neincee...

Atslēdzies Spārka

« Atbilde #181 : 2017. gada 12. janvāris, 18:03:39 »
Zigfrid, kas nu nebūs tas nebūs, lai cik tas varbūt liktos Tev pareizi.

Ja pāriet uz domu, ko valsts politikā varētu mainīt, lai nelabvēlīgas ģimenes pat neizveidotos.. es šobrīd nezinu. Nevarētu teikt, ka nekad neesmu palīdzējusi tiem, kam dzīvē kas sagājis šķērsām. Ir dažas lietas, ar ko tiešām lepojos.
It kā ticu izglītībai, profilaksei, domāšanas paradigmu maiņai. Teorētiski.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #182 : 2017. gada 12. janvāris, 18:06:25 »
nelabveeliigas buus vnm... kvai taapeec, ka daljai ir mentaalas probleemas...
vot vairoties shiem vareetu noliegt, ja par beernu ruupi tureet nevar/negrib/neprot

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #183 : 2017. gada 12. janvāris, 19:27:26 »
kandža ta būs... līdz brīdim, kad Svetku ieraudzīsi TV Daugavas stadionā divu formās tērptu kavalieru pavadībā ... Un nākošā svetka, es ceru, padomās, cik tuvs viņai ir tāds sports?  :)
Tu esi naivs vai izliecies? Varbūt Tev ir strādājošs korupcijas apkarošanas plāns? Citādi Tavā stadionā nonāks tikai tās Svetkas, kas atsakās dalīties gūtajā labumā - nu, kā tagad Degpunktā viņas nonāk. Svetkas ar korupciju ir cieši saistītas, neizskaužot to, Svetku apkarošana tāda spoku medīšana vien sanāks.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #184 : 2017. gada 12. janvāris, 20:14:29 »
Runāts te daudz un gari, sanāk te pēc tekstiem  REZUMĒJOT, tāda kā bezizejas situācija: valsts un pašvaldību attiecīgie dienesti sadarbojas un strādā nepietiekami, sterilizēt tādus tētīšus un māmiņas ir nehumāni, alkoholu nevar aizliegt, jo nav jēgas (un tā tas arī ir!), tad kur izeja ??  Kā es saprotu, tad vienīgā izeja tiek saskatīta, ka uzliekam atbildību uz līdzpilsoņu pleciem, tā teikt, raugieties apkārt un kur vien redzat alkoholiķu vai narkomānu bērnus, metieties palīgā, ibo jūs neesat nekādi cilvēki !??
BET
varbūt tie "ne-cilvēki" rūpējas, piem.par kaimiņos dzīvojošu vientuļu tantiti, kurai nav bērnu un kura nevar vairs līdz veikalam aiziet, varbūt tie "ne-cilvēki" rūpējas (piemēram ar barību) par ne mazāk palīdzību gaidošiem bezpajumtes kaķīšiem savā pagalmā, kuru vaina tāpat kā alkoholiķu bērniem NAV, ka viņi ieradušies šajā pasaulē?  Varbūt šie "ne-cilvēki" rūpējas vienkārši par saviem gados vecajiem un slimajiem vecākiem, VAI arī par saviem mazgadīgajiem ļoti aktīvajiem bērniem, kuriem tāpat problēmu pietiek (kā Trix, piemēram)? 
JO visiem tāpat nepalīdzēsi, jeb te kāds domā savādāk ?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #185 : 2017. gada 12. janvāris, 20:49:19 »
Manuprāt vienīgais veids kā to apli pārtraukt ir ņemt ārā bērnus no
nelabvēlīgām ģimenēm un attīstīt audžuģimeņu kustību.
Tie narko un alkašu vecāki lai nodzeras un nonarkojas
jo atrāk jo labāk . Tad augot normāla dzivesveida ģimenēs ar laiku varbūt kas mainīsies.
Citādi kā caurā maisā. Valsts protams nav ieinteresēta ieguldīt līdzekļus audžuģimenēs.
Bet arī drausmīgi, ja nu kāds bērns tiešām pārrauj to apli,tad likumīgi viņam tie žūpu,narkomānu vecāki vecumā vēl jāuztur.
Vispār jau dīvaini tie likumi. Tā ka labāk tos bērnus neatstāt tajās nelabvēligajās ģimenēs.
Tad vismaz būs pieredze, ka var dzīvot citādi un talanti arī tiks attīstīti.

