Autors Tēma: Mūsu mīļākie ēdieni bērnībā...  (Lasīts 9816 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Bobs

Re: Mūsu mīļākie ēdieni bērnībā...
« Atbilde #60 : 2017. gada 08. janvāris, 17:36:34 »
Jūrmalā pēc treniņa obligātais pirkums bija puskukulis rozīņu baltmaizes un pepsikola. Lai līdz Rīgai vilcienā ir ko ēst

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #61 : 2017. gada 08. janvāris, 17:43:07 »
Ādažu kartupeļu salmiņi un pepsikola klāt, tas viss pirkts autoveikalā, kad kaut kādu iemeslu dēļ parastais ciema veikals ilgāku laiku bija slēgts.

Tantes ceptās drumstalkūkas - perfekta mīklas, upeņu ievārījuma un drumstalu attiecība.

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #62 : 2017. gada 08. janvāris, 18:38:07 »
Jā, Ādažu salmiņi ... tagad tādu nav...
Tas kas ir tagad - "Tis nav tis , tis ir drugijs "

[attachment deleted by admin]

Atslēdzies diddly

« Atbilde #63 : 2017. gada 08. janvāris, 20:16:35 »
Protams,arī man,daudz kas no tā,te minētā bija seno dienu kārumi.
 Kā īpašu kārumu,ko mamma taisīja viesībām bija "peldošās saliņas"-olu-vaniļas mērce ar pienā apvārītām kulta olbaltuma piciņām. Piciņas lai ēd citi,bet tā mērce,ja būtu ļāvuši ,izēstu visu bļodu.
  Baltmaizes šķēles vēl tagad,šad tad brokastīs-apmērcēju sakultā ,sagaršvielotā olā,un cepu zeltainas,sanāk ļoto labi,parasti no Kungu maizes.Pienu nelieku.

Laikam ne visai svaigs biezpiens,cepts uz pannas,zināmā stadijā kļūst tāds staipīgs,man garšoja,kā uzkoda.

Atslēdzies Narcise

« Atbilde #64 : 2017. gada 08. janvāris, 20:22:57 »
Ādažu salmiņus ļoti labi atceros, jo kaut dzimusi rīdziniece,  Ādažos ļoti ilgi nodzīvoju, un starp citu, nemaz visur veikalos nebija pieejami tie salmiņi. Bet es neteiktu, ka tos atceros ar labām atmiņām, jo tiem vienmēr bija ļoti specifiska eļļas piegarša, iepakojuma maisiņš arī parasti taukains pat no ārpuses, un vienreiz nopirkām salmiņus, kas vispār garšoja pēc mašīnu eļļas. Bet bizness agrofirmai Ādaži ar tiem salmiņiem bija baigi labais -uz Krieviju exportēja vagoniem un nespēja pat piegādāt, cik prasīja, bet parēķiniet, cik tam ražojumam bija zema pašizmaksa, ja pat veikalā kartupeļi maksāja tikai 10 kap/kg, bet Ādaži kartupeļus paši audzēja.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #65 : 2017. gada 08. janvāris, 20:34:08 »
Nemaz netaisos rēķināt kartupeļu salmiņu pašizmaksu :), bet to gan atceros, ka tie nebija visu laiku visos veikalos, tādēļ jau bija tas prieks, ka autoveikalā varēja nopirkt par 15 kapeikām, man šķiet.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #66 : 2017. gada 08. janvāris, 20:52:51 »
Ja tā labi padomā, tad drīzāk gan tēma būtu jāsludina tieši otrāda - kas nepatika/negaršoja bērnībā. Jo tagadējās pizas/zampas/erzaci ne tuvu nestāv tam, kas bija toreiz.
Man negaršoja biešu zupas. Līdz kamēr gados 14-mit kā ar mietu - bams!- tas taču garšīgi! Vemstījos no zirņu biezputras ar gaļas ''baranku'' Krāļa Mrāksa un "Krisa barona sjela'' stūrī. Tagad labprāt ko tādu ieķamsātu... Vispretīgākais bija zivju tefteļi tomātu mērcē ar lociņiem un krējumu - brrr.. bet tas tā vēl šobaltdien - neiet kopā zivs un saldena tomātu mērce.
Visus sakost!

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #67 : 2017. gada 08. janvāris, 20:57:35 »
Citāts
vispretīgākais bija zivju tefteļi tomātu mērcē ar lociņiem un krējumu - brrr.

:D Es jau čatā rakstīju, ka šis bija viens no bērnības gardumiem. vēl tik kārtīgu baltmaizi ar sviestu klāt. Bet tie tefteļu konservi bija dažādi (vai ražotājs, vai partija pie vainas, nezinu) - garšīgi un ne pārāk.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #68 : 2017. gada 09. janvāris, 00:45:40 »
brīnos par karašu..oky..ēst jau varēja ..bet cik nu es atceros...tad nekāda sakara ar saldskābmaizi ...  :scratch:
man šķiet, tā bija tāda sēnalu maize.... jeb arī dikti rupa maluma miltu maize... man galīg nepatika ... bet vecvecāku mājās bija lielā vērtē.
tefteļi ar krējumu un dillem/lociņiem arii tagad man gardums.

un vēl ko atcerējos...lauku tortes  :) mega lielas un treknās un taadas kas mutē kūst ..ar sviesta rozēm , krēma kārtām un dzērveņu zapti un mazām dzintara  marmeladītēm rožu vidos. kā man tādu gribās... es visā Latvijā meklēju cepēju, kad taisiiju savu kāzu balli... domaju pofig..vedīšu kaut no otras latvijas malas,ja buus kas man tādu uzcepj... likās,ka atradu... beigās vienalga nebija tas ... pat pēc skata nebija tas... tāda vilšanās ka riepj :( :cry:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies ragana

« Atbilde #69 : 2017. gada 09. janvāris, 09:21:32 »
Karašu cepa no miežu! miltiem, ne kviešu. Un klāt bija klijas. Tagadējo kliju maižu priekštece, tikai ar nopietnāku vērtību. Baigā fane nebiju, bet reizēm svaiga ar sviestu bija laba.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #70 : 2017. gada 09. janvāris, 09:25:08 »
Man karaša galīgi negaršoja, bija pēdējā vietā aiz rupjmaizes, baltmaizes un saldskābmaizes, likās tāda rupja un sausa

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #71 : 2017. gada 09. janvāris, 10:54:36 »
Karašu vajadzēja ēst tikai svaigu un ar smuku sviesta kārtu, tad bija mmm...
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies reno

« Atbilde #72 : 2017. gada 09. janvāris, 11:05:56 »
vienā lielā vecāsmammas jubilejā bija tādas tortes -viena balta, otra šokolādes. Cepa mana tante, 2 duči olu, lauku saldais krējums utt.bet nekādas īpašas rozes noteikti nebija. Bet tā garša!! Tālāk stāsts bēdīgāks -tādas vēdergraizes pēc 3 vai 4 gabaliņu apēšanas mūžā vairs nav piedzīvotas!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #73 : 2017. gada 09. janvāris, 11:08:18 »
Karašu vajadzēja ēst tikai svaigu un ar smuku sviesta kārtu, tad bija mmm...

ouč, aš siekalas saskrēja. Svaiga karaša bija ar kraukšķīgu garoziņu. Sviests, tad vēl doktordesa mmm

Atslēdzies tex

« Atbilde #74 : 2017. gada 09. janvāris, 12:34:02 »
Cepta (veca) baltmaize, pārkaisīta ar cukuru. Labības "kafija" vārīta pienā. Pankūkas pusbiezās. (c) vecmamma