Autors Tēma: Ceļošana  (Lasīts 5075 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Nomade

Ceļošana
« : 2017. gada 07. janvāris, 18:50:17 »
Jautājums: kādas ir priekšrocības ceļošanai pa Latviju, kādas pa ārzemēm?
Ko sagaidāt no viesu namiem Latvijā?
Ja izvēlētos ceļot pa Latviju, kas būtu motivējošs elements?

Atslēdzies reno

Re: Ceļošana
« Atbilde #1 : 2017. gada 07. janvāris, 19:09:48 »
Varu papļāpāt, kamēr maizei otrs uzrūdziens

Latvijā jebkurā mirklī, ja kaut kas piegriežas,max 4-5 st. laikā vari būt mājās
Citzemes ir citādas -vai nu kalni, vai silta jūra -kaut kas, ko pie mums nevar dabūt

Latvijas viesu namā es gribētu justies pilnīgi netraucēta no citiem viesiem, vispār citus negribētu ne  redzēt, ne dzirdēt

Latvijā nekas nesprāgst, nebūs nenormāli karsti, tīra, dabiska vide, labs, paredzams ēdiens

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #2 : 2017. gada 07. janvāris, 19:13:40 »
Ceļojot pa Latviju, manuprāt, vajadzigs konkrēts mērķis, ne tikai vietu apskate. Vai nu sacensības, pasākums, jāņu svinības, zvejnieksvētki utml.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #3 : 2017. gada 07. janvāris, 20:14:35 »
Vai ta viesu nams kāda ceļošana? Ja es ceļoju, tad braucu kaut ko skatīties, nevis ēst/dzert un gulēt, lai arī smukā mājelē. Tas pats attiecas, starp citu, arī uz ārzemju braucieniem - man pilnīgi po, kāda viesnīca, neesmu braukusi viesnīcā dzīvot. Ja ir kur pārnakšņot - gulta, duša un tualete, ar to man pilnīgi pietiek. Nu, ja vēl kaut kādas brokastis, tad vispār laime pilnībā.
Pa Latviju tuvāk, līdz ar to mazāk laika, naudas un gatavošanās prasa - sadomā un aizšauj uz pāris dienām, ne tur kādas ļotenes biļetes iepriekš jāgādā, ne garākas brīvdienas jāplāno. Attiecīgi pie garākām brīvdienām un lielāka budžeta labprāt aizlaižu uz ārzemijām, bet atkal jau - lai kaut ko paskatītos, kas Latvijā nav, nevis pludmalē vārtītos vai viesnīcā sustu.

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #4 : 2017. gada 07. janvāris, 20:57:08 »
Ceļojot pa Latviju, manuprāt, vajadzigs konkrēts mērķis, ne tikai vietu apskate. Vai nu sacensības, pasākums, jāņu svinības, zvejnieksvētki utml.
Man tieši otrādi. Ceļoju, gan pa Latviju, gan citur, lai kaut ko interesantu redzētu, dotos pārgājienos, īsākos vai garākos. Latvijā gar jūru, pa mežu, purvu. Citur - pamatā pa kalniem. Tie konkrētie mērķi Latvijā - pasākums, sacensības, Jāņu svinības vai Ziemassvētki man nesaistās ar ceļošanu, bet gan tieši arī asociējas ar pasākumu kā tādu, nevis ceļojumu pa Latviju, pat ja notiek otrā Latvijas malā.

Atslēdzies dip

« Atbilde #5 : 2017. gada 07. janvāris, 21:14:58 »
Ja jāizvēlas: Latvija vai ārzemes - izvēlos Latviju. Tā nav pieticība vai snobisms. Man vienkārši ļoti patīk braukāt/staigāt pa Latviju. Viņa it kā ir maza, bet tik dažāda. Un man viņa ir interesanta. Manī kaut kā saslēdzas kopā viss - vieta, vēsture, kultūra.

Piemēram, Latvijā ir 79? pilsētas. Vismaz ceturtajā daļā es neesmu bijusi. Dažās - caurskrienot (tas tomēr neskaitās). Un tagad Latvijā ir čumčumī dabas takas, apskates objekti. Arī informācijas biroji, manuprāt, ir labā līmenī. Protams, ar izņēmumiem.

Tuvākās pilsētas, kurās gribu paciemoties - Saldus un Daugavpils.
Viesu nami? Tikai lai pārgulētu.

Bet, ja ziemā (tādā kā šodien) mani kāds uzaicinās uz siltajām zemēm, domāju, ka pretī ilgi nespirināšos.