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #186 : 2017. gada 12. janvāris, 20:50:45 »
Runāts te daudz un gari, sanāk te pēc tekstiem  REZUMĒJOT, tāda kā bezizejas situācija: valsts un pašvaldību attiecīgie dienesti sadarbojas un strādā nepietiekami, sterilizēt tādus tētīšus un māmiņas ir nehumāni, alkoholu nevar aizliegt, jo nav jēgas (un tā tas arī ir!), tad kur izeja ??  Kā es saprotu, tad vienīgā izeja tiek saskatīta, ka uzliekam atbildību uz līdzpilsoņu pleciem, tā teikt, raugieties apkārt un kur vien redzat alkoholiķu vai narkomānu bērnus, metieties palīgā, ibo jūs neesat nekādi cilvēki !??
BET
varbūt tie "ne-cilvēki" rūpējas, piem.par kaimiņos dzīvojošu vientuļu tantiti, kurai nav bērnu un kura nevar vairs līdz veikalam aiziet, varbūt tie "ne-cilvēki" rūpējas (piemēram ar barību) par ne mazāk palīdzību gaidošiem bezpajumtes kaķīšiem savā pagalmā, kuru vaina tāpat kā alkoholiķu bērniem NAV, ka viņi ieradušies šajā pasaulē?  Varbūt šie "ne-cilvēki" rūpējas vienkārši par saviem gados vecajiem un slimajiem vecākiem, VAI arī par saviem mazgadīgajiem ļoti aktīvajiem bērniem, kuriem tāpat problēmu pietiek (kā Trix, piemēram)? 
JO visiem tāpat nepalīdzēsi, jeb te kāds domā savādāk ?
1) Es te nemanīju baigos sterilizācijas pretiniekus. Problēmu tas neiznīdēs, bet ierobežot ierobežos, attiecīgi nav zemē metams variants. Alkohola ierobežošana gan ir bezjēdzīga, jo tā Inešuks paliks bez šampja, bet tiem, kuru dzīvēs tādam aizliegumam tiešām būtu ko jāmaina, tas nemainīs pilnīgi neko. Es jau minēju vēl vienu risinājumu - bērnu tiesības (Vismaz daļu no tām, kas būtu pamats labvēlīgiem apstākļiem), nostādīt kā prioritāras attiecībā pret vecāku tiesībām uz lemšanu (Kaut vai izglītības ziņā - ja bērns vēlas apmeklēt ārpusskolas nodarbības un viņam tās ir pieejamas bez maksas, vecākiem nav tiesību to liegt. Tas diezgan pamatīgi uzlabotu situāciju, bet to jau arī nedrīkstot mainīt, jo tad redz pusaudži... Varbūt tad tomēr "labajās " ģimenēs tomēr arī nav tik labi, ja pusaudži šitā darīs?). Es jau kaut kur pirmajos komentāros to rakstīju.
2) Par ne-cilvēkiem (Aizlienēju esošo terminu, lai nav garāk jāraksta) atkal pārprasts. Visiem tiešām nepalīdzēsi, bet kādus dievus no sevis iedomajas tie, kas te raksta, ka tādiem bērniem nebūtu jādzīvo un ka no viņiem nekas nesanāks? Sanāks, ja ar viņiem attiecīgi darbosies, bet to ir bezjēdzīgi skaidrot tiem, kas domā, ka mēdīšanās pa logu iedzimst, nevis to iemācās dzīves laikā un ka savādāk nevarētu būt arī tad, ja šiem bērniem būtu pievērta attiecīga uzmanība no adekvātu cilvēku puses. Pieaugušas sievietes, kas iedomājas, ka kaut ko zin, gudri runā par mazu bērnu likteņiem. Būtu vēl pašas kaut ko darījušas, lai to mainītu, tad savādāk, bet te - nē, tikai gudroties, ka tādiem nav jādzīvo. Manā skatījumā tādi nav ne ar ko labāki par tiem dzērājvecākiem, jo jautājums ir par bērniem, bet te šitā - labāk būtu, ja būtu miruši, nevis priecājas par to, ka tagad bērniem būs iespēja augt kaut cik normālos apstākļos un kaut ko arī iemācīties.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #187 : 2017. gada 12. janvāris, 21:01:11 »
Tak bērna tiesības uz izglītību atbilstoši spējām un talantiem jau ir ANO bērnu tiesībās,
bet vai tie alkaši un narkomāni to zina un viņus tas interesē? Smagi apšaubu.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #188 : 2017. gada 12. janvāris, 21:01:16 »
Maruu, neatkarīgi no tā cik te ir sterilizācijas piekritēju vai pretinieku, mēs tak labi saprotam, ka mūsu valstī piespiedu sterilizācija nekad netiks akceptēta.
Un attiecībā uz pēdējo Tevis sacīto, es tomēr sapratu no atsevišķu komentētāju puses, ka doma bija, ka nevis lai tādi bērni labāk būtu miruši, bet gan, ka labāk būtu, ja bērni tādās ģimenēs vispār nebūtu dzimuši, un tās ir 2 atšķirīgas lietas.

