Autors Tēma: Noziedzīga vienaldzība  (Lasīts 19386 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Narcise

Re: Noziedzīga vienaldzība
« Atbilde #240 : 2017. gada 27. janvāris, 15:53:52 »
Es nedomāju, ka ir jēga te malt atkal visu no sākuma un "skaldīt matus"! Bet to gan es gribu teikt, ka visbiežāk sociālajos dienestos utml atbalsta iestādēs strādā cilvēki, kuriem uz to ir aicinājums, dara savu darbu pēc labākās sirdsapziņas un nereti pat paši pērk maizīti par savu naudu, lai ejot apgaitā pa mājām, būtu uz to brīdi nepaēdušiem bērniem kaut vai kādu kumosu ko iedot. Es runāju konkrēti, jo zinu tādus gadījumus, jo kā jau minēju, esmu strādajusi ar ielas bērniem, tiesa, ne kā soc.darbinieks. Un arī pati esmu ņēmusi somiņā līdz gan sviestmaizes, gan cepumus priekš tādiem bērniem, kad viņi nāca pie manis uz konsultācijām.
Bet kas attiecas uz priekšlikumiem, tad tie jāizstrādā tiem simtiem un vairāk klerku, kuri atbild par attiecīgo jomu un galu galā -saņem par to algu !

Atslēdzies tuk

« Atbilde #241 : 2017. gada 27. janvāris, 16:02:04 »
Diemžēl tik biezā slānī tās ziņas, ka emocijas vienkārši notrulinās. Acīmredzot tiešām dabiskā atlase un neko tur nepadarīsi. Bija, ir un būs, lai nu cik skumji.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #242 : 2017. gada 27. janvāris, 16:06:56 »
Diemžēl tik biezā slānī tās ziņas, ka emocijas vienkārši notrulinās. Acīmredzot tiešām dabiskā atlase un neko tur nepadarīsi. Bija, ir un būs, lai nu cik skumji.
Man nekāda dabiskā atlase tā neliekas, emocijas arī nav notrulinājušās pret tādiem gadījumiem, bet tukša runāšana šeit, diemžēl, neko neuzlabos tajā jomā. Tas ir apmēram tāpat kā dažas meitenes te atsevišķā tēmā bija ierakstījušas "konkrētus priekšlikumus", ko vajadzētu mainīt likumdošanā sākot ar ārstiem un beidzot ar deputātiem.
Ja katrs valstī atbildīgi darītu SAVU darbu, tad gan problēmas būtu mazākas...

Atslēdzies tuk

« Atbilde #243 : 2017. gada 27. janvāris, 16:26:10 »
Tām mamašām, pēc pirmā bērna atņemšanas, lai liek pastrādāt par apkopēju vai sētnieci sabiedriskā kārtā bērnu namā un lai diendienā skatās to nemīlēto bērnu acīs, tad zinās kā dzemdēt nākamo par iztikas avotu.
Citādi valsts parūpējas par tiem bērniem un “mātei“ no problem,
dzīve zaļa un ražo nākamo, kuru atkal uzgrūst sabiedrībai.

Atslēdzies Emīlija

« Atbilde #244 : 2017. gada 27. janvāris, 17:28:32 »
Okej, tad tik kopējam un šausmināmies...

Atslēdzies ineshuks

« Atbilde #245 : 2017. gada 28. janvāris, 08:18:14 »
sterilizeet

Atslēdzies tex

« Atbilde #246 : 2017. gada 28. janvāris, 11:54:39 »
sterilizēt vai vsp pārstrādāt atjaunojamajā enerģijā vai kkādu derīgu pielietojumu rast...
Ja likumīgi nevar, tad vnk jaukt krutkai klāt kko, kas noposta reproduktīvo veselību abiem dzimumiem.

tuk, Piespiest strādāt, lai paskatās, nevar. Jo kādam vai pat vairākiem būs jāstāv klāt un jāspiež. Produktīvāk būs, tas kāds normālais to darbu izdarīs pats - ātrāk un kvalitatīvāk.

"bet tukša runāšana šeit, diemžēl, neko neuzlabos tajā jomā" - sāksim ar to, ko mēs saprotam ar uzlabojumu. IMO, ja viņi netraucē/neapdraud pārējo sabiedrību un velti netērē resursus, kas varētu būt noderīgāki perspektīviem clv(tā pati medicīna), un paralēli kvai pašiznīcinās ar visu dzimtu, - būtu pietiekami. Ja vairs nelaupītu, nepūstu indīgus dūmus un nemēģinātu nodedzināt komplektā arī kaimiņus, netērētu mūsu apmaksāto medicīnu nelietīgi (tāpat tak ārstu ieteikumiem nesekos, nav jēgas katru dzērumā novilkušos purnu vizināt ar ātrajiem un CTot) t.i., viņu vnk nebūtu - problēma pārējiem jau būtu mazāka.

No tāda viedokļa vienaldzība nav noziedzīga. Tā ir netraucēšana pašatlasīties. Kas kopumā sabiedrībai drīzāk problēmu mazina.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #247 : 2017. gada 28. janvāris, 12:18:33 »
Tex, es vairāk par to, ka tiek atņemtas vecāku tiesības un viss,
reāls sods par savu bērnu nepieskatīšanu jau neseko.
Kautkā savilkās ar šonedēļ kkur portālos lasīto ziņu, ka tām bērnudārza audzinātājam, kuras
nepieskatīja citu bērnu, kurš iekrita ar vāku nenostiprinātā akā sods sabiedriskie darbi.
Par citu bērnu nepieskatīšanu seko sods, par savu neseko.
Valsts uzņemas rūpes par bērniem un tas arī viss.
Vecākiem sods neseko, tad kādēļ neturpināt tādā pat garā...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #248 : 2017. gada 28. janvāris, 13:10:28 »
Tādām audzinātājām un skolotājām aŗī suņa darbs, ja runājam par atbildību.

Pirms laiciņa (lasīju AT presē) atlaida 2 skolotājas, jo ekskursijas laikā viņas brīdī, kad dzelzceļa pārbrauktuves "šlagbaums", nu, tas bomis, pie stacijas bijis nolaists, atļāvušās teciņus pārvest bērnu grupu, jo esot bijis jāpaspēj uz konkrēto vilcienu, lai bērni laikā tiktu mājās.
Vecāki sacēluši brēku ne pa jokam (un saprotams), skolotājas iesūdzētas, tiesātas un atlaistas.
Bet vecāki pilnīgi noteikti saceltu brēku arī tad, ja bērni neierastos ar konkrēto vilcienu.

Gan jau Latvijā būtu līdzīgi - tur, kur kādu vieglāk sodīt, tos ņem pie dziesmas. Bet ko tu tādai radībai izdarīsi, kura ar savu ķermeni dara, ko grib?

Un - visur, protams, ir nelabvēlīgās ģimenes, vienīgais - domāju, ka šeit tādi bērni atrāk un pēc būtības nonaktu atbildīgo iestāžu redzes lokā, jo te kaimiņš uzmana kaimiņu (un stučī, protams, arī, ja kas ne tā)

p.s.Gods kam gods, šeit nevienu pašu reizi šo gadu laikā neesmu redzējusi, ka kada austriete jebkad uzkliegtu savam bērnam, raustītu to vai kā citādi izrādītu neiecietību. Melnās vai tumsnējās arī ne. Bet krievietes gan

