Autors Tēma: vieta, kur gribētu dzīvot  (Lasīts 4880 reizes)

0 lietotājiem un 1 viesis lasa šo tēmu.

Atslēdzies Minne

Re: vieta, kur gribētu dzīvot
« Atbilde #30 : 2017. gada 21. janvāris, 15:56:17 »
Fiziski, vieliski, materiāli, taustāmi, redzami nekas nav tā, kā rakstīju, bet emocionāli - kaut kas no tā visa ir. Un ir lietas, kas kļuvušas nesvarīgas, tātad pofig, ka nav vai nebūs

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #31 : 2017. gada 22. janvāris, 12:55:48 »
Bob(i) tu tiešām domā,ka tā nositamā čūska bija tā....burtiski domāta??? :scratch:

Ja Zeme tiešām būtu plakana, kaķi jau sen, visu no tās būtu nometuši lejā.
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #32 : 2017. gada 22. janvāris, 15:53:59 »
Bob(i) tu tiešām domā,ka tā nositamā čūska bija tā....burtiski domāta??? :scratch:

Nu, man sanāca burtiski vai fiziski, lai man piedod dabas draugi. Es gan pats kašķi nemeklēju, bet čušņaks bija iecerējis dzīvot tur, kur es jau biju iekārtojies.

Atslēdzies Camma

« Atbilde #33 : 2017. gada 22. janvāris, 16:10:35 »
Mellene Tev dod smalku mājienu ar sūdainu mietu - būs Tev vēl uz šīs zemītes rukāt un rukāt, rukāt un rukāt. Kamēr hipotētiskās čūskas nepiebeigsi. Vot tikai jāizvēlās to gidru, kurai galvu - šņakt! Būs jādodās politikā... :)
Visus sakost!

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #34 : 2017. gada 22. janvāris, 20:35:20 »
Mellene Tev dod smalku mājienu ar sūdainu mietu - būs Tev vēl uz šīs zemītes rukāt un rukāt, rukāt un rukāt. Kamēr hipotētiskās čūskas nepiebeigsi. Vot tikai jāizvēlās to gidru, kurai galvu - šņakt! Būs jādodās politikā... :)

nuu, es te novēroju tikai vienu, kas sūdainus mietus kā nunčakus katrā rokā griezdama apkārt staigā :D
bet tikai nevajag, ka senie natīvie latviāņi baigos zemtekstus tajā teicienā bija ieslēpuši, sūdarallā, tolaik dzīve bija daudz primitīvāka

Atslēdzies tuk

« Atbilde #35 : 2017. gada 22. janvāris, 23:10:56 »
Nu, man sanāca burtiski vai fiziski, lai man piedod dabas draugi. Es gan pats kašķi nemeklēju, bet čušņaks bija iecerējis dzīvot tur, kur es jau biju iekārtojies.

Cerams tā bija odze, ne mājas svētība zalktis ;)
Nu vēl variants glodene, vairāk jau lv ar ko cīnīties nav.

Atslēdzies Minne

« Atbilde #36 : 2017. gada 22. janvāris, 23:31:25 »
Ja nu Bobis mājās tur pitonu? ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #37 : 2017. gada 22. janvāris, 23:45:52 »
Bob tu nenovērtē sančus ...

bet tikai nevajag, ka senie natīvie latviāņi baigos zemtekstus tajā teicienā bija ieslēpuši, sūdarallā, tolaik dzīve bija daudz primitīvāka

dzīve bija vienkāršāka, bet dzīvesgudrības bija vairāk....

katra pasaka, teiciens, daina utt ir pilna ar zemtextiem....bet ko nu... to tak skolā jau stāstīja, vainu man buutu jaatkārto  :blushing:
IG- mellenessniega

Atslēdzies Minne

« Atbilde #38 : 2017. gada 23. janvāris, 00:27:07 »
Bob tu nenovērtē sančus ...

dzīve bija vienkāršāka, bet dzīvesgudrības bija vairāk....

katra pasaka, teiciens, daina utt ir pilna ar zemtextiem....bet ko nu... to tak skolā jau stāstīja, vainu man buutu jaatkārto  :blushing:

Tieši tā, ne jau burtiski čūska jāklapē. Padomā, ko simbolizē čūska. Un viens no tiem variantiem sevī jāgalē

Atslēdzies tuk

« Atbilde #39 : 2017. gada 23. janvāris, 00:50:10 »

Tieši tā, ne jau burtiski čūska jāklapē. Padomā, ko simbolizē čūska. Un viens no tiem variantiem sevī jāgalē

Nu nebūs tik vienkārši. Kristietībā, jā čūska negatīvā iemiesojums,
nekristigajā tieši pretēji -labklājības, veselības,auglības,gudrības un kā tik vēl laba simbols. :)

Atslēdzies Minne

« Atbilde #40 : 2017. gada 23. janvāris, 00:52:07 »

Nu nebūs tik vienkārši. Kristietībā, jā čūska negatīvā iemiesojums,
nekristigā tieši pretēji -labklājības, gudrības un kā tik vēl laba simbols. :)

Mana doma bija - jāklapē tas negatīvais, logiski, jo pozitīvos variantus tak paturam ;)

Atslēdzies mellene88

« Atbilde #41 : 2017. gada 23. janvāris, 01:22:20 »
lai vai kā .. īstā čūska nevienā variantā nav vainīga ne pie kā....
IG- mellenessniega

Atslēdzies Bobs

« Atbilde #42 : 2017. gada 23. janvāris, 07:23:52 »
nu i jums te plašais skatījums :) tad jau koka iestādīšana arī jāsaprot divdomīgi. mājas uzcelšana, dēla izaudzināšana? Nevar būt, ka tikai viens elements no sakāmvārda ir ar plašu nozīmi.

Atslēdzies kvadra

« Atbilde #43 : 2017. gada 23. janvāris, 08:38:55 »
Tie pārējie jau arī ietver sevī plašākus jēdzienus. Kaut arī jaunbūve un dēls tur varētu iederēties :)

Atslēdzies Broms

« Atbilde #44 : 2017. gada 23. janvāris, 18:40:47 »
Uzbūvēt māju - veidot ğimeni. Dēls - dzimtas turpinājums un nākamais balsts. Koks - ieguldījums nākotnē.