Autors Tēma: Mūsdienu māksla. Tests. Pārdomas.  (Lasīts 3641 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Broms

Mūsdienu māksla. Tests. Pārdomas.
« : 2017. gada 13. janvāris, 12:52:38 »
http://www.delfi.lv/kultura/news/art/parbaudi-sevi-cik-labi-parzini-latviesu-musdienu-makslu.d?id=48400801

Manas intuīcijas un lozēšanas rezultāts 13.  Konkrtēti zināju pāris, vēl dažu mēģināju atpazīt pēc "rokraksta". Lielāko daļu autoru nezināju.
Daudzu eksponātu dziļo domu nesapratu.
Eksperts neesmu. Man viss iedalās tikai 2 kategorijās - patīk vai nepatīk.
Bet striķos iekārtas durvis vai pie pakaramā piestiprinātus balonus man grūti saistīt ar mākslu.

Vispār jau doma plašāka, bet tad baigi jāiespringst lai kādu jUtīgu dvēseli nejauši neaizvainotu. Tam nav laika. Pa vienkāršo - tas pa skarbu :)

Atslēdzies reno

Re: Mūsdienu māksla. Tests. Pārdomas.
« Atbilde #1 : 2017. gada 13. janvāris, 14:09:44 »
man 14, daudz tādu, kas vārda pēc dzirdēti, bet tāda tipa izstādes neapmeklēju

Atslēdzies Maruu

« Atbilde #2 : 2017. gada 13. janvāris, 14:20:26 »
17. Taisnības labad - daļa minēta uz dullo.

Atslēdzies dille

« Atbilde #3 : 2017. gada 13. janvāris, 14:29:45 »
man 13, piestāv šodienai

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #4 : 2017. gada 13. janvāris, 18:06:38 »
18. Tīra minēšana . Zināju vienu, un atpazinu vienu. Es instalācijas un performances par mākslu neuzskatu. Piedodiet, mūsdienu mākslinieki, bet man savu nakts murgu pietiek.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #5 : 2017. gada 13. janvāris, 18:18:36 »
14. Atpazinu, šķiet, 3. Pārējie šauti apmēram.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies Minne

« Atbilde #6 : 2017. gada 13. janvāris, 22:45:45 »
14. Jutos pilnīgi stulba, jo šāvu uz dullo pārsvarā

Atslēdzies Broņa

« Atbilde #7 : 2017. gada 13. janvāris, 23:10:57 »
13. Sākumā bija viegli. Jo atpazīt varēja pēc stila. Bet jaunos māksliniekus nepārzinu, atlika minēt. Interesantas tests.

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #8 : 2017. gada 14. janvāris, 00:34:30 »
Pilnīg neko nesaprotu no mākslas... apnika šaudīties pie cipara 10it.  :smoker:
Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies taj

« Atbilde #9 : 2017. gada 14. janvāris, 08:02:40 »
9
Blumberga un Rukas rokrakstu atpazinu, par vēl dažiem šaubījos un tomēr neuzminēju.
Rezultātā: vairums neuzrunā. Jā, saprotu, ir ieguldīts darbs, visu cieņu, ir doma apakšā, visu cieņu, bet diemžēl nospiedoši kopumā. Noprotu, ka nav prātīgi ļauties masu "traļi-vaļi", nu tādai "ierēkšanai" par bilžām un video, kaut gan reizēm tieši tā sanāk. Jo. Visur nopietnība. Smagnējums. Lielākoties darbos esam nopietni, atbildība un tā. Bet brīvajā laikā. Vēl iet iekšā nākamajos nopietni apcerīgajos darbos... Tad jau jāaizmirst par smaidīšanu. Vai arī tam jābūt tādam sāpīgam, rūgtam smaidam. Riešot uz āru sociuma netaisnību. Tikai... Tā dzīvot ir drūmi. Tāpēc bieži izvēlos aplūkot dabas foto. Kas arī māksla. Palasīt daiļliteratūru. Paretam kādu teātra izrādi. Kādu filmu un seriālus galu galā.

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #10 : 2017. gada 14. janvāris, 11:36:01 »
Man 8.Dažus atpazinu, pārējos minēju.Kā jūs, tie,ka sakās minējuši, TIK DAUDZ varējāt atminēt?

Atslēdzies Minne

« Atbilde #11 : 2017. gada 14. janvāris, 11:40:55 »
Man 8.Dažus atpazinu, pārējos minēju.Kā jūs, tie,ka sakās minējuši, TIK DAUDZ varējāt atminēt?

Es ļāvos intuīcijai vai pirmajam impulsam. Un tur, kur nokļūdījos, secināju, ka patiesībā neizvēlējos pirmo, ko biju iedomājusies - tāds intuīcijas treniņš sanāca ;)

Nu, ok, Iltneri vai Ruku un vēl pāris tiešām pēc rokraksta atpazinu, bet jaunie ir tumša bilde, neinteresē arī

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #12 : 2017. gada 14. janvāris, 12:15:54 »
No "jaunajiem" vai nosacīti jaunajiem patīk vienīgi Gints Gabrāns. Neesmu jau arī pārāk cītīgi pētījusi visas instalācijas, jo parasti īsti neķeras pie sirds.
Es tā primitīvi vērtēju visas mākslas - mans kritērijs - ir vai nav dziedinošs efekts.Tas nenozīmē, ka tikai puķītes, tauriņi un saullēkti - var būt pat ļoti skumja vai drūma māksla, bet lai iet "caur sirdi".

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #13 : 2017. gada 14. janvāris, 15:39:01 »
9. Nezināju pilnīgi nevienu. Bet arī neuzskatu, ka man būtu jāzin kāds no šiem "māksliniekiem". Cik no viņiem spēj nosaukt savā nozarē atzītu inženieru vārdus? Pareizi - arī nevienu.

Atslēdzies reno

« Atbilde #14 : 2017. gada 14. janvāris, 17:25:22 »
impresionistus jau arī ķengāja
Tas gan nenozīmē, ka man tā instalāciju māksla patika. Neparasti tas bija 80. gadu beigās, šodien dažreiz tikai smieklīgi