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #249 : 2017. gada 28. janvāris, 13:46:11 »
Redzi, Minne!
Daudzkas atkarīgs no iestādes vadības arīdzan.
Mana sieva savulaik bērnudārzā strādāja. No vienas puses ir augstskolas diploms, uz kuru iestādes vadība baksta ar pirkstu katru reizi, kad pašu neizdarības pēc ir radušās problēmsituācijas ("Tev ir augstskolas diploms, - tev bija jāzina, kā pareizi rīkoties"). Neko daudz jau nevar gribēt, ja iestādes vadītāja ir nosūtīta "no augšas" - no departamenta, kad tur pēc komandas no vēl lielākas augšas ir nācies likvidēt kādu atbildīgās par veļas mazgāšanu štata vietu vai vēl ko tamlīdzīgu ... Veļas pārzine par direktori! Un lai vēl kāds pasaka, ka mēs šodien nedzīvojam LPSR-2! :)
Retas ir tādas iestādes, kurās vadība ir spējīga izstrādāt iekšējos likumus tā, lai vajadzības gadījumā spētu argumentēti aizstāvēt savus darbiniekus. Tādā situācijā nostrādā vai nu "vecākiem vienmēr ir taisnība" vai arī "kuš, kuš, mums slikta slava nav vajadzīga. Ko par to departamentā teiks, ja uzzinās?"
Redzi, ir tāda vadība valsts/pašvaldību iestādēs. Kad jāsaņem alga, tad es, Mudīte, esmu vidēja līmeņa vadītāja, y man pienākas vairāk, nekā audzinātājām, auklēm, utt. Bet, kad kā tadam vidēja līmeņa vadītājam ir arī jādara savs darbs vadītāja darbs - jārisina reālas konfliktsituācijas, jāizstrādā tie paši iekšējie normatīvi, jārunā ar mēra sajūtu zaudējušiem vecākiem, ... tad Mudīte, izrādās, ir tikai veļas pārzine ... Un viss jādara audzinātājai, jo viņai taču smalkais augstskolas diploms esot.
Es ceru, jūs zināt, kur mani meklēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #250 : 2017. gada 28. janvāris, 13:57:30 »
Pa lielam daudz kas tā varētu būt, kā saki, bet kas gan, piem., manis minētajā gadījumā iestādes vadības spēkos būtu? Nu, juridiski tās audzinātājas riskēja ar bērnu dzīvībām. Tas nekas, ka vilciena i vēl ne tuvumā nebija.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #251 : 2017. gada 28. janvāris, 15:04:07 »
Vienmēr esmu apbrīnojusi cilvēkus, kuri izvēlējušies pedagoga profesiju -  vienlaikus būt
atbildīgiem par tik daudziem citu cilvēku bērniem, no dažādām ģimenēm,dažādā vērtību skalā audzinātiem. Un vēl par tiem nieka grašiem un ar daudzu vecāku nicinošo attieksmi, brrrrr...

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #252 : 2017. gada 28. janvāris, 15:16:42 »
Pa lielam daudz kas tā varētu būt, kā saki, bet kas gan, piem., manis minētajā gadījumā iestādes vadības spēkos būtu? Nu, juridiski tās audzinātājas riskēja ar bērnu dzīvībām. Tas nekas, ka vilciena i vēl ne tuvumā nebija.

Vadības spēkos bija aizstāvēt savas darbinieces tieši ar to argumentāciju, ka "vilciena vēl y tuvumā nebija". Normālam cilvēkam, kurš nav ar maisu pa galvu dabūjis, manuprāt, ar to pietiktu, lai liktos mierā. Problēma ir tāda, ka mums tie izglītības iestāžu vadītāji nez' kāpēc pēc savas būtības (latviskā mentalitāte?) ir uz vēdera līdēji priekšniecības un vecāku priekšā, toties savu padoto priekšā - tīģeri un lāčplēši - nodod pēc pilnas programmas. Jebkurā menedžmenta grāmatā stāv rakstīts, ka viena no vidēja līmeņa vadītāju funkcijām ir novadīt info no augšas uz leju un otrādi, to biš, nevis tikai vienā laidā presēt padotos "augšai" par prieku, bet vismaz reizēm arī norādīt savai vadībai uz iemesliem, kāpēc, piemēram, Rīgā nonstopā bērnudārzos trūkst vairāk nekā 50 audzinātāju?

Atslēdzies tuk

« Atbilde #253 : 2017. gada 28. janvāris, 15:54:20 »
Nebrīnītos, ka cepiens ne par to, ka vilciena nebija, bet par to kā pedagogs varēja rādīt kā apiet noteikumus, likumu. Pedagogu uzvedības standarts. Antiparaugs.

Atceros kkad cālī dāmas šausminājās, ka učene gribējusi iepazīties ar iepazīšanās
portāla starpniecību - kā tā drīkst, ah un oh!, ja nu bērni to ierauga!, fuj,
kā skolotāja tā var rīkoties...
Labāk bērnus audzina neapmierināta vecmeita, nekā cilvēks mēģina nokārtot privāto dzīvi.

Atslēdzies Zigfrids

« Atbilde #254 : 2017. gada 28. janvāris, 16:34:16 »
Man pirmais, kas nāk prātā, ir "izdevīga iespēja tikt vaļā no tām audzinātājām", kuras nepatīk vienam otram mammim, vai "iespēja drusku noliet no spainīša viena otra pieaugušā kompleksus/ambīcijas", kad tas spainis tūlīt, tūlīt jau pāri malām ies.