Atslēdzies dip

« Atbilde #6 : 2017. gada 07. janvāris, 21:16:58 »

Masu pasākumi kaut kā ne visai. izņēmums - Vasaras Saulgriežu sagaidīšana:)

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #7 : 2017. gada 09. janvāris, 07:28:30 »
Man tieši otrādi. Ceļoju, gan pa Latviju, gan citur, lai kaut ko interesantu redzētu, dotos pārgājienos, īsākos vai garākos. Latvijā gar jūru, pa mežu, purvu. Citur - pamatā pa kalniem. Tie konkrētie mērķi Latvijā - pasākums, sacensības, Jāņu svinības vai Ziemassvētki man nesaistās ar ceļošanu, bet gan tieši arī asociējas ar pasākumu kā tādu, nevis ceļojumu pa Latviju, pat ja notiek otrā Latvijas malā.

Nubet pārgājiens taču arī ir konkrēts uzdevums. Pat, ja tikai ar kompasu ej uz rietumiem. Tas nav vienkārši aizbraukt uz Talsiem, dzīvot viesnīcā, ēst restorānā un apmeklēt novadpētniecības muzeju un universālveikalu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #8 : 2017. gada 09. janvāris, 09:49:43 »
Vai, cik daudz apkārtnē ir ko izstaigāt un izbraukāt, ja apmetas Talsos!

Un tā jau Latvijā var jebkuru vietu paņemt par centru un visu apkārtni izpētīt

Atslēdzies ...(cita)

« Atbilde #9 : 2017. gada 09. janvāris, 12:25:19 »

Nubet pārgājiens taču arī ir konkrēts uzdevums. Pat, ja tikai ar kompasu ej uz rietumiem. Tas nav vienkārši aizbraukt uz Talsiem, dzīvot viesnīcā, ēst restorānā un apmeklēt novadpētniecības muzeju un universālveikalu.
Vai, tad jau es vispār neceļoju bez uzdevuma. Nekur un nekad. Nekad neesmu dzīvojusi viesnīcā, ēdusi restorānā, apmeklējusi vietējo novadpētniecības muzeju un universālveikalu...

Atslēdzies diddly

« Atbilde #10 : 2017. gada 09. janvāris, 13:52:31 »
 Pa Latviju patīk,kompānijā ar draugiem,vīkendā,kad daudzmaz varam saskaņot laikus. Tad i apskatām apkārtnes objektus,i jauki kopā padzīvojamies viesu namā,kempingā. Tikai-lai vasarā dabūtu labā vietā,labas naktsmajas,pie tā jāstrādā jau tagad,ziemā. Citādi viss jau sen norezervēts.
 Tālās zemes kopīgi ar draugiem plānot grūti,katram savi plāni. Jā,man patīk kalni,siltas zemes. Ir svarīga laba viesnīca,labs ēdiens. Protams,braucam izzināt,bet arī atpūsties,palaiskoties pludmalē,vai pie baseiniem.

Kvadra,nespēju iedomāties,kā var būt vienalga,kāda ir viesnīca...cik tīras grīdas,cik ērta duša,vai aiz loga 24 st nedarbojas celtnieki...ja es braucu atpūsties,tad gaidu patīkamu vidi. Nesen,Kiprā,nevarējām nakti turēt logu vaļā,jo km attālajā kaaroke bārā līdz 4 rītā auroja angļi.

Atslēdzies reno

« Atbilde #11 : 2017. gada 09. janvāris, 14:45:50 »
Atceros, Barselonā izvēloties apartment baisi pētījām  google bildes un vienu baigi smuko un lēto atteicāmies, jo blakus bija liels tukšs laukums. Humora pēc aizgājām paskatījāmies -pat svēdienā jaunbūvē dunēja darbi!

Atslēdzies Nāra

« Atbilde #12 : 2017. gada 09. janvāris, 15:14:07 »
LV ceļot ir jauki, bet viesnīcu un viesu namu cenas ir neadekvātas un augstākas kā ārzemēs - tas ir mīnuss.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #13 : 2017. gada 09. janvāris, 15:19:13 »
Nezinu, nekad neesmu sastapusi viesnīcu ar tik netīru grīdu vai tik neērtu dušu, ka es to pamanītu, un tik briesmīgiem āra apstākļiem, ka tie būtu traucējoši. Varbūt, ja dzīvotu tur nedēļām no vietas, tam būtu kāda nozīme, bet, ja vakarā tik vien ka nodušojos un noliekos gulēt un no rīta dodos tālāk (nu, max pāris naktis vienā vietā), man nudien ir pilnīgi po par interjeru un bildi aiz loga.

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #14 : 2017. gada 09. janvāris, 22:06:23 »
Pilnīgi pievienojos kvadrai. Lai atrastu šausmīgu prusaku un blakšu apsēstu zaņķi, noteikti ir speciāli jāpiepūlas un jāmeklē. Pārējās naktsmājas visas ir tīras, duša un tualete vienmēr ir. Ko vēl vajag?