Autors Tēma: Rasolu cīņas  (Lasīts 8663 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Pieslēdzies reno

Re: Rasolu cīņas
« Atbilde #45 : 2017. gada 18. janvāris, 12:07:44 »
forši, vēl viens variants -kāļi. Es varētu pielikt arī mīļoto seleriju
Sinepes man arī nav obligātas, mārrutki gan

Atslēdzies itta

« Atbilde #46 : 2017. gada 18. janvāris, 12:45:05 »
Hmmm... pilniigi pietiktu pasaakumaa ar rosol rasoliem, lai buutu daudzveidība :D :steak:
... visvairāk cilvēkus satuvina kopīga nodarbošanās ar muļķībām ...

Pieslēdzies reno

« Atbilde #47 : 2017. gada 18. janvāris, 14:26:02 »
Beidzot izvilku Minjonu (4. izd. 1921.)
rAsols
Pārlasot atcerējos -nu kaperi taču! Es lieku, ja ir mājās. Bietes izlieto tikai rotāšanai, iekšā nejauc. Gurķi skābēti.Gaļa  -jebkura liesa,var arī vārītas sardeles. Mērce -skābs krējums, sinepes, stiprs vīnetiķis
Protams siļķe, vēl arī skābas baraviciņas, nēģi vai lasis -bet tas viss pieļaujot dažādas variācijas

zirņi nav

Atslēdzies tuk

« Atbilde #48 : 2017. gada 18. janvāris, 19:47:59 »
Olas arī nav.

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #49 : 2017. gada 18. janvāris, 22:35:56 »
Āaaa, kas par foršu tēmu!  Es arī no padomijas, tāpēc recepte tāda:
Kartupeļi,
Olas,
Doktordesa,
Zaļie zirnīši,
Skābēti, ne marinēti gurķi
Smalki kapāta siļķe,
Krējums, majonēze, sinepes. Siļķe, kā te jau minēja, nedaudz, kā anšovi cēzara mērcei.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #50 : 2017. gada 19. janvāris, 08:33:23 »
Olas arī nav.

pamatlietas nepieminēju -8 kartupeļi un 6 olas! Cepetis -2 mārciņas, tā kā joki mazi, tas viss 12 personām

Atslēdzies diddly

« Atbilde #51 : 2017. gada 19. janvāris, 09:23:41 »
 Neatceros,ka mana mamma būtu likusi rasolam klāt siļķi. Par vārītu liellopa gaļu gan,jā,un tā ir īpaši labā garša,kā kādreiz kafē Sigulda,bija Galvaspilsētas salāti. Tur,liekas,klāt bija sālīti vai skābēti gurķi.
 Mans rasols ir-vārīti kartupeļi,burkāni,olas,konservēti gurķi,reizem antonovka,zaļie zirnīši konservēti. Bet esmu mēginājusi novārītus zaļos saldētos zirnīšus,garša stiprāka,un koši zaļā krāsa smuka. Mērcei Spilvas Brokastu majonēze,vai Hellmans,skābais krējums,mārrutki,sāls,pipari. Desu lieku reti.Sīpolus nekad.Sinepes reizēm.

Pieslēdzies reno

« Atbilde #52 : 2017. gada 19. janvāris, 09:33:21 »
Man tā siļķe parādījās tikai, kad izlasīju vecās receptes un bailīgi pamēģināju. Senāk nekad nebiju tādu ēdusi, lai arī kaimiņu vectante bija kaucmindiete, vismaz draudzenes noteikti -sviestu viesību galdā lika sataisītu rozītēs

Atslēdzies mary

« Atbilde #53 : 2017. gada 19. janvāris, 14:52:28 »
Jūtos visai apmulsusi no jūsu lielās rosolu daudzveidības.  :faint: Pašai šis izstrādājums nekad nav sanācis izcils, laikam tādēļ, ka lieku par daudz kartupeļu. Bet atceros no bērnības, ka kaimiņu babuška, manas vecmammas māsa mums ienesa katrreiz uz Jauno gadu bļodiņu ar salātiem, kuros bija gan nēģi, gan bietes, gan gaļa un olas. Kas vēl bija, neatceros, bet zinu, ka tā bija ļoti sena ulmaņlaiku vai cara laiku recepte. Garšoja vienreizēji. Jā, majonēzes tur nebija, bet bija krējums un sinepes.

Atslēdzies ragana

« Atbilde #54 : 2017. gada 20. janvāris, 08:44:06 »
Man viena veca pavāriene teica, ka kartupeļi nedrīkst būt vairāk par pusi no masas. Man laikam ir drusku mazāk.