Autors Tēma: Rasolu cīņas  (Lasīts 8639 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Aģents 0.7

• Viesi
Re: Rasolu cīņas
« Atbilde #30 : 2017. gada 17. janvāris, 19:36:55 »
Gaļa + nēģi + baravikas neapšaubāmi ir ļoti lielas viesmīlības pazīme (viesiem tikai visu to labāko), bet vienā putrā ēdienā pazūd katra no minētajiem garšas nianses. Bet, lai klasikas mīlētājiem būtu klasiska recepte, katram savs :)

Atslēdzies daddy

« Atbilde #31 : 2017. gada 17. janvāris, 19:44:23 »
lai gan esmu pieedies liidz uukai, neatteiktos ne no Narcises (18:23) ne no Spaarkas (19:23) rosola :D

st.citu. shovasar Norveegijas celjojuma laikaa sapratu, ko noziimee teiciens "liidz uukai"!! :) kursh var paraadiit kur ir UUKA? :D NAV!

norveegija ir teiciens uukeprice - nedeeljas cena, taatad - piesties liidz uukai noziimee pieesties uz nedeelju! vo!  :talking:

Aģents 0.7

• Viesi
« Atbilde #32 : 2017. gada 17. janvāris, 19:48:55 »
Tā vnk "Latvijas laikā" taisīja. Visas atrodamās receptes ir līdzīgas. (Pielikumā "Brīvā Zeme", 1939.)

Saprotu jau saprotu, kritiska pieeja definīcijai, kas sasaucas ar paralēlo Saeimas atlaišanas diskusiju. Man nav nekas iebilstams pret klasiku, tikai ikdienas pieredze rāda, ka rosolam un soļankai līdzās klasiskajām receptēm dzīvo daudzdesmit variāciju. Un tās variācijas nemaz nav zemē metamas.  :)

Politkorekti, protams, variācijai būtu dot savu nosaukumu. Piemēram, rosols Aģenta gaumē. Līdzīgi kā ar Tavu pēdējo recepti, kur ir Garšīgais rasols

Atslēdzies baaciens

« Atbilde #33 : 2017. gada 17. janvāris, 20:08:21 »
Rosols = ēdiens, kuram nav un nevar būt objektīvs vērtējums.

Mani "must be":

1. rOsols un nevis rAsols.
2. Sastāvā: vārīti kartupeļi, "doktorene", zirnīši, olas, marinēti (!) gurķi, zirnīši, sīpols (pēdējos 20 gadus)...

2.a - krējums un sinepes,

2. b - majonēze

Nekādi burkāni, āboli, bietes, siļķes, nēģi un cepeši.

Rosolam jābūt daudz un tas nav uzreiz ēdamais ēdiens ... Minimums stundu "jāievelkas", bet arī otrā dienā jābūt ēdamam.

P.S. Jā, esmu padomijas bērns, kam svētku galdā 100% bija - rosols, kukurūzas desa, jāņogu sula un citi štrunti + svētku neatņemama sastāvdaļa bija MONOPOLS, jā, jā ... vēl tas, kas pašu spēkiem "pavairots" (rakstāmmašīnas / koppapīrs / roku darbs).

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #34 : 2017. gada 17. janvāris, 21:49:11 »
Mērce: majo+krējums+sinepe+sāls+cukurs+marinēto gurķu susla. Ja ir tuč mārrutki

Rosols Nr.1 ... ātrais kā piedeva gaļas ēdieniem ... karoši+ola+mar.gurķi+mērce. Te desas nelieku
Rosols Nr.2 .... ciemiem. Kartoši+ola+mar.gurķi+desa+mērce.
Redz man viss vienkārši
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies Minne

« Atbilde #35 : 2017. gada 17. janvāris, 22:05:13 »
Man vēl vienkāršāk, jo netaisu ne rosolu, ne rasolu :P

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #36 : 2017. gada 17. janvāris, 22:10:14 »
"Manam" rosolam ir pareizā garša, ja tajā ir vārīti kartupeļi, gaļa vai desa (šis pat nav tik būtiski), vārīti burkāni, vārītas olas, marinēts gurķis, svaigs gurķis,  zaļie zirnīšu, ābols un sīpols ļoti labi noder. Un nav dikti smalki sagriezts, bet tādos normālos gabaliņos, lai var sajust dažādās sastāvdaļas.