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #189 : 2017. gada 12. janvāris, 21:25:19 »
meediishanaas var arii iedzimt... ja vecaakiem kaada mentaala slimiiba... gariigi pilnveertiigs beerns vismaz tik daudz jau nu apjeegs, kaa pieaugushaa vecumaa nemeediities...

Atslēdzies Trix

« Atbilde #190 : 2017. gada 12. janvāris, 21:48:44 »
to ir bezjēdzīgi skaidrot tiem, kas domā, ka mēdīšanās pa logu iedzimst, nevis to iemācās dzīves laikā un ka savādāk nevarētu būt arī tad, ja šiem bērniem būtu pievērta attiecīga uzmanība no adekvātu cilvēku puses.

Nuja. Un tā čigānu meitenīte, kuru latviešu ģimene adoptēja dažas nedēļas vecu, nepilnos 10 gados seksapīli uzvedas un acīmredzami koķetē ar katru bikšaini, piecdesmitgadīgu skolotāju un sešgadīgu sīkpirdi ieskaitot, protams, to ir iemācījusies no audžuvecākiem un labajām tantēm, nevis saņēmusi ģenētiskajā mantojumā, vai ne? :D
Fakts, savām acīm novērots.

Pieaugušas sievietes, kas iedomājas, ka kaut ko zin, gudri runā par mazu bērnu likteņiem. Būtu vēl pašas kaut ko darījušas, lai to mainītu, tad savādāk, bet te - nē, tikai gudroties, ka tādiem nav jādzīvo. Manā skatījumā tādi nav ne ar ko labāki par tiem dzērājvecākiem,

Atkal mal savu?
Nu tātad pa punktiem - kas man kā kaimiņienei ir darāms, lai kārtējā nodzertā paaudze [ar agresīviem vecākiem "tu nelien manās darīšanās, sterva!"] neizaug par pat palīgskolā mācīties nespējīgiem indivīdiem ar pastiprinātu dzimumtieksmi? Nu? Konkrēti! Un nevis "būtu vēl pašas kaut ko darījušas", bet KAS JĀDARA, a, dzīves abižotā tu mūsu?

___
IMHO bērnu atņemšana vecākiem "bērnu tiesību vārdā" reāli ir velna izdzīšana ar belcebulu. Palasiet tak bērnunama bērnu stāstus - tas pats noķengātais Cālis pilns. Baigā sapņu zeme viņiem, ne? Un tās audžuģimenes arī nav nekāds cukurs uz kūkas. Vismaz pie mums.

Pilnīgi piekrītu, ka pēc pirmā neaprūpētā un atņemtā bērna piespiedu sterilizācija. Abiem. Ja notiks brīnums un cilvēka izstrādājums kļūs par cilvēku - bērnunami joprojām ir pilni.
Es visu atceros, Ričard...

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #191 : 2017. gada 12. janvāris, 21:55:58 »
Ziniet, mana attieksme jūtami pamainījās pēc info, ka stāsta varoņi piederīgi tai vārdā nesaucamajai tautībai... Nevienu šīs tautības tālbraucēju vai santehniķi nav gadījies sastapt. Te nu tiešām - ābols no ābeles (vai zirga) tālu nekrīt.
Un skaidrāks top arī, kāpēc neviens garāmgājējs vai kaimiņš neko neredzēja un uzmanību nepievērsa - tā kopiena dzīvo noslēgti un "vārās pati savā sulā", kur neviens nepiederošs savu degunu nebāž.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #192 : 2017. gada 12. janvāris, 22:09:57 »
Paturpinot kvadras teikto. Man tā paša iemesla pēc tapa skaidrs arī, kāpēc tie bērni arī nesauca palīgā garāmgājējus. Jo dažās dienas vēlāk Ogrē taču cits piecgadnieks prata pasaukt palīgā garāmgājējus, kad dzīvoklī bija nomiris tēvs...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #193 : 2017. gada 12. janvāris, 22:51:23 »
Man atkal šķita, ka tie bērni ne pirmo reizi redzēja, ka vecāki tā sanarkojušies guļ.
Tad kautkad ceļas augšā un viņus pabaro.
Gan jau viņiem tā šķita parasta ikdiena un laika izjūta bērniem mēdz būt īpatnēja.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #194 : 2017. gada 12. janvāris, 23:25:10 »
Citāts
kādus dievus no sevis iedomajas tie, kas te raksta, ka tādiem bērniem nebūtu jādzīvo un ka no viņiem nekas nesanāks

Es kaut kā vairāk sapratu, ka doma ir - viņiem vienkārši dzīve būs ļoti smaga.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck