Autors Tēma: vieta, kur gribētu dzīvot  (Lasīts 4900 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Camma

Re: vieta, kur gribētu dzīvot
« Atbilde #15 : 2017. gada 18. janvāris, 18:42:35 »
Pilnīgi saprotu Lynx - man arī patīk ošņāt - pēc mitrām sūnām vai tikko uzartas zemes smaržojošs gaiss.... vai saulē sakarsis priežu mežs, apdullinoši smaržojoši vaivariņi purvmalā, vībotņu smarža tepat grāvī... sāļā jūras smarža Saulkrastos... dzeltenie laimiņi un asā zāle karstās kāpās pamīšus ar priežu saknēm un skujām.... Kur, ellē ratā, jāvelkās?
Visus sakost!

Atslēdzies Nomade

« Atbilde #16 : 2017. gada 18. janvāris, 20:39:37 »
Visideālākajā variantā, ja varētu, tad Latvijā, bet tad, ja es visu teritoriju varētu pārcelt starp Spāniju un Portugāli  :saule:
Un ne tikai tāpēc, ka saulaināk, bet arī tāpēc, ka tālāk no neforša kaimiņa.

Atslēdzies fiasko

« Atbilde #17 : 2017. gada 18. janvāris, 20:49:25 »
Aha, es arī aizdotos uz kādu mazmiestiņu siltas jūras malā, pietiekoši tuvu kādai lielpilsētai, kur varētu ir praktiskās lietas nokārtot, i kultūru baudīt. Un laikam neskumtu pēc -20 grādu aukstas ziemas.

Atslēdzies Lynx

« Atbilde #18 : 2017. gada 18. janvāris, 20:57:25 »
Aha... Es ar agraak domaaju, ka peec aukstas ziemas un sniega nekad muuzhaa vairs neilgoshos - es tak luusis siltummiilis. Kaa tad - jau peec gada dienvidos bezmaz datora ekraanu ziemaa gribeejaas ostiit, kur bildes ar sniegu. Un kaa shogad sapriecaajos, kad vismaz paaris dienas arii pie mums piesala un uzsniga!!!!!! Kaiiiiifs!. Veel kaada nedeelja dereetu. Vairaak gan ne  :egle:

Atslēdzies Ēsma

« Atbilde #19 : 2017. gada 18. janvāris, 20:58:33 »
 Kādā Zviedrijas pilsētiņā pie jūras, lai pa mājas logu varētu redzēt šēras un manu pietauvoto buru laivu. Vai kādā Somijas pilsētelē ezera tuvumā ar saunu ezera krastā un airu laivu. Bet derētu arī Sigulda bez laivas( nekad tur neesmu dzivojusi, bet patīk tie kalni/lejas&dabasskati)

Atslēdzies vecinja

« Atbilde #20 : 2017. gada 18. janvāris, 22:49:23 »
Man ir kā Cammai, tikai šad tad - mūsu novembros, piem., aizlidotu uz Ziemeļindiju - Himalaju priekškalnēm ap 1,5-2 km augstumā un padzīvotu tur kādā viesu namā - tad Latvijas smaržām pievienotu ciedru meža smaržu agrā, saulainā rītā - kaut to varētu burciņā ievietot un te, mājās, ik pa brīdim paostīt - īpaši, kad Rīgā jādzīvo.

Pieslēdzies kvadra

« Atbilde #21 : 2017. gada 18. janvāris, 23:13:25 »
Pilnīgi saprotu Lynx - man arī patīk ošņāt - pēc mitrām sūnām vai tikko uzartas zemes smaržojošs gaiss.... vai saulē sakarsis priežu mežs, apdullinoši smaržojoši vaivariņi purvmalā, vībotņu smarža tepat grāvī... sāļā jūras smarža Saulkrastos... dzeltenie laimiņi un asā zāle karstās kāpās pamīšus ar priežu saknēm un skujām.... Kur, ellē ratā, jāvelkās?
Jā, jā jā! Man arī patīk un valdzina, gan smaržas, gan skati, gan sajūtas. Bet uzkrīt baltie mēsli un pārklāj to visu kā ar līķautu uz gaaaarām nedēļam un pat mēnešiem... un visssss, dzīve uz pauzes... Riebjas.

Atslēdzies Afrora

« Atbilde #22 : 2017. gada 18. janvāris, 23:23:04 »
Bali, maldīvas ... kristāldzidra jūra, balta pludmale, kokteilis, delikateses ... masieris
Под самым красивым хвостом павлина скрывается самая обычная куриная жопа. Так что меньше пафоса, господа. /Ф. Раневская/

Atslēdzies tuk

« Atbilde #23 : 2017. gada 18. janvāris, 23:36:26 »
Jā, jā jā! Man arī patīk un valdzina, gan smaržas, gan skati, gan sajūtas. Bet uzkrīt baltie mēsli un pārklāj to visu kā ar līķautu uz gaaaarām nedēļam un pat mēnešiem... un visssss, dzīve uz pauzes... Riebjas.

Nu beidz, kādi līķauti, kādi mēsli... Tik skaisti! Var slēpot, pikoties, celt sniegavīrus.
Un cik tad tās ziemas pēdējos gadus ir, gandrīz nemaz.
Nesēdi Rīgā, izbrauc ārpus, ir patiešām ļoti skaisti!

Atslēdzies Broņa

Pieslēdzies kvadra

« Atbilde #25 : 2017. gada 19. janvāris, 09:31:24 »

Nu beidz, kādi līķauti, kādi mēsli... Tik skaisti! Var slēpot, pikoties, celt sniegavīrus.
Un cik tad tās ziemas pēdējos gadus ir, gandrīz nemaz.
Nesēdi Rīgā, izbrauc ārpus, ir patiešām ļoti skaisti!
Tavai zināšanai - es NESĒŽU Rīgā. Rīgā es tikai nakšņoju. Bet visa mana darbīgā dzīve paiet ārpus Rīgas un visai ciešā kontaktā ar to lielo "skaistumu". "Slēpot, pikoties, celt sniegavīrus" ir akurāt pilsētnieka redzējums, kas sēž ofisā un iziet ārā vien sava prieka pēc. Tas "skaistums", zinies, skaists ir tikai pa logu no siltas istabas (to pat es nenoliedzu), bet, kad tev uz savas ādas jābauda visas viņa radītās neērtības, nemaz tik skaisti vairs neliekas.
Un, jo mazāk tās ziemas, jo labāk.
« Pēdējās izmaiņas: 2017. gada 19. janvāris, 09:49:47 no kvadra »

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #26 : 2017. gada 19. janvāris, 11:05:37 »
Bali, maldīvas ... kristāldzidra jūra, balta pludmale, kokteilis, delikateses ... masieris

Cik ilgi?
Atceries, kā Ilmārs Dzenis dziedāja - "Pāris gadu mielojies ar bombongām, es atgriežos pie kāpostiem un desiņām"

Atslēdzies Pūka

« Atbilde #27 : 2017. gada 21. janvāris, 11:27:27 »
Latvijas laukos, pamatīgā, vecā mājā. Vidēji lielā mājā. Man nepatīk mazie dzīvokļi, kur Rīgā dzīvojos.  Dārzs. Arī ābeļdārzs, ogu krūmi, avenes, lieli koki ap māju vietu. Kaimiņi saredzami, bet ne sadzirdami. Upīte pastaigas attālumā, pie mājas nevajag. Mežs netālu. Mežs vairāk uz sila pusi, skujkoku, nevis lapkoku brikšņi. Klimats apmierina. Protams, gribētu siltākas vasaras un sniegotākas ziemas. Nu vēl varētu arī kādā jaukā kotedžā uk  ciematā, kur jūra netālu. Nu tādos, kā filmās rāda, ar rozēm priekšdārzā...

Atslēdzies Minne

« Atbilde #28 : 2017. gada 21. janvāris, 14:17:27 »
Atceros, vidusskolā, ģimenes mācības stundā, mums bija uzdots sacerējums "Mana māja". Bija jāapraksta, kādu iztēlojamies savu nākotnes, jau pieaguša cilvēka, māju. Toreiz mums bija kādi 16-17 gadi...

Pēc izlabošanas un atzīmju izlikšanas manu sacerējumu skolotāja izlasīja klasei priekšā. Atšķirībā no pārējiem klasesbiedriem biju aprakstījusi ne tikai mājas izskatu, bet arī atrašanās vietu, apkārtni un mazliet filozofiski runāju par cilvēkiem, kas nākotnē būs ar manu māju saistīti, un kādas jūtas un emocijas tur valdīs.

Kaut kas ir sanācis tā, kā toreiz pirms daudziem gadiem rakstīju, daudz kas no tā vairs nav svarīgs, bet pamatkodols noskaņās gan nav mainījies

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #29 : 2017. gada 21. janvāris, 15:26:15 »
Es nesapratu, Minne - ir vai nav realizējies tas, ko rakstīji.

Es nerakstīju, bet vienmēr zināju, ka gribu māju, lai gan manā izcelsmē nebija nekā tāda, kas varētu dot cerības, ka jelkad to realizēšu. Šķiet, ka esmu to izdarījis. Bļāviens, es pat to čūsku esmu nositis, kas tagad - mission completed, jāizzūd no zemesvirsas vai kā?