Mērcei pamatā krējums, kuram piejauktas sinepes, majonēze, varbūt citronsula, pipari, sāls.

Katram savs, jeb Jedem das Seine.

Atslēdzies reno

« Atbilde #37 : 2017. gada 17. janvāris, 22:50:57 »
Manam roasolam lieku klāt svaigu gurķi,ja ir un ja atceros

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #38 : 2017. gada 17. janvāris, 23:00:19 »
Kā nav ūkas? Ūka rīkles galā augšpusē karājas.

Manā rasolā vajadzīgs svaigs un marinēts gurķis, kartupeļi, gaļa, nedaudz sīpolu. Olu nelieku. Zirnīšus pēc noskaņojuma. Mērcei vai nu majonēze+krējums vai arī krējums+olīveļļa+sāls+cukurs, pēdējā laikā vēl piejaucu vusteršīras mērci.

No amount of advance planning will ever replace dumb luck

Atslēdzies dip

« Atbilde #39 : 2017. gada 17. janvāris, 23:08:53 »
Forši, ka tik dažādas receptes!
Padalīšos es arī. Puse uz pusi krējums ar majonēzi, kam klāt sāls, cukurs un naža gals sinepju. Tad mērcē tiek iejaukti sīpoli, skābi gurķi, desa, olas un kartupeļi. Dažreiz pielieku zirnīšus. Mamma dažreiz lika klāt siļķi. Ābolus un svaigus gurķus - nekad. Un nespēju iedomāties rosolu ar bietēm.

Atslēdzies tuk

« Atbilde #40 : 2017. gada 17. janvāris, 23:17:06 »
Rosola tautu vienonošās sastāvdaļas ir -kartupeļi un sinepes :D

Atslēdzies tuk

« Atbilde #41 : 2017. gada 18. janvāris, 00:14:12 »
Kā nav ūkas? Ūka rīkles galā augšpusē karājas.

Manā rasolā vajadzīgs svaigs un marinēts gurķis, kartupeļi, gaļa, nedaudz sīpolu. Olu nelieku. Zirnīšus pēc noskaņojuma. Mērcei vai nu majonēze+krējums vai arī krējums+olīveļļa+sāls+cukurs, pēdējā laikā vēl piejaucu vusteršīras mērci.

Vusteršīras mērce ir tas pats, kas vorkčester mērce?, vai kas cits?
Bet Tu izjauci visu vienojošo elementu kārtību, jo nav sinepju :(
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 18. janvāris, 00:27:30 no tuk »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2017. gada 18. janvāris, 07:16:09 »
Rosola tautu vienonošās sastāvdaļas ir -kartupeļi un sinepes :D

es pats ro/asolu netaisu, bet manējā kad taisa, nekad nav lietojusi sinepes. Garšīgākais rosols ever.

Atslēdzies dille

« Atbilde #43 : 2017. gada 18. janvāris, 08:52:26 »
Man ar zirnīšiem negaršo, gaļu, desu nelieku, to var ēst tāpat.
Sastāvdaļas sagrieztas smalki un rūpīgi.
Kartupeļi, burkāni, skābie gurķi, olas(pietiekami daudz), ja ir, vārīti smalki sagriezti kāļi(dod perfektu garšu) un mērcei noteikti smalki sagriezti sīpoli.
Krējums, Hellmann vai Provansas majonēze , nedaudz sinepju, var nedaudz mārrutku.

Atslēdzies Mangusts

« Atbilde #44 : 2017. gada 18. janvāris, 11:14:55 »
Nu tā kas angliski "Worcestershire sauce"
Manuprāt latviski lieto arī vusteras mērce un gan jau arī vorčestras. Man sinepes rasolā neprasās. Tās parasti pielieku eļļas+balzametiķa/citrona sulas mērcei a la Cēzara salātiem.
Bet, kā redzu, esmu viena no retajām, kas neliek klāt arī olu, taču man ir sajūta, ka ola tur tikai masai, jo garšu tā īpaši mainīt nevar komplektā ar skābiem gurķiem un gaļu.
Siļķi (iespējams ķilavas) savā no vecmāmiņas mantotā rasola receptē izmanto viena mana draudzene, bet viņa tik smalki to siļķi sakapā, ka tā kļūst par mērces sastāvdaļu, gluži kā anšovi klasiskajā Cēzara salātu mērcē.
No amount of advance planning will ever replace dumb luck